Jay Turser Jt 300

bu gitarı kullanan var mı?Tavsiye edermisiniz.Çok fazla butçem yok bunu bile 2.el almayı duşunuyorum.Ya da bu civarlarda başka gitar onerebilirsiniz ama lutfen klişe gitarlar cort ve ibanez i soylemeyin
 
Jay Turser kesinlikle övgüyü hakeder ama SX de gayet iyidir tabi. Fakat SX'in yeni modelleri eskisi gibi değil. SX Alder ve Ash iyidir ama onların da fiyatları Jay Turser'dan yüksek. Bence mağazalara gidip deneyerek bir Jay Turser alın. Nakit alacaksanız zaten 2. el fiyatına yakın bir indirim yaparlar.
 
Jay Turser farklı bir modeli bende var, klavyesi çok rahat. Akor daha iyi tutabilir ama büyük bir sorun değil. Manyetikleri bile güzel diyebilirim. Çok araştırmıştım, hep iyi şeyler okudum, mutlaka dene. Yalnız İstanbul'daysan JT distribütörü olan Cangöz müziğe dikkat et. Ben dikkatsizliğim yüzünden pickguard'ı yer yer hafif şişmiş bir gitar aldım, daha sonra gösterince adam orası pena koyma yeri, yan dükkandaki 2000 dolarlık fender'larda da var deyince, tiksinerek uzaklaştım oradan.
 
Hala JT-300 kullanan biri olarak başlangıç için ideal bir gitar olduğunu söyleyebilirim. Eğer blues, blues/rock gibi çok da sert olmayan müzik yapmak istiyorsanız fiyat/performans olarak tavsiye ederim. Drive konusunda çok başarılı olmasa da clean tonları gayet başarılı. Daha önce roland cube 15-x ile denediğimde (belki de reverb olmamasından dolayı) cleanleri donuk gelmişti. Şu an fender mustang i ile mexico fender middle ve neck manyetiği ile de modifiye ederek (60 lira gibi çok cüz'i bir fiyata almıştım manyetikleri bu forumdan) daha güzel, daha strat-vari tonlar aldığımı söyleyebilirim. Elektronik işçiliği konusunda beklediğimden daha iyi bir işçiliğe sahip diyebilirim çünkü stratlerde 1. 3. ve 5. pozisyonlarda gelen humming (uğuldama) gelmiyordu. Sanırım bu kısım biraz şans işi belki bana daha iyi lehimlenmiş olan bir gitar denk gelmiş de olabilir. Bu nedenle @devastator 'un da söylediği gibi mağazadan deneyerek almak hem bu bahsettiğim elektronik aksam hem de çalınabilirliği denemeniz açısından önemli. Gitarımın bir eksi yönü akort burguları fakat fiyatı düşünüldüğünde göz ardı edilebilir sanırım.
 
evet,arkadaşlara katılıyorum sx veya jay turser denemeden alma gitarı sx in customları düşüyor zaman zaman sahibindene daha özenli modeller oluyorlar onlara da bakabilirsin.
 
Fiyat performans olarak başlangıç seviyesinde iyi bir seçenek...Maple olanın klavyesi 2 parça ,rose gibi maple üzeri maple..Renkleri çok güzel...Ayar vs yapılıp uygun fiyatlı manyetik modu ile idare edebilir...Ama tekrar söylüyorum fiyat performans olarak çok güzel....Rose tuşe olanı gayet güzel...


 
Jay Turser stratları çok güzel olabiliyor ağaç yapısı olarak. Belki ilerde manyetik ister, ancak ağaçları kaliteli olabiliyor deneyerek bulunabilir.

Sx diyen arkadaşlar içinse elektro gitarda değil de, bas gitarda katılıyorum. SX'in sırf ağaç kalitesi için alınır bas gitarları. Sonra üzerine gerekli modifiye ile harika bir bas gitara sahip olunabilir.
 
başlangıç için iyi sonrası için kötü bir gitar. Bunda piş sonrasında güzel gitar alırsın derler ya o yalan canım kardeşim varsın 1 yıl ekmek yeme güzel bir gitar al kendine tavsiyemdir.
 
Gitarın karakteri dediğiniz gibi iyi bir amfide belli olur ama klavye simetriği olarakta sert virajlara gayet iyi girip çıkabilen bir yapısı var
 
Öğrencime yarın bir Jay Turser teslim edeceğim ve bu gitar yukarıda @mahmuttuncer tarafından da videosu olan gitar. Gitar manyetikleri modifiye amaçlı sökük vaziyetteydi ben topladım yeniden. Ayarladım ve açıkça söylemeliyim (ki @manyektik de belirtmiş) başlangıç için iyi ama sonrasında ı-ıh. Bu noktada kesinlikle SX diyorum. Ama illa ki deneyerek almak lazım.

Do-Re'ye ilk parti yeni seri SXler geldiğinde denemeye gittim. Elime aldığım ilk SST57 maalesef derin bir sessizliğe gömülmüş vaziyetteydi. Klavyesi de ele takılıyordu. Hemen ardından American Alder denedim ve bayıldım. Tek parça maple sap hem de kaymak gibi. Tonlar cam gibi.

Yani denemek şart.
 
Geri
Üst