Uzunca bir süre hardcase'den çıkmayacak gitarın korunması.

walla ihtiyacı olan birine hibe etmek olabilir :)
sonra amerikadan çok daha iyi gitarlar ucuz fiyatlara alınabilir :)

ya tabi ne yapmak istediğini bilemem ama ben olsam satardım.eğer 5 yıllık bir macera söz konusuysa gitarı riske etmeye değmez bence.
satarsan hem birisi de sebeplenir ;)

teknik bir öneri getiremedm kusura bakma.
 
Bana da gitarı satma önerisi mantıklı geldi. Eğer bu gitarın senin için manevi bir değeri yoksa burada gitarı satıp orada aynı gitarı veya daha iyi bir modeli alabilirsin.
Satmam diyorsan da gitarı iyi bir temizledikten sonra(deri falan hiçbir şey kalmasın) telleri gevşetip , içine de nem önleyici bir şeyler koyup case'i kapatsan sorun olmaz sanırım.
Daha tecrübeli birileri vardır umarım öneri getirecek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Haklısınız aslında.
Ama alırken çektiğim zorlukları hatırladımda satmak pek sıcak gelmedi o yüzden satmayım dedim.
Kafam karışık bilmiyorum naapsam :)
 
manevi değer yoksa satman en mantıklısı. Sonuçta burada satacağın paraya oradan aynı gitarın sıfırını alabilirsin. Yok saklayacağım dersen telleri gevşetirsen bilki gitarın sapı kendinden geçecektir sen yokken :) gevşetmezsen kopar vs. Senede bi hiç kullanmasan bile bakıma götürmek zorunda kalırsın geldiğinde. Satmak bence en iyi çözüm.
 
bencede sat hem gitara birşey olacağı varsa paran boşa gitmemiş olur..hemde birisi yeni bir gitar edinmiş olur..tabii manevi değeri fln buyuk diilse..he ama yok satmam bunun üstünde çok emeğim var diyorsan yada ne biliyim manevi değeri yüksekse napcak burda gitar tek başına al götür onuda bi kenarda köşede durur kimseye zararı olmaz burda tek başına canı sıkılır :D :D yada burda elektrodan annayan bir yakının varsa ona emanet olarak bırak bence..
 
mesela bana demeni beklerdim a_dull_ache :LOL:

Şaka bir yana evet en iyi çözüm güvendiğin gitar çalan birine bırakmak. Hem onun işine yarar hem gitarın sağlam kalır...
 
En en iyi çözüm üvendiğin gitar çalan birine gitarı satman olacak :)

Düşündüm de güvenmesende oluyormuş. Sat gitsin ama amerikadan kaça ne alabileceğini araştır.
 
:)
eheh herkes sat diyo. Kafam bulandı satsammıki.
Gitar solak ayrıca. Güvendiğim birine bıraksam yine yatacak case içinde. Kimse çalamayacak sol olduğu için :)
 
USA fiyatları malum..Anladığım kadarıyla herhangi özal bir hatırası da yok..Ben olsam hiç acımam satarım..USA'den daha üst model bir gitar alırım ve mutlu bir 5 yıl geçiririm :)
 
heh şu imzalı gitar değil mi bu . valla satma konusunda kararsızlığın normal tabi :) bence solak bi arkadaş bul ver çalsın senin yokluğunda tembihle bi de satma falan diye. hiç yoktan kullanılır çürüyüp gitmez
 
aşırı ısı değişimine uğramayacağı (kalorifer yanı, pencere kenarı olmayan vs) bir yerde telleri ne olur ne olmaz diye hafif gevşeterek ve case içine nem alıcı silikat poşetlerinden atarak saklayabilirsin, hiç sorun olmaz.

çok sevdiğim bir gitarım iki yıl hiç çıkmadan (telleri bile gevşetmemiştim) case içinde kalmıştı böyle, çıkardığımda akordu bile tamdı.
 
OnurBattal demiş ki:
Haklısınız aslında.
Ama alırken çektiğim zorlukları hatırladımda satmak pek sıcak gelmedi o yüzden satmayım dedim.
Kafam karışık bilmiyorum naapsam :)
Satmaya sıcak değilsen yanında götürmeyi düşün :) Sadece taşıma aşaması sorun olur sonra rahat edersin.
Flightcase yaptır bir tane , koy içine paşalar gibi götür gitarını.
 
Telleri tamamen cikarip bekletse nolur ki? bide bolt-on degil mi bu alet? govdeden ayir sapi 5 yil calmayacaksan... 5 yil sonra birlestirip calarsin, sonucta ayri bekletilen/satilan saplar, govdeler var... ayni mantiga gelecek bu islem hem teller oksitlenip fretleri karartmaz yada fingerboarduna bir zarari olmaz. (akla gelen/gelmeyen)

edit: bide ben 5 yil hic yuzune bakmayacak olsam floydunu saddlelarina kadar soker, temizleyip tek tek sarardim...
 
Telleri tamamen çıkarırsa sapın içindeki demire ters bir kuvvet olmayacağından dolayı sap geriye doğru bükülebilir.
Yani artık kendine karışan kimse yok diye göğsünü gerer dayılık taslar etrafa :LOL:
 
ayri satilan saplarda neden boyle bir sorun olmuyor o zaman? (bilmedigimden soruyorum)

yada govdeye baglanmamis her sap belli bi sure sonra bukulecek mi o zaman? (mesela fabrikada govdeye baglanmayi bekleyen saplar belli bir sure icinde govdeyle birlestirilmezse bukuluyor mu?)
 
Trust rod çubuğu tamamen gevşetildiğinde sorun tellerin sökülmesi sorun olmuyor. Benim merak ettiğim millet nem alıcı silikat poşetlerinden tavsiye etmiş. Bu nem alıcı silikat poşetlerini nereden temin edebiliriz?
 
Geri
Üst