Referans Kulaklıklarının Kullanımı Hakkında

Merhaba arkadaşlar,
Ben Zoom G3 Processor, Reaper ve Sony Vegas yardımı ile basit kayıtlar yapıyorum. Yaşadığım yerden dolayı artık amfi vs. kullanamayacağım ve ek sebep olarak daw kullanırken sesleri daha kaliteli alabileceğim bir kulaklığa da ihtiyacım var zaten. Ancak Samson SR950 tarzı bir kulaklığı bilgisayarıma direk bağladığımda Reaperdan sesleri düzenlerken ve daha önemlisi bilgisayar olmaksızın processorümden looper ile doğaçlama yapmak istediğimde tatmin edici bir ses alabilir miyim merak ediyorum.
 
Bende 850'si var. Geç saatlerde 'mecburen' onunla mix yapıyorum. Ancak;

Açık konuşmak gerekirse bu kulaklıkla geçirdiğim belki 5. senemdir hatırlamıyorum. Kulağımda ciddi sorunlar oluşmaya başladı, beni endişelendiriyor ve sebebini bu kulaklıkla uzun süreli kullanıma bağlıyorum. Tam rakam veremeyeceğim ama yarım saatten fazla kaldığında ciddi şekilde ağrı yapıyor, fakat yeri geldi mecbur kaldığım için çok daha uzun süre hiç kulağımdan çıkarmadan devam ettim. Çok ama çok yanlış yaptım, bile bile üstelik ve hala da yapıyorum.

Bunlar konuyla ilgili değildi belki, yalnızca ufak bir dipnot olsun. Öncelikle bu aletten son derece tatmin edici ses alırsın. Flat bir şekilde verdiğini, yani 'referans' kabul edilebilecek bir çıkış sağladığını söyleyemem kesinlikle bendekinin. Mix sonrası, gündüz saatinde hoparlörden dinlediğimde çoğu zaman kaydı tekrar gözden geçiriyorum ve tonun boğuk olduğunu görüyorum çünkü tizleri yüksek verdiğinden mix esnasında yanılıp, basları artırıyorum ya da tiz boost yapmam gereken yerde yapmıyorum.

Tüm bunların haricinde tek başına çalmak için tatmin edici ses alırsın diyorum tekrardan. Sadece uzun süre tutma kulağında benim gibi. Mecbur değilsem dandirik creative speaker'larla yapıyorum kayıt işlerini ben. Referans kulaklığını en son şöyle bir dinleyip detayları dinlemek için kullanmak en makul şekli sanırım.

Ha çok daha kaliteli, kulağı ağrıtmayan başka kulaklıkar vardır belki bilemem ancak bahsettiğin modelin bundan pek farklı olacağını düşünmedim nedense. 20-30'dakikayı aşmadığın sürece sıkıntı yaşamazsın bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yarım saati geçebileceğimi sanmıyorum ve çok profesyonel kayıtlar da yapmıyorum zaten yine de sesin flatliği hakkındaki düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Kayıtlarınızı takip ediyorum zaten, 5 yıldır kullanıyorsanız beni de tatmin edecektir diye düşünüyorum
 
Ne demek, rica ederim. Ancak Beyond the realms of death dahil olmak üzere, uzun bir süredir mümkün olduğunca mix yaparken kulaklık kullanmamaya çalışıyorum. Hem daha geniş bir alandan duymanın daha iyi sağlıklı bir algı yaratacağını düşünüyorum hem de dediğim gibi uzun süre kalmamalı kulakta mümkün olduğunca. Kısacası dandik hoparlör > samson diyorum. Bunlar mix için elbette. Çalım konusunda sıkıntı yok.
 
Geri
Üst