sağ gitarı sola çevirmek??

sağ gitarı sola cevirebileceğin tek kasa bence gibson/epiphone corina flying v yada king v gibi simetrik kasalar.tabi gene bi pot sorunu yasarsın ama butun perdelere ulasabilirsin.sapada nut kısmına baska bi tane alırsın ince tellerle kalın tel sorunun kalmaz.tabi gene potlar sorun yasatır o ayrı.
 
bende aynen öyleyim ama ben iki elimlede yazabilirim.. tabi öncelikli olarak sol elimle.. :) iki elini birden kullanabilmek bazen çok işe yarıyor.. (bkz. çivi çakmak) ama bende solla top oynayamam.. :?
 
ilginç yav jimi hendrix de volume ve tune potanslarına ulaşması ve tremoloyla olması daha kolay olduğu için gitarı ters tutmuş ama adamın çalma stili de farklı bağlama gibi çalıyo gitarı bu nedenle ne jack rahatsızlık veriyo ne de volume potansları falan.
 
Satması kolay olur diye başka seçim yapmak akıllıca. Fakat Amerikan strat arıyorsun, sanki daha iyisini mi bulacaksın da satmayı düşünüyorsun? Garip ve gereksiz olur bence de..
 
bencede saçma olur yada bir arkadaşımın yaptığı gibi sağ elinle çalmayı deneyebilirsin. başlarda zor olacaktır ki bende sol elimle çalmaya çalıştığımda çok zorlanmış bir zamandan sonra insan alışıyor.beyinin programlanıyor. harbi fender amerikan ariyorsan ondan daha iyisini blupta satmak mantıksız geldi biraz banada en iyi solak bir gitar al isteklerini karşılayabilicek bir ton gitar vardır nasolsa. belki senin aldığın gitarı almak için bekleyen senin gibi durumda olan biri daha vardır sende ona satarsın biraz değişik bi cümle oldu ama anladın umarım :D
 
Geri
Üst