Makale/Tutorial 2 Input'lu Ses Kartlarına Ilave Talkback Mikrofonu

Arkadaşlar 2 adet input'u olan kartlarımızla kayıt odasındaki müzisyenle konuşmak için extra bir giriş sağlamak mümkün. Özellikle kayıt odası ayrı iken stereo mikrofonlama yapmak 2 input'lu ses kartlarında harici bir aygıt kullanmadan mümkün olmuyordu. Eğer bilgisayarınızda internet görüşmeleri için sabitlenmiş bir mikrofon varsa extra hiçbirşeye ihtiyacınız yok, ama eğer mevcut değilse bir adet ucuz yollu on/off anahtarlı mikrofon almanızı tavsiye ederim. Ayarlar şu şekilde:

Menü sırası : Denetim Masası > Donanım ve Ses > Ses > Kayıttan Yürüt > Realtek Mikrofon Hat girişi (varsayılan değilse vars. olarak atıyoruz) tek tıklama > Özellikler > Dinle > Bu aygıtı dinle seçeneği altında çıkış olarak ses kartının kulaklık çıkışını gösterelim. Ardından seviye ayarlarını yapalım:
1_internal.jpg

2_listen.jpg

3_levels.jpg


Eğer on/off anahtarlı bir mikrofonunuz yoksa buradakine benzer bir arayüzden mute fonksiyonu ile sadece konuşacağımız zaman aktifleştirebiliriz. Mikrofonu ses kartının ana çıkışlarına değil, kulaklık çıkışına yönlendirmenizi tavsiye ederim, ana çıkışlarda hoparlörden dolayı feedback olacağından verimli çalışması biraz zor :) Windows 7 +
clear.png
RME Babyface ile denenmiş ve sorunsuz çalışmış bir yöntemdir...
Alıntı: http://www.muzikteknolojileri.net
112.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst