washburn nuno bettencourt?

Herkese merhabalar :)
Su anda Washburn nuno bettencourt n2 esa almayı düşünüyorum. Fiyatı 400$ civarı.
Sorular:
1-Bu gitarı daha önce kullanan bir arkadaştan tonları, klavyesi v.b. konuda yorum rica ediyorum. 8)
2-Fiyatı tabii çin malı olduğundan N4'ler gibi uçuk değil. Alacağım fiyattan daha ucuza bulabilir miyim? ;)
3-Gitarın Bridge'nin Floyd Rose olması nasıl bir artı özelliktir? :?

Teşekkürler. :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yahu bu nassı iştir.
Kendin pişir kendin ye..
Nebukenazarcım thanks cnm. Sen de olmasan yani walla.. Neyse.

Yahu nerde o fender stratcılar, cortcular, ibanezciler felan ha... Aloo siz hiç washburn kullanmadınız mı??
Ben Lyon kullandım ama bunu soruyom...
Moderatorlaer. Canlarım siz de mi kullanmadınız.

Yahu şey yoluna alıcam bu gitarı galiba. Neyse, alıp kullanınca ben size anlatırım gitar dahileri.
 
Gitar resmine bakılarak ona buna sorularak alınmaz, çalınarak sesi duyularak, eline parmaklarına vücuduna uygunluğuna bakılarak alınır.

Dolayısı ile o konuda verecek bir tavsiyem maalesef yok. Eğer hoşuna gidiyorsa al, gitmiyorsa alma.

Bütün tanıdıklarım Fender Stratocaster sever, ben hiç sevmem, var burada bir tane, üç senedir kutusunun kapağını açmadım, hediye gelmiş olduğu için satamıyoruz da, öyle duruyor.

Bütün tanıdıklarım gider Takamine akustik gitar alır, ben Takamine akustik hiç sevmem, bugüne kadar zevkime göre tınlayan bir tanesine rastlayamadım. Ama sorsan bütün arkadaşlarım bayılıyorlar gitarlarına.

On sene evvel Murat Sezen'in Istanbul Tünel'deki dükkânından ikinci el bir Washburn akustik almıştım D12B, eski sahibi "çok gürültü yapıyor" diye beğenmemiş (?!?) gitmiş -yine- bir Takamine ile takas etmiş, ne bulurlar şu Takamine'lerde anlamıyorum, ben eski sahibinin istemediği Washburn'e bir dokundum, ilk ağzımdan çıkan söz "Murat abi ne istiyorsun buna?" oldu. Abimin kendi Washburn Elektroakustik gitarı var, görüntüsü muhteşem, dünyanın parasını vermiş almış, sedef işlemeler, XLR çıkış özel yapım preamplisi bilmemnesi, ama gel gelelim benim o eski sahibi tarafından istenmeyen reddedilen Washburn'ümü denediğinden beri kendi Washburn'ünü çalmıyor.

Al sana gitar alımı ile ilgili tecrübeler.

Eğer sesini beğendiysen, çalımını beğendiysen, içine sindiyse al. Yoksa alma. Gitar alımında verebileceğim başka bir tavsiyem yok.

Onbeş tane gitar var elimin altında burada, sadece bir tanesi görüntüsüne bakılarak alınmıştır, o da zaten çalmak için değil, baş köşeye koyup bakmak için. Spinal Tap hesabı, "parmakla bile göstermek yasak": Bir adet 6120W. Tıkla tıkla ;)

Kolay gelsin.
 
BARISKO demiş ki:
Herkese merhabalar :)

3-Gitarın Bridge'nin Floyd Rose olması nasıl bir artı özelliktir? :?

