Metropolis

Maalesef çok geç tanıştığım son zamanlarda adından en çok bahsettiğim ve böylesini görmediğim bir grup Metropolis. Kendi müziklerini alternatif müzik olarak tanımlayan bu gruba ilginçtir bir türlü alternatif müzik grubu diyemiyorum.

1992 lerin sonunda Ankarada kurulan grup yola sabit üç kişiyle çıkıp yerine göre arttırmış.

Ercüneyt Özdemir - vokal, gitar (1992 -1994)
Evrim Evisen - vokal, gitar(1994-2006 yerine Volkan Akgün geldi)
Volkan Akgün - vokal
Orkun Aldemir - bass gitar

'Hatasız kul olmaz' cover single yıla piyasaya girmiş (bu coverı seven çok seviyor sevmeyen de nefret ediyor) ve Makine (2002) sahip olduğu tek albümdür. 8-10 sene önce yeni albüm çalışmalarına başladığını yayan grup daha halen albüm çıkartacak. Bu açıdan kahrolarak dağıldığını düşünüyorum.

Neyse sizi Metropolis'in delici kesici lirikleriyle baş başa bırakayım.











 
Son albümü saymazsak ilk albüm 10-12 sene önce çıktı zaten. :) Yani genç bir kitleyle ilgilendiklerini sanmıyorum. Zaten modern tınlayan bir müzik de yapmadılar. İlk çıkan albümleri de döneme göre göre çok cesurdu. Kendileri de eli yüzü düzgün net olarak "rock" yapan bir gruptu. Düzenlemeler, gitarlar, herşey 10 numaraydı. İlk çıktıklarında hiç unutmam kasetlerini almıştım, aylar boyu dinledim. İlk albümlerini çok severim, halen de dinlerim ara ara. 2. albüm de güzeldir fakat beni yoran bir albüm oldu, ekip de farklıydı. Albümlerde özellikle davullar ve genel olarak prodüksiyon/kayıt çok iyidir. Ardından eski vokalleri de albüm çıkardı ama beğendiğimi söyleyemem. Açıkçası o ilk albümün havası her 2 ekipte de yoktu.
 
Hatasız Kul Olmaz cover'ında dikkatimi davullar çekti ve vokalin aşırı alaturka nağmeler yapmaması bence daha iyi olmuş. Cover adı altında, orjinal şarkının içine jın jın jın elektro gitarı koyup arabesk tarzda vokal yapınca çok gereksiz işler çıkıyor. Kullanılan gitar tonları çok güzel. Aşırı distortion kullanmayıp, 70'ler tarzı tonlar kullanmaları hoşuma gitti.
 
Gel gör beni adlı şarkılarını zamanında canlı dinlerdik Ankara' da. Her provada konserde çalarız, her gün de dinlerim. Bağımlılık yapan bir şarkı her şeyiyle.
 
Hocam, kusura bakma biraz alakasiz oldu ama yazmadan duramadim.

Sen yazinca, bu sarki neymis diye bir youtube'da bakayim dedim. sarki idare eder, cok hosuma gitmedi esasen. Monoton olmus.
Neyse, ama esas burada basliyor macera:
Melis Danismend diye bir kizin "akustikhane" denilen yerde cover'i varmis bu sarki icin.
Hadi bir de bunu dinleyim dedim. Tikladim... Aman Allahim o ne :D
Yorumlari okudukca gulmekten altima kaciracaktim (dikkat koltukta sallanan kisi). Derken diger bir akustikhane
Melis Danismend sarkisina tikladim. Yine ayni adam! Yorumlar, Allah'im...:LOL:
Gece vakti burada herkes uyudu sesli bagirarak gulemiyorum, bogazimda tikandi.:ROFLMAO:

Gel gör beni adlı şarkılarını zamanında canlı dinlerdik Ankara' da. Her provada konserde çalarız, her gün de dinlerim. Bağımlılık yapan bir şarkı her şeyiyle.
 
CoolDoG da belirtmiş zaten. 13 - 14 sene önce Ankara'da Cinema Bar'da (şu anda yerinde yeller esiyor) çıkarlardı ve severek, zevkle dinlerdik. Bilhassa çok çok iyi Pearl Jam şarkıları çalarlardı. "Hatasız Kul Olmaz" coverı da o dönemlerde onları en meşhur eden parça oldu. Gerçekten de o kadro çok sağlamdı.
 
Bence de rock değil; "aşırı" kaliteli bir pop müzik. Ercüneyt arkadaşımdır, beraber çalıştık. Yaratıcılık, performans ve estetik bir arada; mükemmel bir vokal, çok iyi bir sanatçı. Kendilerinden beklentim çok fazla. Başarılar dilerim.
 
Geri
Üst