Guitar Rig5 Hakkında Yardım

Arkadaşlar merhaba.Bir kaç hafta evimden uzak olacağım.Yani yanımda sadece bir gitarımı götüreceğim yani pedal, amfi vs. şeyler yanımda olmayacak.Guitar Rig5'i kurdum ama bilgisayarın hapörlesinden sadece clean ses geliyor.Durumu nasıl düzeltebilirim.Extra bir ses kartı kullanmıyorum bilgisayarın ses kartını kullanıyorum.Programı kullanmak için birde ASIO4AL diye bir program lazımmış sanırım.Onuda indirdim.Sorunu gidermek için neler yapmalıyım.İşletim sistemi 32 bit ve Windows 7 kullanıyorum.Ses kartım sanırım Realtek HD Audio ve gitarı bilgisayara bağlamak için gerekli olan küçültücüyü aldım.Başka bir alet veya program gerekiyorsa onları söyleyip nasıl kullanılacağını anlatır mısınız ? :):)
 
En üst sağ tarafta input-output ayarlarını kontrol et mutlaka. Varsa ayarlardan ses kartını göstermen gerek. Temel olarak input-output senin kartın olarak görünmeli. Yalnız line-in'den direkt gitar jakı tehlikeli. Çünkü gitarın gönderdiği sinyal çok sıcaktır ve empedansı yüksektir. Ses kartının düşüktür, bu sebeple ses kartına zarar verebilirsin.

Asio4all başka birşey, amacı dandiko ses kartlarında minimum gecikme yaratmak. Yani bir çeşit ses kartı sürücüsüdür fakat her ses kartı desteklemiyor. Kurunca biraz kurcalaman gerek. Google'da ararsan sitesini bulursun.
 
Birşey değil, biraz kurcalarsın çözülür. Benzer konular mevcut sitede. Hatta yine bir arkadaşa yardım ettiğim bir başlık vardı, üstte aramadan aratırsan baya birşey bulursun.
 
Geri
Üst