Teşekkürler. :D

Eheh kimse birşey yazmamış diye azarlamışsın herkesi ama biraz da sen kendin araştırmayı akıl etseymişsin ne güzel olurmuş :)

Anladıgım kadarıyla gitar hakkındaki temel bilgin az. Cem Öcek' in "Elektrogitar" adlı ince boyutlarda cok hoş bir kitabı var. Kullanılan agaclardan, kopru tiplerine, temel bilgileri buradan bulabilirsin. Hatta biraz araştırıp internetten de bulabilirsin ingilizce biliyorsan. Ondan sonra alacagın gitarı, Mahcem' in dediği gibi, eline alıp senin karar vermen en iyisi. Zaten 400 dolarlık bir gitar alacaksan henüz ton üstünde pek de fazla beklentin yoktur diye düşünüyorum, zira ton sadece gitarla ilgili olan birşey değil.
 
Dostun Washburn n2 alacağına bence Washburn Wg580 al. Ben 2-3 yıldır kullanıyorum ve memnunum. n2 de 22 fret, Wg 580 de ise 24 fret vardır. Birde N2 nin eskiden ithal edilenlerinin manyetikleri hoştu,(bir arkadaşta var) şimdikiler ne idiği belirsiz! Yine de son halini hatırlamıyorum. Bi ton uzakdoğu yapımı mal olduğundan birşey söyleyemem. Örneğin bendeki WG 580'in manyetikleride washburn, bazılarında bunun da böyle olmadığını duydun:I
Bence klavye herşeyden önemlidir ve rahatlığı da görecelidir. Ben strat'ta çalamam adan washburn2de. Biraz da nasıl alışırsan öyle gidiyo aslında.
Bak bendeki WG580 de 2 humbucker 1 single manyetik var ve humbuckerlar da single olarak yalışıyo. Hoş bi alet fiyatı da n2 den 100$ falan fazladır ama inan verdiğin paraya değer. Bu fiyatlarda daha iyisini asla bulamazsın demişti, dı lazım değil bir üstat.
Kal sağlıcakla!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hepinize teşekkürler.
Bu gaza getirme operasyonu başarılı oldu ;)

Aslında tabii ki, gitarı denedim bi kaç kere ama internetten felan alacağımı düşüneceğinizi düşünememişim.
Bence gitar o paraya gayet yeterli. (Kendimi avutuyum) Neyse, oh bea bana da cevap veren oldu sonunda:)
Sevgiler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Sevgili Mahcem,
Resimdeki gitarın sahibi olarak seni takdir ettim.
Bende de akustik olarak 9 yıldır D10B var. Gayet memnunum. Aslında sesi elektro akustiklerden daha iyi ama konserde bağlantı becerimizden dolayı ses performansı düşük. O yüzden hep Applause ovation felan kullanmak zorunda kaldım.
İlgin ve tavsiyelerin için teşekkür ederim.
Görüşmek üzere.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Awakeone,
Tavsiyen ve aşağılaman için teşekkürler. Ben yeni bir müzisyen değilim. Sadece yıllardır elektrogitar almadım. Derslerim, sonra iş hayatım, lead vokalist olmam, bir ara bass çalmam ve nihayet uyuşukluğum beni gitardan uzak tuttu. Lakin :) muziğe tekrar başlayarak hayatımı daha heyecanlı yaşamak istiyorum hepsi bu.

Önerdiğin kitabı alacağım çok sağol. Ben de güzel bir kitap almayı düşünüyordum iyi oldu . :D

Sevgiler
 
Leadmaster kardeşim sana da teşekkürler.

Wg580 hiç düşünmemiştim iyi oldu. Biraz daha para biriktirebilirsem olabilir.

Kal sağlıklıca
 
:D
Merci mon cherie

Ama şunu bilki eline bir gitar almak, bir sap mikrofon almaktan daha zevkli. :LOL:

Uzun yıllar geriye attık bu işi. Artık tamamlamanın zamanı geldi. Bence sen de davulu bırakma. :)

Gelecek haftasonu Bursadayız unutma. üç gün durmadan rock.
Gelmezsen çok kırarsın bizi. Biz de seni . :twisted:

Operim
 
...

