Kabini Mono Yada Stereo Kullanmak

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hayır şunun için sordum, sonuçta kaynak 1 tane oda gitar, kabini power amp a stereo bağlamakla mono bağlamak arasında bence bir fark yok. (Tahminim tabi, fark yoktur diye bir iddiam yok).
Amfiye 2 enstruman girersinde ikisi ayrı ayrı hoparlörlerden duyulsun dersin tamam stereo olmasının bir anlamı olur. Ama tek gitarımızı amfiye girdiğimize gore 2 hoparlörden de aynı sinyali duyacağız, bu durumda stereo bağlamanın bir mantığı varmı ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Buda nereden aklıma geldi, ben orta vadede bir ENGL Ironball almayı planlıyorum. Amfinin dokumanında şöyle bir not var. Eğer amfiyi 5w yada 1w konumunda kullanacaksanız mutlaka 8ohm girişini kullanın diyor. 16ohm girişleri sadece 20w içinmiş. 2x12 kabin alacağımdan evimde kullandığım zamanlarda 1w pozisyonunu tercih edebilirim bu durumda kabinin arkasındaki switch den monoya çevirmem gerekecek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
upload_2014-8-4_20-41-19.png

upload_2014-8-4_20-41-59.png


Bunlara bakınca aklıma takılan bir soru oldu bu.
 
Aynen oyle demis, zaten mono stereo olayi secenek yaratmak icin yapilmis bir durum. Eger 2 amplin yoksa veya amfi uzerinde stereo eko efektin, hissedilir bir fark olmaz.
 
Ayri kabin aliyorsan kabin her devrin adami olacak her empedansa gelecek ki kullanisli olsun almasi kolay da elden cikarmasi pek zor bu meretleri o vakit en uzun vadeli yatirim bu kabinler. @izzzyy nin dedigi gibi stereo efekt yoksa cok fark olmuyor lakin stereo efekt bize ters iyi gitarist mumkun mertebe kuru calacak; belki basit bir delay, arada bir wah, belki bir de phaser vs. bitti gitti. Petrucci gibi 100 parca setup kurmak asla caiz degildir...
Hele her sene gitarin seklini, agacini vs degistirmek daha da pespaye bir durum. Signicir ekipmanina yatirim yapanlara da hakaret eski modellerin ikinci eli oluyor. Bir gitarda karar kil omrun yettikce onu cal. MESA her yeni amfi cikarinca da 30 tane alma, zaten Mark serilerinin tonu asagi yukari ayni cok bir numaralari da yok, Mark 1000 olsa ne olur Mark V olsa ne? Hayir bu beyden cikan ton iyi olsa icim yanmayacak. Neyse konu nereden nereye geldi bak.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst