eski serilerin daima yeni serilerden daha iyi olması...

mrb,

sozluk başlığı gibi oldu ama işte heryerde aynı şeyi görüyorum.işte bu 97 üretimi yenilerde kalite düştü bu ondan kat kat üstün deniyor.bunun doğruluğunu tartışmak çok yerinde olucak diye düşünüyorum. bu adamlar daha iyi bişiler bulduğu için serilerin yenisini çıkarmıyor mu. tamam aradan bir 10 yıl geçtiği için ağacı kuruyor klavye tam oturuyor falan ama yenisininde bazı artıları olmalı. tabiki bazı yeni seriler eskiler kadar iyi olmalıdır da bu bütün gitarlar da mı geçerlidir yahu? ben açıkcası çoğu söylemlerin elinde eski gitarı satmak amaçlı söylendiğini düşünüyorum.

Aynen şöyle denir ' bu gitar yeni serisine kor yeni seri bunun yanına yaklaşamaz ama ben başka gitar alacağım için satıyorum ' daha sonra aynı firmaların yeni serilerini alırlar bide :D

şimdi hangi gitarların eskileri daha iyidir neden daha iyidir yenilerin artıları eskileri nelerdir bunları bir tartışalım ki neyin yalan neyin doğru olduğunu öğrenelim...

herkese şimdiden teşekkürler...
 
yeni seri gitar neden iyidir?
çünkü teknoloji daha iyidir, üstünde daha çok araştırma geliştirme yapılmıştır. ve adı üstünde "yeni gitar" dır
eski gitarlar neden iyidir?
ağaç oturmuştur,klavye kendine gelmiş parçalar birbirini tanımıştır (var gerçekten böyle bir şey).
ağaç daha kalitelidir iyi markalardan bahsediyorsak. yoğun seri üretimde malzeme kalitesi düşer.

ilk aklıma gelenler bunlar. eklemeler yapılır illa ki diğer arkadaşlarım tarafından..
 
bazı markalar kalitesini ispat ettikten sonra "nede olsa ismimiz var" deyip küçük oranlarda kalite düşürürler. Atıyorum A markası yıllardır xxxx modelini kaliteli olarak üretir sonra bu gitar "efsane" olunca satışlar nede olsa devam eder deyip 1000 dolara mal ettiği gitarı 950 dolara mal etme yoluna gider. Bu alışılmış bir şeydir. Ama arada büyük farklar olmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ama bunu feci şekilde kendi satış çıkarları için kullananlar var...
mesela hangi gitarın hangi modelinin eskisi veya yenisi daha iyidir. boylece 2. el gitar alıcak arkaaşlarada yardımımız dokunmuş olur.bakabilcekleri bir yer oluşturmuş oluruz...
 
modeller konusunda ne söylesem yalan açıkçası. Ben bi model söylerim başkası tutar hayır o değil der. Her neyse, bildiğim bir model olarak, amerikan fender stratocasterlar artık eskisi gibi değil. Arada çoook çook küçük bi ton farkı var. (Belki bu yapılan bi iyileştirmeden bile olabilir fakat ben eskinin tonunu daha çok sevdim)
 
amerikan stratlar 80 öncesi ve sonrası olarak ayrılıyor adeta birçok yerde. 80 öncesi üretilenlerin 80 sonrasında üretilenlerden kat kat iyi olduğu söyleniyor ama açıkçası ben 2005 üretim bir strat da çalınca hoşuma gidiyor yani gene her şey zevk işi.. (ağacın oturması faktörü ayrı bir şey tabii)
 
valla şahsen şimdiye kadar alıp sattığım 15-20 gitardan sadece ilk gitarımı sıfır aldım diğerleri hep ikinci el ve geneli eski gitarlardı...ama niye böyle yaptım diye sorunca kendime cevabım hep şu oluyo,şu an aldığım gitarlar hep orta sınıf gitarlar yani rg470 içn custom shop kalitesinde falan diyemeyiz ya da epiler zaten öyle,bunları ömür boyu elimde biriktirmek istemiyorum sattığım zaman aldığım fiyattan çok fazla zarar etmiycem muhtemelen :)

bi gün hayalimdeki gitarı alcağım zamansa para kıyıp sıfır alcam,çünkü ömür boyu satmıyacağım bi gitar olcak ve benden önce bi sahibi olmasını istemiyorum :) ,bu biraz ilginç bi durum tabi "new old stock" tabir ettiğimiz biçimde bi mağazada kutusunda muhafaza edilmiş eski bi gitar olursa daha fazla para da öderim düşünmeden ama yani ne bileyim 2008de yapılmış bi jem de sağlam olcaktır muhtemelen,zaten ibanez jemin kalitesini düşürse ya da ibanezle steve vai arasında herhangi bi sorun çıksa batar firma,bildiğimiz üzere ibanezin en gösterişli vitrini steve abimiz :)
 
Fenderler yıllara göre ayrılıyor zira firma birçok kez el değiştiriyor, üretim anlayışı değişiyor ve modellerde ciddi değişiklikler oluyor...80ler öncesi ve sonrası diye ayrım yapmak doğru değil..'70ler şimdilerde kıymete bindi ( 60 ve '50lerin fiyatları uçunca onlarada talep doğdu)..Yoksa aslında '70ler iyi hatırlanan yıllar değildir..
 
esp'ler gün geçtikçe iyileşiyo bence,eskileri de iyiydi yenileri daha iyi,ibanez'de baya baya önce olmuş sanırım bu vainin kullandığı pro edge köprüleri maliyeti yüksek diye kaldırmışlar yeni bi köprü yapmışlar (edge pro),o da baya ünlü oldu gerçi...
 
stratman demiş ki:
Fenderler yıllara göre ayrılıyor zira firma birçok kez el değiştiriyor, üretim anlayışı değişiyor ve modellerde ciddi değişiklikler oluyor...80ler öncesi ve sonrası diye ayrım yapmak doğru değil..'70ler şimdilerde kıymete bindi ( 60 ve '50lerin fiyatları uçunca onlarada talep doğdu)..Yoksa aslında '70ler iyi hatırlanan yıllar değildir..

Aynen oyle. CBS yillari, 70lerdeki strat ve teleler acaip agir ve cok tiz olur genelde. Sadece eski diye fiyati artiyor yoksa iyi falan degil.

Alinacak en son iyi eski strat 1968, zira o seneden sonra firma el degistiriyor.

Bunun yaninda 1989'da eskiye donme sevdasi ile bir iyilestirmeye gidiyorlar. Bu 1995'de baslayarak ters donuyor. 2001'de ama asil ciddi bir sekilde yeniden iyilestiriyorlar, amerikan series modellerini falan (highway 1lari daha dusuk fiyata cikardiklari sene). Ve acikcasi ben ortalama olarak (tabi denemek lazim her gitari) kesinlikle 2001 sonrasi 70lere basar diye dusunurum.

B
 
Geri
Üst