yarın sınavım var ve ben hala buralardayım aaah aaah kalırsam okul 6 hft uzayacak annem beni evden atacak ben o zaman 1 ay bursada kalırım.Plastik cerrahiden nefret ediyorum...Görüşürüz bide bura ikince el bir fende var ama 500$ durumu nasıl bilmiyorum modelinide öğrenirsem yazarım öptüm
 
BARISKO demiş ki:
Awakeone,
Tavsiyen ve aşağılaman için teşekkürler. Ben yeni bir müzisyen değilim. Sadece yıllardır elektrogitar almadım. Derslerim, sonra iş hayatım, lead vokalist olmam, bir ara bass çalmam ve nihayet uyuşukluğum beni gitardan uzak tuttu. Lakin :) muziğe tekrar başlayarak hayatımı daha heyecanlı yaşamak istiyorum hepsi bu.

Önerdiğin kitabı alacağım çok sağol. Ben de güzel bir kitap almayı düşünüyordum iyi oldu . :D

Sevgiler

Aşağılamadım ki. Herşeyi kişiliğinize algılamayın bu kadar. Yeni bir müzisyen olsan bu da ayıp olmazdı ayrıca, bunun konuyla hicbir alakası yok.

Floyd rose, üstündeki kol sayesinde gitarı calarken telleri tize veya pese cekebileceğin koprü cinsi. Yani bend hareketinin abartısını yapabileceğin bir kopru. Vintage tarz koprulerde kol tek yönde hareket eder, sadece pesleştirebilirsin sesleri, floyd rose' da her iki yönde de kolu hareket ettirebilirsin. Floyd rose' un dezavantajı sustaini(notanın sürekliliği) azaltması ve tonu değiştirmesidir. 3. cü olarak sabit köprü tipi vardır, teller direk gövdeden cıkar, agacın tonunu daha iyi alırsın, fakat deli gibi rocker whammyleri yapamazsın, bildiğin düz köprüdür. 3 kopru türünün de kendi icinde bir sürü cesidi var. Cok eğlencelidir floyd rose' la calmak, ama dandik bir floyd rose akor kacırabilir, elden düşme olanlar dikkatli alınmalı, ilk telleri bir bilene takdırmalı, zaten o kişi baya bilgi verir sonrasında.

Ve hatta, http://www.floydrose.com

eger floyd rose' lu gitar alırsan, tel değiştirirken basta cok sorun cekersin, farklı bir tuning sistemi vardır. Onu da asagıdaki linkte anlatıyor, gerci okumadım ne derece dogru anlatmıs, tremstop(astronotkafa :D ) alırsan işin cok basitleşiyor...

http://www.glowingtubes.com/p/FloydTuning.htm

konu acılmısken, bu da ceşni olsun...
http://www.jemsite.com/axes/htm_features/trems.htm

eger dilim garip geldiyse, burda da ayrı bir link...
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=floyd+rose

Bunlara rağmen kitabı yine de öneririm bircok başka bilgiyi özetlemiş... Benzer ve daha detaylı kitaplar da bulunuyor sanırım ortalıkta...

Gitarını keyifle çal :D
 
floyd rose genelde modern bi köprü ve kilit sistemi olup değişik modelleri var en üst modelleri ibanez rg serisinin üst modellerinde olan lo-pro edge buda köprünün gitar yüzeyiyle hemen hemen sıfır olup çalım rahatsızlığını engellemekte ve floyd rose ların endbüyük özellikleride geriye doğruda tremolo kullananılabilmesi.Fenderi bende sewmiyorum hem bünyemde heavy durumları olmasından hemde ilk çıkan elektrik gitarlardan biri oldugu için böle eski teknoloji ile yapılmış bir gitarı almanın mantığı ne hala anlamıyorum.lo pro edge olmayanların yükseklikleri biraz fazla ve buda çalarken insanı rahatsız ediyo zaten sırf bu yüzden ve gitarın topuk(gövde ve klavyenin birleştiği yerin altı)kısmı rahatsız ettiği için elimdeki washburn gitarımı ve tüm pedal setup'ımı satıp ibanez rg570 almaya karar verdim hatta 1 ay içinde falan alıcam zaten hayalimdeki aletti uzun süre gitar ihtiyacım olmıcak sanırım en azından alacağım gitarı ömür boyu satmayıp başka gitarlar alıcam yani uzun lafın kısası n2 de iyi bir gitar ama 2. el alacağın için gitarın şuanki durumuna bağlı n2lerin klavyesi özel bi klavyeymiş sanırım.herkezin söylediğinde ortak fikir olarak deneyip alman en mantıklısı...
 
