Hangi Ekipmanı Önerirsiniz

Aslında ekipmanınız hakkıdna daha çok bilgi verseniz daha iyi yardımcı olunur. Genel olarak Gibson Sg+Marshall Plexi tonun temelini oluşturuyor.
SG'den çok Marshall diyelim, Malcolm Gretsch kullanıyor :)

Ayrıca Angus Young hiçbir pedal kullanmıyor(du en son). Canlı performanslarında ise kullandığı wireless sistemin boost özelliği varmış diye okudum ama.
 
@ruggedrock biraz daha aç hele konuyu. Bütçenden, varsa hali hazırdaki ekipmanından bahset. Böyle devlet sırrı saklar gibi ayrıntılarda ketum olma yahu. Belki paran bol, kısıtlı bütçe tavsiyesi gerekmez, belki bütçe kısıtlı, "Plexi al" demeye gelmez.

Angus sololarda booster olarak TS kullanıyor diye hatırlıyorum. Yanlış mıyım acaba? Malcolm ne kullanırsa kullansın, ana soundu Angus belirliyor. Malcolm'a öyle aşırı makyajlı bir ton da lazım değil zaten. Ha, Angus'un amfi falan modludur onu fan gitaristler bilir artık. Öyle ayrıntılı araştırmaya halim mecalim yok kendi adıma :) Varsa yanlışımız düzeltile.

Lakin Fender bu işin gitarı değil. Temelde gerçekten SG+Plexi ikilisi var. Bütçe belirtilmediği için gitarı da HSS Fender farzederek çözüme en ucuz yolu yazıyorum. İyi bir transistörlü amfi (mümkünse 12" hoparlörlü), Plexi tonunu taklit edebilecek iyi bir prosesör (Line 6 POD V2.0 gibi) ve sololar için de booster olarak bir adet TS9 pedal.
 
Geri
Üst