Ibanez 9 Tel

Gerçekten teknik açıdan hiç düşünmemiştim. @programci_84 sağolsun bu açıdan da düşündürttü beni. Böyle bir gitar alacaksam eve nasıl bir amfi almalıyım? Hangi amfiler bu üst tellerin frekanslarını çok iyi verimde yansıtır? Yoksa sadece amfi mikrofonlama yerine ses kartına girilip mi kullanılsın diye üretiliyor?

Bir taraftan sadece Djent için 7-8-9 tellilere bakıyorum ara ara, bir taraftan da "iyi güzel de ne kullanıcam bunun yanında" diyorum. 7 telli bir nebze ama sonrası... Teknik olarak çok güzel görünüyor Djent için ama çok iyi sistem istiyor.

Kafamda deli sorular..o_Oo_O:whistle::whistle:
 
Üstte denildiği gibi anca o frekansların harmonikleri duyulur ama iyi miksçi arkadaş var ise o harmonikleri silebilir ya da çakışma olmasın diye azaltabilir, o vakit problemler başlar işte. :) Gariptir gitar teknolojisi, duyum teknolojisinin önünde gitmeye başladı. Bundan yıllar önce 7 telli bile nadirdi.

Zamanında geneleksel metalciler tarafından tüh-kaka denilen metalcore'un bu kadar teknikleşip, dallara ayrılıp kendine yeni gitarlar talep etmesi de oldukça ilginç. Tam anlamıyla müziğin sosyolojisi adına araştırma konusu.
 
Distortion takılmış bass gitar geldi bana. Belki amfi gerekli tepkiyi verememiştir.
Abicim ustadim sevgili din kardesim guzel abim, ben bu genclerle anlasamiyorum. Bu extended range olayi yeni, kimsenin gitmedigi bir yer degil ki yahu. Lemmy 30 senedir 100 watt gitar amfileri ile mid ve drive koklenmis sekilde bas gitarini girip ortaligi ayni bu sekilde inletmiyor mu. Djent cekerse canim Motorhead dinlerim, "I`m so bad baby I don`t care" derim. Fark su ki onun karizmasi var en azindan her konsere, "good evening we are motrohead and we play rock`n roll"
diye basliyor, 1000+ kadina gunes gormeyen yerlerini gostermis. 9 telli Ibanez ile biyikli kiz arkadas bile yapilmaz o vakit bu sevda niye alin standart E akrotlu RG550`yi bakin hayatiniza benim gitari eline alip mutsuz olan cok az adam gordum :)
 
Son düzenleme:
Abicim ustadim sevgili din kardesim guzel abim, ben bu genclerle anlasamiyorum. Bu extended range olayi yeni kimsenin gitmedigi bir yer degil ki yahu. Lemmy 30 senedir 100 watt gitar amfileri ile mid ve drive koklenmis sekilde bas gitarini girip ortaligi ayni bu sekilde inletmiyor mu. Djent cekerse canim Motorhead dinlerim, I`m so bad baby I don`t care derim. Fark su ki onun karizmasi var en azindan her konsere, good evening we are motrohead and we play rockn roll diye basliyor, 1000+ kadina gunes gormeyen yerlerini gostermis. 9 telli Ibanez ile biyikli kiz arkadas bile yapilmaz o vakit bu sevda niye alin standart E akrotlu RG550 yi bakin hayatiniza benim gitari eline alip mutsuz olan cok az adam gordum :))

Aga, şimdi gençler saldırıya geçecek bak "60 üstü moruğa djent caiz de gençlere mi değil?" diye :D
 
Ah bu metalciler ah... 6 telliden daha fazlasını çok daha uzun süredir kullanan adamlar var, ama onlar jınn jınn sesleri ile kafa ütülemek için yapmadılar bunu:)



http://www.tenstringguitar.info/

Simdi eski defterleri acacaksak Barok muzige kadar goturebiliriz, extended range isteyen adam delikanli ise Theorbo kullanacak. Meshuggah 17 yuzyilda Wacken`de sahne aliyor olsa goruntu bu olacakti:

Lutes%2Band%2BTheorbo.jpg
 
8.telden sonra amfi gerekli tepkiyi veremıyor çok çirkin ve dağınık bir ses çıkıyor.

Rob Chapman videoları her ne kadar eğlendirici ve genel olarak ton vs karşılaştırma için faydalı olsa da bu video biraz gereksiz. Sonuçta almış eline gitarı ama ne hazırlanmış bir ton ve sound var ne de 9 telli bir gitar kullanımı için rifflerin çalınması durumu söz konusu...

Örnek olarak 8 telli gitar için amatör sayılabilecek bir ton aşağıdaki linkten izlenebilinir.
Ton için herhangi bir amfi - kabin ya da benzeri bir modelleme kullanmamış. Direk JamUp Pro ve positive grid bağlantısı ile Iphone'dan alınan bir ton...


Ayrıca bu linkte de 7 telli Schecter gitarla çalınan son zamanlarda günde 3 5 kez dinlediğim bir parça var. Beğenirsiniz diye bonus olarak paylaşıyorum :)
 
Geri
Üst