Yardım Elektrik Kesintisi Ve Amfi Sorunu

selamlar arkadaşlar dün gece studyomuzda elektrikler kesildi ve 2 marshall mg 100 amfimiz sonrasında çalışmaz hale geldi biri hiç çalışmıyor diyerinden ise uzaylı sesleri geliyor açar açmaz sorun nedir yada nereye götürebilirim tamir için önerilerinizi bekliyorum
 
Çalışmayan amfi büyük ihtimal sigortayı yakmıştır , Eğerki arkasında fuse yazan bir kapak varsa kendin bile yapabilirsin amper değerinde uygun cam sigorta alıp içine koycan , Ha yok içindeyse hiç deneme sakata gelirsin , Hangi şehirdesin ona göre bir yer önerelim.
 
Panmüziğe götürebilirsin , Eray yada ayhan abi ilgilenecektir , Hatay sokak kızılayda yani Müzik dükkanlarının oldugu caddedeki ilk dükkandır :)
 
Pan müzik benim amfime bişey yapamamıştı. Moss elektronik var 70 yaşında prof Kamil abi var ona götür pandan bişey çıkmazsa. Google yaz ankara moss elektronik sitesi çıkar. Zaten kendileri ses sistemi yapıyorlar ve çok iyi çalışıyorlar. Ama tabi önce sana fiyat vercek fiyat amfideki soruna göre yükselebilir onuda sölüyeyim. Lambalı amfi olsaydı düşünme oraya götür derdim. O yüzden önce pana götür.
 
Sizin sorununuz neydi bilemiyorum ama , Son zamanlarda lambalı lambasız kaçtane amfi tamir ettiklerini en yakından gören isimlerden biriyim , Getirsin bakarlar, ki yapılmayacak birşey olacagını hiç düşünmüyorum.
 
Yok yapıyorlar ben götürdüğümde de orda en az 5-6 yapılmış amfi vardı ama benim amfiyi çözemediğini sölemişti. Kamil abide bulana kadar 1 gününü ona verdi. Bir parçada güç düşüşü oluyormuş onu ingiliz daha kaliteli parçayla değiştirdi. Sigorta değil ama ondan eminim. Banada zaten orayı Kemal abi önermişti. İsmini yanlış hatırlamıyorumdur umarım hatay sokakta evi vardı amfi yapıyordu. O ben bıraktım demişti ve moss elektroniği önermişti. Pan'dan bişey çıkmazsa moss elektronik alternatif olarak var. Zaten işleri bu değil rica ediyorsun alıyor yapıyor.
 
Haklısın mesela benim laney cub12r bi ara çalışmaz oldu durduk yere, Götürdüm bende zaman zaman orda bulunuyorum zaten hepsi abimden öteler , 3-4 gün benim amfiyle uğraştılar bulamadılar en son şans eseri farkedildi trimpotun değişmesi gerektiği 3 dakikalık iş yani , :D
 
Calismayan amplide sadece sigorta gittiyse sanslisin, uzayli sesler gelenin guc katindaki kapasitorler mortlamistir, bakmak lazim tabi. Elektrikler kesildiginde cihazlarinizi kapatin hatta fisini cekin. Cunku acmalarda sebekede darbeler olusmasi olagan bir durum.
 
Vatan da voltaj korumalı prizler satılıyor aldım ama bu tip sıkıntıların oluşmasını engellermi güvenebilirmiyim? Bayada ucuz şu sıralar.
 
Normalde korumasi lazim aslinda ama bu tarz cihazlar genelde cin yapimi veya milleti kandirmaya calisan turk tuccar uretimi oluyor. Enerji tasarrufu diye kompanzasyon kondansatorunu 100 liraya az satmadilar. O yuzden simdi kesin korur demek istemiyorum.
 
Korumalı priz için topraklama sistemi şart mıdır?
Hayir sart degil. Bu gerilim korumasi yapan sistemlerin en basiti varistorlu olanlari, yani degisken direnc degerine sahip bir eleman, muhtemelen piyasada gerilim korumali diye satilan prizlerde varistor var. Tipi seramik kondansatore benzer, pirizin icini acip bakabilirsiniz. Varistor devreye paralel baglanir, katologunda soylenen gerilim degerinde cok yuksek direnc gosterir, dolayisi ile akim cekmez ama gerilim yukselince direnc degeri duser yuksek akim cekip sigortayi attirir ve cihazi korur, tabi kendisi de puflayabilir bu sirada.
 
Geri
Üst