Ses Kartı Problemi (videolu) Çözüldü

Son bir kaç aydır seste çamurlaşma oluyor sonra komple gidiyor. İlk önceleri Logic Pro X den kaynaklanıyor sanmıştım silip tekrar denediğimde sorun çözülmedi.
Ses kartının driverı silip tekrar kurmayı denedim fakat zaten hazırda bi driverı yok. Geçici olarak şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz demişler. İndirdim kurdum fakat sonuç aynı. Neden kaynaklanıyor olabilir yada ses kartında bir sorun mu vardır? Logic'te ses kartı ayarları ile oynadım sildikten sonra da o şekilde mi kaldı?

 
Bu tarz problemleri ben de yaşadım daha önce. Şimdi masa üstü pc de yaşamıyorum.
Bu çok büyük olasılıkla performansla ilgili. İşlemcin yetersiz veya aşırı yük bindiriyorsun. Logic in içinde performans ayarları benzeri bir şeyler var mı. varsa oradan İşlemci çekirdeği (multi cpu support) sayısını ayarla. (işlemcin 8 çekirdek ise orayı 6 yap, 4 çekirdekse programa 3 kullanmasını söyle.
Onun dışında monitoring ayarlarını kurcala, buffer ayarlarına bak.
Asio sürücü mü kullanıyosun? farklı sürücüler dene.
Ama tahminlerine göre kullandığın vsti herneyse cpu yu sömürüyor, farklı vsti dene aynı problemler onda oluyor mu?
Bu problem genel olarak performans ile ilgili. Bilgisayarının teknik detaylarını yazmamışsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
2013 retina macbook Pro kullanıyorum
4.nesil i5 işlemcisi var 4gb ddr3 ram mevcut. Donanımsal olacağını pek düşünmedim çünkü daha eski macbook air ve aynı Setup ile sorunsuz şekilde kullandım. Garageband açtığımda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Driver yada ses kartı ile alakalı olabilir mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Şu an programa gidiyorum pc başında değilim fakat buffer size ayarı düşük olduğu zaman bu sorunu hemen yapıyor, sorun yaşarken Buffer Size en sona getiriyorum 3-4dk sorunsuz kullanıp sonra tekrar başlıyor
 
Benzer bir problemi ben de yaşamıştım Win8'de. Hızlı başlat özelliğini devre dışı bırakınca düzelmişti. Mac'te de varsa öyle bir özellik deneyebilirsiniz.
 
Bilgisayarı garantiye gönderdim temiz kurulum yaptırdım . Akşam sadece Garageband kurup deneyeceğim. Her şeyi Default olacak. Focusrite Mac için net bir driver yayınlamadı eğer yine olmazsa Windows da deneyeceğim. Gelişmeleri yazarım teşekkürler cevaplar için.
 
Buffer size sadece bu sorunun başlangıç süresini değiştiriyor. 64 olduğunda 30sn sonra 512 olduğunda 1 dk sonra sorun başlıyor.
Kurulumu yaptırdım, orijinal garageband indirdim default ayarlarla yaklaşık 30 dk sonra tekrar sorun devam etti. Windows kurulu bir bilgisayarda sorunsuz çalışıyor.
Geriye sadece driver hatası kalıyor. Benim anlamadığım bu driver yaklaşık 1 senedir yok sitesindeki eklenti ile 7-8 ay kadar kullandım problemsiz neden şimdi sıkıntı yarattı..
 
Geri
Üst