İnceleme Ashton Arm2400g Foam Case Incelemesi

Uzun zamandır bakındığım, hatta yaklaşık bir yıl önce almış olduğum ama PRS 513'ü sığdıramadığım için başka bir arkadaşıma verdiğim, PRS'nin gidişiyle başka gitarlar alıp, bu case'ye tekrar bakıp aylarca stoklara girmesini beklediğim yegane ürün. 2 tane aldım hatta.

Esasında ürün bir gig bag. Fakat daha fazla artıları var. Darbeye karşı çok daha fazla korumalı. Şehirlerarası bir yolculukta, otobüs bagajına gitarınızı güvenle verebileceğiniz bir yapısı var. Kibar oluşu sebebiyle de uçakta bagaja vermeyip, kabine alabilirsiniz.

Askı konumlandırılışı Ritter'lerdeki gibi gövde bitiminde değil, sap ortalarına yapılmış. Bu da demek oluyor ki gitarın sapı kafanızdan 50 cm yukarıya fırlamayıp, kafa hizanızda kalıyor. Yani kapılardan geçerken eğilip bükülmenize gerek yok.

Askılar ise oldukça geniş. Diğer gig baglerdeki gibi ince kalıp, omuza tek bir bölgeden baskı yapmamakta ve sizi yormamakta. Ağırlığı ise standart bir gig bag kadar. Yani oldukça hafif. Böylelikle işkence içerisinde gitar taşımayacaksınız.

En büyük eksisi, bu case sadece Strat veya Tele kasalar için yapılmış. Les Paul sığar diye asla düşünmeyin. SG belki sığabilir, emin değilim. 513'ü sığdırmasına zorlamayla sığdırdım ama casede potluk yaptı, fermuarlar kapanmayabilirdi.

İç kısmında kapalı bir cep var. Çok büyük değil ama yedek tel, yan keski, vs gibi küçük şeyleri buraya, askınızı ise headstock altında kalan bölgeye rahatlıkla koyabilirsiniz.

Case dışında kalan cep büyük gözükmesine rağmen oldukça dar. Buraya ne konur bilmiyorum. Notalarınızı vs veya küçük boyutlu pedallarınızı ve kablolarınızı koyabilirsiniz. Wah sığdırayım falan demeyin, olmaz.

75$ gibi bir fiyatı var, güncel kur ile 170 Lira civarı yapıyor. Nakitte biraz daha indirim yapılıyor.

Hardcase gibi korumalı, gig bag kadar hafif, taşıyanı yormayacak, ve ucuz bir şey bakıyorsanız lütfen markaya bakmadan gözü kapalı alabilirsiniz. Zaten kocaman Ashton diye de yazmamakta. Ayrıca bu serinin klasik, akustik (dreadnought), bas için modelleri de bulunmakta. Şiddetle tavsiye ederim.

Not: Foto çekme konusunda çok başarılı değilim. Odadaki güneş ışığı ve iPad böyle fotğrafa izin verdi :) Yine de oldukça fikir verecektir.

d50528f66688b595e4db01f05ccfa8bd.jpg


444e07aa62fb9e98091e67a2dd1e3b9d.jpg


5e42244e53e867aad7811b17fe0909a1.jpg
 
strat kasalara uyumlu olduğunuzu belirtmişsiniz sonuç olarak farklı model ve markaların strat kasalarında boyut farkı olabiliyor bu nedenle bir sorum olacak ben ibanez s 670 fm marka bir gitara sahibim bir kullanıcı olarak bu gitara uyup uymayacağı noktasında düşüncelerinizi paylaşabilirmisiniz ?
 
benim gitarım da 22 fret tek derdim gövdenin oturup oturmayacağı ki malasef deneme şansım da yok
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
4. Levent metroya yakın oturuyorum. Eğer yakın olup da merak eden varsa sığıp sığmadığını gelsin kontrol etsin. Kasa oturmamış diyen arkadaşa cevaben, açıdan dolayı aldanma olabilir. Tele model gitarlarımla ve Stratlar ile mükemmel uyumlu. 24 fret gitarlar da uyacaktır. Nihayetinde bu gitar da 25.5' skalaya, 24 fret gitarlar da 25.5' skalaya sahip. Bu arada G&L gitarların headstockları Fender gitarlara göre daha uzun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
strat kasalara uyumlu olduğunuzu belirtmişsiniz sonuç olarak farklı model ve markaların strat kasalarında boyut farkı olabiliyor bu nedenle bir sorum olacak ben ibanez s 670 fm marka bir gitara sahibim bir kullanıcı olarak bu gitara uyup uymayacağı noktasında düşüncelerinizi paylaşabilirmisiniz ?
Muhtemelen gitarınıza uyacaktır.
 
bende uyacağını düşünüyorum ama sonuç olarak denemek lazım ki ben Antalya da yaşıyorum öneriniz için de çok teşekkür ederim peki case de bir esneme durumu söz konusu oluyor mu ? ki bence olması iyi olur gibi geliyor :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Ben sığmayan PRS 513'ü zorla sığdırdım. Ama kullanışlı değildi. Senin gitarın o kadar esneteceğini hiç düşünmüyorum. Bu arada Antalya Do-Re Müzik'te deneyebilirsin. Eğer Antalya mağazası stoklarında kalmamışssa internetten al. Bedava kargo ile kapına gelir, eğer uymazsa da internetten yaptığın alışverişlerde 8 gün içerisinde ürüne zarar vermediysen iade edebilirsin.
 
bu iade olayını bilmiyordum bu çok iyi oldu uygun vakitte gidicem inşallah :D bilgilendirme için çok teşekkür ederim :D
 
Geri
Üst