Gitarımı Kırmışlar Fikrinize Ihtiyacım Var

Denk geldiniz mi bilmiyorum , geçenlerde les paul ilanı koymuştum. Gitarı taşınacağız diye arkadaşımın evine bıraktık. Arkadaşın odasında kılıfında ve kilitli askıya koymuştuk. 2 gün önce fotoğraf çekmek için gittiğimizde gitarı başka bir yerde bulduk. Kılıfı açtığımızda gitarın sapından kırılmış olduğunu gördük. Evde arkadaşım dışında kuzeni ve birkaç misafir kalıyor. Fakat konuyu dile getirdiğimizde arkadaşlar gitarın icadından habersiz bir tavır sergiliyorlar. Ben de kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama başkasının odasına girip , özel eşyalarını kurcalayıp üstüne kırıp haber vermediklerinden dolayı birilerinin canını sıkmasım var . Derdim kimin yaptığını bulmak ama ısrarla arkadaşlar inkar edip kuzene yıkıyorlar. Kuzen işinde gücünde yaşı olan bir ağabey sabah işe gidip akşam yatağa giriyor. Enstrümanla , gitarla işi olmayan biri. Arkadaşımın odasına da girmez.

Daha önce böyle bir şey yaşayanınız var mı ? nasıl bir yol izleyebilirim dostlar. Cevaplarınızı bekliyorum
*Not: Gitarın sapını yaptırıp meseleyi uzatmamam gerekiyor biliyorum fakat derdim gitar değil. Ben kimin yaptığını öğrenmek istiyorum.
 

Dosyalar

  • IMG-20140830-WA0000.jpg
    IMG-20140830-WA0000.jpg
    129.5 KB · Gösterim: 368
  • IMG-20140830-WA0001.jpg
    IMG-20140830-WA0001.jpg
    106.8 KB · Gösterim: 547
Kırılan kısmı hiç kurcalamayın , ağaca daha da zarar verirsiniz. Gidebileceğiniz en iyi lüthiyeri bulun. O itina ile yapıştıracaktır yerine %99 oranında. Vermediğim %1 ise almış olabileceği maksimum zarardan ötürüdür.
 
çok özür dilerim ama ; "Fışkiyeyi kim kırdı" gibi olmuş başlık :) şaka bi yana,Ankara'da isen Turtes Pasajı'nda Kenan Usta var.Gitarını olabilecek en iyi kıvama tekrar getirecektir.istersen özel mesaj gönderebilirsin daha detaylı yer tarifi istersen..ancak çok sıra oluyor bir süre beklemen gerekebilir tamirat için.
 
sapı bu hale getiren baya uğraşmış olmalı.Balkondan filan düşürdü heralde,yazık olmuş,geçmiş olsun.Benimde arkadaşlarda tabletim kırılmıştı onların müdahalesiyle gidip yenisini aldılar.Kırılır eder ama yapanın ortaya çıkmayıp oraya buraya suç atması hakikaten insanı çileden çıkarabilir.Kolay gelsin.
 
arkadaşlar gibsonların genel sorunu bende 2009 les paul vardı hardcase nin içinde aynı yerden kırldı truss rod demiri önde olduğu için oluyo ben ankarada kenan turguta götürüdm ellerine sağlık ustanın sadece küçük bir çizik izi vardı ve atölyede gibson les paul standartlar varı 2 tane aynı yerden kırlmış onlara yapacka bişey yok geçmiş olsun
 
Geçmiş olsun. LP giartların genel sprunu bu kırılmalar maalesef. Yavaşça, alçak bir yerden düşme bir böyle sonuçlanabiliyor. İyi bir luthiere gitmekten başka yapacak bir şey yok. Neyse ki onarılabilir bir hasar.

Dedektifçilik yapsan da, sebep olanın itiraf edeceğini sanmam. Herkesin susması, işin (muhtemelen) yaşı en büyük, duruma en kolay katlanabilecek kişiye ihale edilmesi, yapanın bilindiği anlamına gelir. Ama konuşacaklarını da sanmıyorum. Belli ki kurcalayan kimse, gitar işlerini bilmeyen, genç, aklı havada, sakar birisi.
 
öncelikle geçmiş olsun dostum. bence yapan arkadaş gitarı eline alıp saçma sapan taklit tarzı bir şey yapıp, gevrek gevrek gülerken sapını bir yere çarpmış. benim oluşma şekline yönelik teorim bu. düşme v.b. bir durum olsaydı sakarlıkla açıklanabilecek bence söylerlerdi. şimdi tutup da senin gitarla taşak muhabbeti yaparken kırdık diyememişlerdir muhtemelen. diğer yandan burada kimin yaptığına verilecek herhangi bir cevap medyum memiş kafasında olacaktır.
 
Zaten ilk seferinde biz yapmadık diyolarsa 100 kerede sorsan yine aynı cevabı alırsın. İstemsiz bir sakarlık olsaydı atıyorum biri geçerken çarpsa yada temizlik falan yapılırken yanlışlıkla düşseydi, olduğu yere düşerdi. Düşüren kişide kaldırıp aynı yerine koyarlardı. Başka yerde bulduğunuza göre. Yukarıdaki arkadaşın dediği duruma geliyoruz. Dangalağın biri gitarı alıp aptal aptal hareketler yapıp eğlenirken biyere çarpmıştır. O panikle kalelacele kılıfına geri koyup ilk gördüğü yere bırakmışlardır. O yüzden söylemiyolardır. Söylemezlerde. O yüzden fazla kafa yormadan luthiere götürmenizde fayda var...
 
Bu konunuyu normalde arkadaşının araştırması ve bulması gerekir bence ama madem başa geldi ve mağdursun ozaman gitarı hiç kurcalama, sakın japon vs. gibi yapıştırıcılar deneme götür ustasına halletsin, geçmiş olsun.
 
çok özür dilerim ama ; "Fışkiyeyi kim kırdı" gibi olmuş başlık :) şaka bi yana,Ankara'da isen Turtes Pasajı'nda Kenan Usta var.Gitarını olabilecek en iyi kıvama tekrar getirecektir.istersen özel mesaj gönderebilirsin daha detaylı yer tarifi istersen..ancak çok sıra oluyor bir süre beklemen gerekebilir tamirat için.
Hakketen öyle olmuş abi :))
 
Evet kronik bir durum. Sen bile oraya koymadan önce farketmeden düşürdüysen yapmış olabilirsin ya da biri odandan bir şey alacaktır, gitarı bir taraftan bir tarafa koyarken düşürmüştür, öyle ters gelince kırılmıştır.
 
Geri
Üst