Pc-monitör- Ses Kartı Sorunu

Merhabalar , apple macbook pro kullanmaktayım kendime yakın zamanda bir adet ses kartı ile çift monitör aldım ses kartı mbox 2 monitörler ise hs50m. Sorunsuz bir şekide ses alıyorum ama meğerse macbooku sesi ses kartından dışarı çıkarmasına ikna edemiyormuşum. Yani ses kartına bağladığım için onun outundan aldığımdan sesi net duyuyorum pcnin out'unu veremediğim için diğer kanalı monitörlerden duyamıyorum. Program olarak garageband var , repear denedim onda hiç yapamadım

Not: pc outunu line6 pod x3 live'da kullanabiliyordum.

Yusuf.
 
Masaüstündeyken sağ en üst köşedeki search kısmına midi yazıp aratın. Karşınıza audio-midi setup çıkıcak. Ona tıklayın. Açılan pencerede sol tarafta built-in input, built-in output falan yazan device listesi olucaktır. Orada mac'e o an bağlı olan mbox (veya her ne marka cihaz kullanıyorsanız) olması lazım. Ona sağ tıklayın select this device for output deyin. Giriş mbox üzerinden değilse yine sağ tıklayıp select this device for input da yapın.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Çok teşekkür ederim ama olabilecek herşeyi denedim malesef çalışmıyor. Sadece o an aktif olan kanalda sesi duyabiliyorum monitörlerden. Zannediyorum , mbox kendi içinde out olarak görmüyor monitörleri onları ayarlamak gerek ama yapamadım yine de..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Çok karışık anlatmışsın. Ortada bir Macbook bir de PC mi var ? Neyin sesini nereden alamadın daha net anlatabilir misin ?

Hayır sadece 1 adet macbook var bu arada.
Hemen anlatayım. Bi line bağlantımız var diyelim , gitar. Birde pcde backing track var. Gitarın sesini monitörlerden rahatça duyabiliyorum , ama bu tamamen ses kartı sayesinde pc ile ilgili durum yok bu vakte kadar. Backing tracki duymak istediğimde bunu ses kartı seçtiğimde ses alamıyorum , backing tracki yalnızca pcden "built'in''den veya pcnin kulaklık çıkışına bağlamam gerekiyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet seçtim. Hatta onu seçtiğimi de bilgisayarın sesini yükseltemememden anlıyorum , yani ses yükseltmeye izin vermiyor kendi outputu kullanılmadığı için
 
Backing track için kullandığın programda backing trackten başka bir kanal açman lazım. Ve bu kanalı audio inputu monitör etmeye ayarlaman lazım. Ses kartın direct monitoring destelkliyorsa onu da bir araştır.
 
Geri
Üst