Bas Gitarcı Arkadaşlar Öneri Lazım

Herkese selam ve sevgiler .Dostlarım ortaokul son sınıfa giden ikizlerim var, kızım ve oğlum klasik gitarla başladılar evde elektro klasik ve akustik gitarlarda var zaman zaman elektro gitarlarada takılıyorlar orta derece nota okuma finger picking vs oldukça iyi sayılırlar.Kızımda birden bir bas gitar çalma sevdası başladı .Bu yaşta biliyorsunuz bazen maymun iştahlılıkta yapabiliyorlar.Ben kırmak istemiyorum onu ancak devam edip etmeyeceğini bilemiyorum ,o yuzden başlangıç seviyesi için önereceğiniz 4 telli bas gitarlar konusunda yardım almak istiyorum.Sapı rahat olmalı ton yelpazesi çeşitliliği o kadar önemli değil başlangıç için ,ağacı sağlam, çalımı rahat ve problem yaratmayacak bir bas gitar baktığım.200-350 civarlarında cort ,yamaha ,ibanez ,srg shecter,sx ve washburn bazı modellerine baktım sahibinden de sizin önerilerinizide alabilirsem sevinirim.Şimdiden teşekkurler
 
Cort en son başlangıç serilerini rezil tutuyordu,çaldıklarımdan hiç memnun kalmadım.Siz en güzeli Sx in jazz bass kopyasını alın deneyin, strat kopyalarından daha da başarılıdırlar buna emin olabilirsiniz. Tabi ki denemeden almayın, fiyat olarak en son sıfırları dahil 500 lirayı geçmiyordu.
 
Oyle fakat ton anlaminda. Klavye rahatligini baz alarak konustum aslinda biraz ben. Ton konusunda kesinlikle haklisiniz fakat sx in bugune kadar elime gecen hicbir gitarinin klavyesi duzgun olmadi. Ya da bana denk gelmedi bilmiyorun. Fakat bazi sx lerin o paraya gore cok muthis agaclari oldugu bizzat sahit oldugum olay.
 
Şöyle diyeyim, başlangıç serilerinden ağaç kısmında sorun yaşamayan Cort görmedim dersem yalan söylemiş olurum, elektronik kısım ise şansa olabiliyor seriye göre, ağaç kısımlar kendi kendine işliyor sürekli ve kuruluğu pek yok.Arkadaşımın sırf donanımına aldanıp aldığı curbow bile kendiliğinden sapını yamulttu, tavsiyeyi isteyen kişinin Hatay'da yaşadığını gördüm ilanlarından ve iklim de sıkıntılı orada.Sx şu açıdan güzeldi(en azından benim denediklerimde ve eski Fender headstock kopyaladıkları dönemdekiler), en azından ağaç kısmı stabildi.Bunun dışında yazılan markalar arasından seçim yapacak olursanız 250-300 gibi rakamlara o aralıktaki çoğu markayı bulamazsınız , mesela Yamaha'yı yıllar yılı kullandım 8 sene eziyet ettikten sonra sattım gitarımı,gereksiz bir pahalılığı var.Sap veklavye kısmı rahatsızlığı sap biçiminden kaynaklıdır @Oguz92 , Cort'ta biraz üst seviyelere çıkana kadar olan aralıktaki bass gitarlara bak(o arada 20 kadar bass gitar var ve eskiden bu rakam daha da fazlaydı) bir de Yamaha rbx 374 e bak, aralarındaki dağlar kadar farkı göreceksin, Yamaha tabiri caizse it ölüsü kadar ağır olmasına rağmen müthiş rahat klavyeye sahiptir,belki de tek avantajı da budur, benim el biraz fazla iri olduğundan ister istemez de rahatlığa önem veriyorum,malum bass gitar sürekli eşlik halinde olduğundan gitaristten daha fazla yoruluyor :D Şu var ki Sx muhteşem demiyorum fakat denenerek aldığında güzel şeyler bulunabiliyor, kesinlikle de bass gitarları elektro gitarlarından daha başarılı, facebook vs gibi sanal platformlara bakın profesyonel olarak bu gitarları modifiye edip kullananlar da var ve ellerinden de kolay kolay çıkartmıyorlar,biraz da bu yününden olsa gerek 2. elde de fiyatları uçuk gidiyor ve buna rağmen de hemen satılıyor.
 
http://turkrock.com/konu/50130/
Üstteki ilanın sahibi satmadıysa bakın derim, efsane gitarlardır ve koleksiyonlukturlar.

http://turkrock.com/konu/48661/
Bu ilanda ise fiyat biraz fazla , 2. elde ise pek piyasası yok fakat güzel gitarlardır benim tarzım olmasa da denemişliğim vardır,fiyatta indirim düşünürse buna da bakabilirsiniz.

http://turkrock.com/konu/50241/
Bu gitarı ise ilan sahibi satmadıysa hemen arayın derim, yine bir jazz bass kopyası , fakat pickguardı sökmüş ilan sahibi sanırım fakat gitar zaten 100 lira,alan kişinin bunu düşüneceğini sanmam ve bir de eski Washburn'lerden kolay bulunmaz.Son ilandaki Washbun'ü ben kendim için de düşünüyordum 4 telli bass gitar eksiğim olduğu için.
 
sx güzel gitarda bunu çalacak olan bir kız çocuğu olacak. full scale bası normal adam zor çalıyor çocuk nasıl çalsın?
O zaman buyurun tavsiyede bulunun verilen fiyat aralığında,bunu kız ya da erkek çocuğunun çalması fark etmez bence,aşağı yukarı yaş aralığı belirtilmiş zaten,o yaştaki çocuğun tek sıkıntısı çalmaya başladığında elleri çabuk yorulacak belki de.Çalıp çalamama konusunda ise aşağıdaki videoya göz atın derim. Videodaki gitar scale olarak 4 tel sx ten daha farklı bir bass gitardır ayrıca .

 
Geri
Üst