Modifiyeli Japon Kasa Ibanez Rg550

kendim deyiştirme ye kalksam

Saçmalamayın. Fret değiştirmek veya tesviye bir zanaattır. El becerisi, tecrübe ve ekipman gerektirir. Daha gitar çalmayı tam bilmiyorken, üstte radius ne diye soruyorken, fret mi değiştireceksiniz? Bu iş vidalama işi değil. Fret değiştirme için, uzun süre bir usta yanında işi öğrenmeniz lazım, ekipman lazım ve ona rağmen iyi bir iş çıkartamayabilirsiniz. Sorduğunuz soru şuna benziyor, "yarın heykel yapabilir miyim? veya şekilli cam işleyebilir miyim?" gibi anlamsız bir soru.
 
Saçmalamayın. Fret değiştirmek veya tesviye bir zanaattır. El becerisi, tecrübe ve ekipman gerektirir. Daha gitar çalmayı tam bilmiyorken, üstte radius ne diye soruyorken, fret mi değiştireceksiniz? Bu iş vidalama işi değil. Fret değiştirme için, uzun süre bir usta yanında işi öğrenmeniz lazım, ekipman lazım ve ona rağmen iyi bir iş çıkartamayabilirsiniz. Sorduğunuz soru şuna benziyor, "yarın seramik vazo yapabilir miyim? veya cam işleyebilir miyim?" gibi anlamsız bir soru.
katılıyorum dedimya fretboardı dağıtır:):)
 
Ben tesviye dahil, birçok şeyi bilmem rağmen, fret değiştirmeye cesaret edemem. Yani bu tartışma konusu bile değil. :) Tesviye de bile en ufak şeyler sorun yaşatıyor. Ne bileyim en basitinden sap ayarı-yükseklik ayarı bile basit de olsa deneme-yanılmayla 30 dk alabiliyor. Fret değiştirmek, bilen kişiyi bile depresyona sokabilecek bir konudur. Çok basit hatalarla klavye çöp olabilir. Çok basit bir nokta için saatler harcanabilir, takılınabilir. Fretleri sökmek bile kendi başına beladır. İncelikleri bilmeden barbar gibi dalınmaz, klavye aralıkları zarar görür. Çok ince el işçiliği ve işin gerçeği yetenek gerek. Nasılsa herkes heykel yapamazsa, herkes de fret değiştiremez ya da değiştirir ama o iş olmaz. Değiştirmeden değiştirmeye de kalite farkı var.
 
Ben tesviye dahil, birçok şeyi bilmem rağmen, fret değiştirmeye cesaret edemem. Yani bu tartışma konusu bile değil. :) Tesviye de bile en ufak şeyler sorun yaşatıyor. Ne bileyim en basitinden sap ayarı-yükseklik ayarı bile basit de olsa deneme-yanılmayla 30 dk alabiliyor. Fret değiştirmek demek, bilen kişiyi bile depresyona sokacak bir konu. Çok basit hatalarla klavye çöp olabilir. Fretleri sökmek bile kendi başına beladır. Çok ince el işçiliği ve işin gerçeği yetenek gerek. Nasılsa herkes heykel yapamazsa, herkes de fret değiştiremez.
2. el gitarın kötü yanı buda :D:D:D
 
Öyle birşey yok aslında, temiz kullanılmış gitarda problem olmaz. Elimden 30 senelik Fender, Jackson vs güzel gitarlar geçti, çok iyi durumdalardı. Bir keresinde 25 senelik bir gitarın fretleri kötü durumdaydı, ona da tesviye yaptık, sıfır gibi oldu. Çaldığım en rahat gitardı. Zaten bir tesviyeyle kullanıma göre 5-10 sene kazanlıyor. Fret değiştirmek çok anlamlı değil. Farklı teknik konular sebebiyle değiştirilebilir ama o da işi bilen müzisyenin kendi seçimiyle ve iyi bir gitar için geçerli.
 
Öyle birşey yok aslında, temiz kullanılmış gitarda problem olmaz. Elimden 30 senelik Fender, Jackson vs güzel gitarlar geçti, çok iyi durumdalardı. Bir keresinde 25 senelik bir gitarın fretleri kötü durumdaydı, ona da tesviye yaptık, sıfır gibi oldu. Çaldığım en rahat gitardı. Zaten bir tesviyeyle kullanıma göre 5-10 sene kazanlıyor. Fret değiştirmek çok anlamlı değil. Farklı teknik konular sebebiyle değiştirilebilir ama o da işi bilen müzisyenin kendi seçimiyle ve iyi bir gitar için geçerli. En kötü güzel bir tesviye yapılır, onu da bir gitarıma yaptım.[/QU
Öyle birşey yok aslında, temiz kullanılmış gitarda problem olmaz. Elimden 30 senelik Fender, Jackson vs güzel gitarlar geçti, çok iyi durumdalardı. Bir keresinde 25 senelik bir gitarın fretleri kötü durumdaydı, ona da tesviye yaptık, sıfır gibi oldu. Çaldığım en rahat gitardı. Zaten bir tesviyeyle kullanıma göre 5-10 sene kazanlıyor. Fret değiştirmek çok anlamlı değil. Farklı teknik konular sebebiyle değiştirilebilir ama o da işi bilen müzisyenin kendi seçimiyle ve iyi bir gitar için geçerli. En kötü güzel bir tesviye yapılır, onu da bir gitarıma yaptım.
haklısın fretlerin üstünde bir sorun yoksa değiştirmenin bir anlamı yok
 
Tesviye bütün fretlerin her yüksekliğinin aynı seviyeye getirilmesi işlemi. Kullanılan fretler zamanla oyuklanır ve seviyeleri bozulur, bundan dolayı, entonasyon, tel yüksekliğinde problemler çıkabilir. Tesviye bunu çözer. Yani fabrika çıkışıyla aynı hale gelmiş olur. Çok güzel bir işlemdir. Bir gitara defalarca yapılabilir.
 
MH1000 kullanıyorum çok üstün performanslı mh50 nasıldır bilemem ama iyidir sanırım tek yönlü köprüyse değiştirirsin

Nasıl değiştirirsin hocam ya? Lütfen yanlış yönlendirme arkadaşı. Gitar çalmayı bilmeyen adama mh50 köprüsünü değiştirirsin ne olacak önerisi veriyorsun. Onun delikleri uymaz ayrı, gitarın kesilmesi gerekir. Köprü düzgün birşey zaten FR ise 400 TL'den başlar. İşçiliği en az 100 tL tutar. Nereye değiştirirsin? Ayrıca mh1000 nerede mh50 nerede, arada milyon kat fark var.
 
Geri
Üst