Yardim: Irig Ses Sabit Kalmiyor

Merhaba,
Mac Book Pro Retina'ya (mikrofon ve kulaklik icin tek girisi var ve kayit yapmak gercekten eziyet) iRig uzerinden gitarimi bagladigimda ses bir yukseliyor bir alcaliyor. 6 metrelik Kingsman kablo kullaniyorum. Yazilim olarak Audacity ve GarageBand kullaniyorum, ikisinde de ayni sonucu aliyorum.

Ayni testi MS Shakti pedaliyla denedim, ses daha da fazla dusuyor.

iRig'i gittigidiyor'dan aldim cok ucuza ama orijinal gibi duruyor.

Acaba ayipli urun mudur yoksa kablonun uzunlugu ile ilgili mi bi problem yasiyorum ? (Elimde test etmek icin daha kisa bi kablo yok ve eger memnun degilsem en gec 2 gun icinde urunu geri gondermem lazim. )


Konu hakkinda bilgisi olan bir arkadas var mi ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
CE yazisi iceri dogru, vida da arkadasin bahsettigi gibi ancak kutunun ustundeki gitar resminin cozunurlugu pek iyi degil.
Onun icin tam emin olamadim.
 
iRig'in kutusunun içinden çıkanlar nelerdir ? kullanıcı klavuzu, garanti kağıdı vs. var mı ? bendeki iRig orjinal kutunun üstünde ki resim çözünürlüğü gayet iyi. Bütün Apple cihazlarımda başarılı sonuç alıyorum. Yalnız GarageBrand'ın iRig'i tanıması lazım. Replika cihazları maalesef tanımıyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Garanti belgesinden emin degilim ama fiyati 18tl gibi biseydi, belki ikinci el ya da acik kutu satiyolardir diye aldim. Urunu geri gonderdim.

wolkN'in bahsettigi Cherub GB2i adli urunu deniycem sanirim. Ancak onunla ilgili de bir kac yorum var mydukkan'da ipad ve iphone'a girmiyor diye ki benim macbook pro'da da ayni tarz giris var. Herhalde Mydukkan'dan bu urunu alicam olmazsa geri gondericem. Nasil olsa aliskanlik yapti :)

Sirf Apple'in killigi yuzunden 1 aydir bi gitari bi bilgisayara baglayamadik ya :D
Insan mikrofon ve kulaklik girislerini ayri yapar...
 
PC'ye gore cok daha stabil. 10 yildir Apple kullaniyorum, inanilmaz gelisme gosterdiler, hem yazilim hem donanim olarak. PC'yi dusmanima bile tavsiye etmem ama bazen cok basit seyleri es geciyorlar, tek mic/headphone portu, sadece 2 usb portu gibi.

Once su Cherub GB2i'yi deneyim olmazsa parayi basip iRig cakicaz. iRig ile benim yasadigim sesin bir alcalip bir yukselmesi gibi bi problem yasamadiniz di mi ?

Cok tesekkurler...
 
GarageBrand'tan IN-OUT un ayarlanması lazım sadece. Son çıkan GarageBrand sürümü asla ve asla crackli olmayacak. Uygulama içi satın alımların bir tanesi bile crackli olursa çalışmaz, uğultu sesi verir. Aynı şekilde Amplitube'dada aynı sorun var son çıkan surumlerinde. Jailbreak ediyorduk eskiden aletleri, dayıyorduk pedalların, amfilerin gözüne :D artık öyle bişey yok satın alacaksın mecbur
 
Garageband zaten kurulu geldi, orijinal. Benim problemim ugultu ya da orijinal olmayan yazilim degil. Ses dB olarak bir sure yuksek geliyor, bir sure sonra dusuyor sonra tekrar yukseliyor.

Ayni problemi audacity (farkli bir ses kayit programi) isimli programda da yasadim. Dolayisiyla yazilimsal bi problem oldugunu sanmiyorum.
 
Design kismina girersen olay degisir, ben production olarak bakmistim olaya :)
O insanlar temelde su ve oksijen ile calisiyor :D

Not: Olayin etik kismina girmeyelim, baska mecralara dalmayalim, konudan uzaklasmayalim lutfen.
 
Ikisinide denedim fazla bi fark görmedim cherub ta amfi çıkışı olması ekstra bişey hatta iphone 4te tam oldu ama sanırım yeni nesillerde sorun korsan ürün kesinlikle kullanmayın telefona zarar veriyor gerçekten
 
Geri
Üst