yucel demiş ki:
Fenderi bende sewmiyorum hem bünyemde heavy durumları olmasından hemde ilk çıkan elektrik gitarlardan biri oldugu için böle eski teknoloji ile yapılmış bir gitarı almanın mantığı ne hala anlamıyorum.

Yanlıs bir bakış açısı. Bir fender strattan alacagın tonu, sapının sagladıgı farklı calma zevkini ibanez' den asla alamazsın, sapının boyutlarından agacına kadar herşeyi farklı bir kitleye hitap ediyor. Nasıl ibanez' in artısı eksisi varsa fender' in de "göreceli" olarak var. Eski diye piyanoların hepsini yakmamız lazım bu mantıkla.
 
awakeone'a katilmamak elde degil. Fender ile calinan muzikleri Ibanezle calanlarin tonlari gulunc oluyor. Ikisi tamamen farkli. Ibanez'lerin cogunun agaci basswood (ucuz bir odun ihlamur oluyor turkcesi sanirim), basswood yumusak tonu yuzunden pedallarla iyi sonuc veriyor ama fxleri kaldirip calindiginda hic vurgulamasi olmuyor. O yuzden bir Gibson veya Fenderi direkt ampliye bagladigindaki tonu almana imkan yok. Istisna olan Ibanezler var bunlar da zaten Gibson'lari ve Fender'leri taklit ettikleri 1970-80 lerdeki modeller. 80'lerin sonunda Satriani ve Vai gibi gitaristler Ibanez'i moda edince simdi o tarz enstrumantal metal gitarlari yapmaya basladilar. Tabii istisna olan George Benson modelleri gibi jazz gitarlari da var, ama Ibanez satislarinin cogu RG, S, ve JEM serisi gitarlar. Ince sap, duz fretboard ve basswood govde, ve tabi whammy bar olayi.
Dolayisi ile bu Fender Ibanez mukayesesi elma ile armut hikayesi olur. (amerikalilar elma ile portakal derler ;) )
 
Bende hem armut hem elma sevdiğimden rg570 in yanına bide strat kuma getirdim :) Bietarafta dar string spacing, semi-scaloped wizard neck ve oynak ötesi bi tremolo diğer tarafta v shaped kalas gibi saplı fixed bridge Strat bide üstünde 0.11 ler :p)

Ibanez kesinlikle stratın yanında karaktersiz kalıyo clean ve clean-drive arası gezinen tonlarda. Ama stratta drive 'ın tavana geldiği durumların altından kalkamıyo ve çalınabilitesi daha az

Uzun zamandır korkuyodum meslek elden gidiyo diye Steinberg Virtual gitaristi çıkardığından, elime geçti şimdi bi baktım fazla bir espirisi yokmuş, rahat olabilirsiniz gitarist kardeşlerim :) ( Bu ne alaka geldi aklıma bilemiyecem)

Ayriyetten floyd-rose ve türevi bir bridge sistem kullanan ve tuning stabilitesinden hoşnut olmayan arkadaşlara Hip-Shot Trem-Setter ı bi netten aratmalarını öneririm
 
:D
Çok teşekkürler. Tüm bilgiler çok yararlı oldu. Awakeone, senin önerdiğin kitabı Ankarada harıl harıl arıyorum ama hiçbirinin reservinde kalmamış. Olmazsa istanbuldan sipaeriş vericem. Thanks.

Hepinize teşekkürler. Sağlıklıca kalın
 
Geri
Üst