Bbe Sonic Maximizer

http://www.bbesound.com/products/maxim/maxim.asp
362_rev.jpg

482i-front.gif


BBE Sonic Maximizer 362 almayı planlıyorum, kullananlara bir kaç sorum olacak.

1- İnternette okuduğum yorumlar harika diyor ama yine de daha detaylı bilgi almak istiyorum, verilen paraya değecek kadar değiştiriyor mu sesi? Öve öve bitiremiyorlar yorumlarda insan ister istemez gaza geliyor :)
2- 362 modeli yeterli olur mu yoksa almışken 482 al, 362 pek bir işe yaramaz mı dersiniz?
3- Türkiye'de bunu bulabileceğim bir yer var mı?
 
aralarındaki tek fark 362 tek input ve outputlu yani tek kanal 482 ise çift kanallı. Paran varsa 482 al. Türkiyede bulamazsın çok zor, bende bulamadım internetten sipariş verdim. Cihaz gerçekten çok faydalı. speakerdan kaynaklanan hataları yok ediyor. Amfiden üretilen sesi genelde 3 frekansa bölelim (yüksek, orta, düşük diye). Bu frekanslar eşit şiddet ve netlikte üretilir, fakat speakerlar nekadar kaliteli olursa olsunlar bu üretilen bu frekansları eşit netlik ve şiddette üretemezler. Herzaman yüksek frekanslar daha hızlı hareket eder ve kulağa daha çabuk gelir, en geçte düşük frekanslı sesler gelir. Bu problem evde amfinin dibinde çalarken problem olmaz ama bir konserde amfiden 100m uzaktaki biri için bu fark açıkça belli olur. Maximizer burda devreye girer ve bu farklı frekanslardaki seslerin aynı anda değil salise mertebesinde birbirinden geç gelmesini sağlar. Böylece frekanslar aeasında bir gecikme oluşacağından kulaklara frekanslar aynı anda ulaşır, buda netlik kazandırır tona. Ayrıca cihaz extreme high ve low frekanslarıda boost ederek tona karakter verir. Cihazın kabaca çalışma prensibi bu, Başka problemin olursa sorabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim cevabın için,

Benim gördüğüm kadarıyla 362'de çift input/output var ama tek kanal var, sanırım iki kişi aynı anda kullanabiliyor ama aynı ayarlarla kullanmak zorundalar? Eğer 362 de yeterince faydalıysa, sese katkı açısından 482 ile arasında uçurumlar yoksa tek kanal işi benim için sorun değil, 362'yi tercih ederim, asıl merak ettiğim nokta o, çok az bir fark varsa 100 dolar fazladan vermek istemem açıkçası :)
 
bülentin eline gectimi denedimi bilmiyorum. deneyimini paylaşırsa bende sevinirim. benim elime almayı düşündüğüm dönemde bazı ses örnekleri gecti satan elemanlardan. canlıda etkisi hakkında atıp tutmayayım ama grafik olarak değişiklikleri incelediğimde standart bir eq gibi çalışan biraz presence gibi etki yaptığını gördüm. dinledikten sonrada iyi bir eq varsa elde bu cihaza gerek olmadığını düşünüp vazgectim.
 
Geri
Üst