Elektro Akustik Gitar Tavsiyesi

Y

yenal53

öncelikle merhabalar.
bütçem 500 TL
thin line kasa yani ince gitar almak istiyorum ve kesik kasa olcak.

augistine diye bir marka gitar baktım bugün yeni çıkmış piyasaya klavyesi çok rahat gitar tam istediğim gibi ama pek markası tatmin etmedi. Bilinmeyen marka, italyan üretim. Bunun fiyatı 450tl.

internetten alırsam, mydukkandan almayı düşünüyorum. Jay Turser iyi mi sizce ?
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=15122&gid=3637#.VDWpyRa85qM
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=16757&gid=3637#.VDWp_ha85qM

bu gitarları kullanan varsa cevap bekliyorum.
Bu bütçeyi aşmayacak şekilde, başka önerileriniz varsa bekliyorum.
 
Cort MR710F (İkinci el fiyatı 400-600 TL arası) :
Gitar güzel. Kullandım, kullanıyorum. Tam bir fiyat performans gitarı. Üzerindeki preamp fishman. Akort cihazı gayet hızlı. Klavye işçiliği bu fiyattaki bir gitar için oldukça güzel. Akustik sesi oldukça yeterli. Fishman'den alınan seste midler biraz ön planda. Basslar eksik. Tabiri caizse cam gibi tonları var, arpejler için birebir. Fabrika çıkışında teller yüksek biraz. Tercih meselesidir tabiki fakat önerim 11 numara 80/20 Elixir* tel takıp sap ayarı yaptığınızda tabiri caizse yağ gibi akıyor klavye. Fabrika çıkışında gelen tellere ölenler var fakat Elixir'den şaşmıyorum. Rahatlık ,ton ve hem gitar hem de teller adına uzun ömür için dediğim gibi Elixir kullanın, kullandırın.

Takamine'in Ucuz Gitarları ( İkinci el fiyatları 400-800 TL arası) :
Bulmak zordur. Bulunca da denemek gerekir. Zira öyle muhteşem gitarlar olduğunu düşünmüyorum. EG-220 ve EG-440 kullandım. EG-440 ortalama bir gitardı. Sapı rahat ve klavye işçiliği muntazamdı. EG-220 ise bu ortalamanın ne yazık ki her anlamda altında bir gitardı. Belki de bana öyle denk geldi. Bilemiyorum. Üzerlerindeki preamp ler oldukça güzel ve dengeli bir ses veriyor. Akort cihazları ne yavaş ne hızlı. İdare eder.

LAG T-66 ( İkinci el fiyatları 300-500 TL arası) :
Uzun bir zaman önce denemiştim fakat ne yazık ki ayaküstü bir denemeydi. Hatrımda kalan tek şey klavyesinin rahat ve işçiliğinin oldukça güzel oluşuydu. Bunun haricinde tonları veyahutta elektronik aksamıyla ilgili ne yazık ki bilgi veremeyeceğim yanlış yönlendirme olmaması adına. Çünkü akustik gitarda özellikle ton çok kişisel bir olay. En basitinden bir telden bir tele çok iki ayrı uçta sesler alabilirsiniz. Fakat kullanıcıları tarafından da oldukça methedilen bir gitar. Fırsatınız olursa yine bir deneyin derim. Belki içinize siner.

Crafter :
Crafter'in modelini şuan hatırlayamadığım bir gitarını çok komik bir fiyata almıştım uzun zaman önce. Her şeyiyle muhteşem bir gitardı. 200-300 TL gibi komik rakamlara tek tük de olsa denk gelirseniz es geçmeyin derim. Türkiye'de popüler değil fazla. Hatta şuan sıfır almaya kalksanız bulamayabilirsiniz bir çok modelini. Getirmiyor artık eskiden getiren yerler. Ama dediğim gibi mutlaka deneyin derim ben bulursanız.

Eğer ki elektro akustik** olması şart değilse :

Walden
İkinci elini bulacağınızı sanmıyorum fakat tam anlamıyla fiyatına göre muhteşem gitarlar. Hani bütçe 500 değil de 1000-1500 arası deseydiniz kesinlikle Walden elektro akustik alın diyecektim fakat eğer ki elektro akustik olmayacaksa kesinlikle düşünün derim. Düz akustik modellerinde 2 tane göze çarpan modeli var. Kaliteli parçalar, düşük fiyat, masif ağaç daha ne. Çalımıyla tonlarıyla üstteki gitarlardan kesinlikle bir gömlek üstte bu aletler. Ben aşık oldum bu gitarlara şahsen.
https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=23416&gid=2412#.VDXMi2d_tgw

*11 numara Elixir önermemin sebebi Elixirlerin 11 numaralarının diğer 11 numara tellere göre daha kalınımsı oluşundandır. Elixirin 11 ini X'in 12 numarası gibi düşünebilirsiniz.

*Elektro akustik/düz akustik mevzusu: Sahneniz yoksa, evde kayıt almayı planlıyorsanız veyahutta alıyorsanız, başlangıç aşamasındaysanız vs. elektro akustik gitara fazladan 300-500 TL vermeye gerek yok. Almışken elektro alalım abi denk gelir bir etkinlik olur takarız amfiye çalarız diyorsunuz ama işte ben de nedense tam tersi düşünüyorum. Sonuçta hele ki başlangıç aşamasındaysanız çıkacağınız sahnelerle gitarın taksitlerini kapatacak haliniz yok. Bence 500 lira Jay Turser'a vermektense 800-900 verip full masif bir Walden almak çok daha mantıklı. Hem ömür boyu çalacağınız her anlamda harika bir gitarınız olmuş olur. Nasıl olsa bir gün satarım diye düşünüyorsanız da ilerisi için oldukça güzel bir yatırım olur.

NOT: İnternetten, özellikle denemeden gitar almayın.
 
Geri
Üst