Mesa Triaxis Ve Radyo Sinyali

Bu aletten bazen radyo sinyalleri geliyor.Bildiğin rus radyosu ve gitar da anten vazifesi yapıyor, ayağa kalkınca trt falan da çıkıyor ciddiyim :).Kablo demişler tube demişler bazı forumlarda, ama burda mutlaka birinin başına gelmiştir diye danışmak istedim.Var mı fikri bilgisi olan, yoksa üzerine dantel serip anten olarak da bir sx alıp lambalı radyo olarak kullanacağım :)
Örnek:Bu abi gain olayını sanki abartmis ama ben de gain 6-7 de bile bu olay oluyor.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Tamamdır ozaman beklerim bende :) diğer forumda konuyu okudum zaten şuan ama lc filtre ne onu anlamadım, low cut değildir herhalde :)
 
Cok yaygin bir durum, zira yuksek kazancli bir ampliye uzun bir kablo ile baglanmis bobinden olusuyor ekipman. Rezonans frekasinda bir radyo yayini var ise ortada, anten gibi aliyor sinyali. Kurtulmanin yolu normal olarak izolasyon. Once manyetik girisimin nerede oldugunu adim adim giderek belirlemek gerekiyor. Soyle ki;
1-Gitarin sesi kisildiginda devam ediyor mu?
Hayirsa;
manyetigi izole etmen gerekiyor
Eger evetse;
2-Kablo gitardan ayrilinca yayin devam ediyormu?
Hayirsa;
Potanslarin bulundugu kutuyu izole etmen gerekiyor
Eger evetse;
3-Kabloyu cikarinca devem ediyor mu?
Hayirsa;
Amplinin kasasini izole etmen gerekiyor.
Eger evetse;
Kablonu iyi izolasyonlu daha kisa bir kablo ile degistirmen ve bu kablonun sarili sekilde durmamasini saglaman gerekiyor.

Yada direk herseyi izole edebilirsin, fakat bunlari toprak hattinin duzgun oldgunu varsayarak soyluyorum.
 
Teşekkürler hocam deneyip deneyip buraya yazarım.Blendajli kablo mantığı ile mi izolasyon yapacağım hocam ?Suan rack case içinde değiller çünkü daha setup ok değil ,ama alüminyum case yalıtım sağlar mı diye düşündüm bi an. Yok sağlamaz derseniz bu izolasyon olayını neyle yapacağım ?
 
hocam herhangi bir çözüm yoluna gitmedim esasında.Normal kullanımda çok çok az hatta duyulmayacak düzeyde oluyor çogunlukla o yüzden çözmek için üstüne düşmedim.Ben konu açtığımda Cemalettin Takona forumdaşın yazdığı amfi girişine LC Filtre denen bir zımbırtı koyularak düzeltilebilirmiş. İzzyyy 'nin de yazıgını uygularsan olayı çözüme kavuşturabileceğine inanıyorum.
 
Teşekkür ederim, İzolasyon olayını da aktarırsan hocam, yorduk seni ama malum anlayan çok az kişi var bu işlerden ve bu konu sizin verdiğiniz tavsiyelerle kapanırsa çok kişi minnettar kalır size, ben deneyip deneyip yazacağım , saygılar.
 
Senin cihazın zaten metal kutu içerisinde, toprak hattı düzgün ise o zaten izole, kabloyu ise kaliteli bir kablo ile değiştirmen yeterli. Potanslarin olduğu kutuyu ise alüminyum folyo ile kapla ve potans govdelerinin folyoya temas ettiğinden emin ol. Manyetik izolasyonu biraz zahmetli, seymour duncan genelde bakır bant ile izole ediyor ama diğer markaları bilmiyorum.
 
Kablolarım güzel ama Potanslar hangi Potanslar onu anlamadım gitarda ki potanslar diye tahmin ettim ama emin olmak için tekrar sordum, gitar gibson lespaul standard ve üzerinde fishman power bridge ve powerchip var bunların bir etkisi olabilir mi acaba ?
 
Geri
Üst