Gitara Vakit Ayırma ( Yardım )

selamlar , derdimi anlatayım hemen , işe girdiğim için günde 40 dk gitara vakit ayırabiliyorum 10 dk egzersiz 30 dk şarkı çalımı vs. yapıyorum.Pazar günleri tatil olduğu için en az bi 4 saat çalabiliyorum . sanırsam kendimi geliştirebilmek için pazar günü fırsat bulabilirim ,, bana nasıl bir program önerirsiniz , aynı yerde sayıyorum gibi geliyor bu aralar , selim ışık metodunda 5. bölümden itibaren ilerleyemedim .. ona mı devam etsem ? tekniğe mi vakit ayırayım yoksa armoniye mi ? cevabınız için teşekkürler umarım kafa karıştırıcı yazmamışımdır.
 
Metronom hedefleri koyun ve sakın acele etmeyin teknik yıllarla oluşacak armonide gelisecektir.

benim çalısma metodum teknik çalışmıyorum örnek bir parça seciyorum o parcayi sindire sindire gidiyorum zaten teknik gelistigi icin zamanla gitara hakim oluyorsunuz ve her parcada ayrı pozisyonlar var flamenko ve klasik müzik icin gecerli.

Elektro gitar icinde aynı yontemi uygulayabilirsiniz ama siz bu yöntemi solo icin uygulayın riffler kendiliginden gelisecek zaten zamanla.ornegin petrucci the best of times solosu zor gelsede siz bunu cok yavas calarak zamanla calarsiniz,ve calisacaginiz parcalari bölumlere ayirın o bölum oturana kadar calisin bir hata bile yapsaniz geri donun yine orayi calisin, oturana kadar.

Armoni bilgisi zamanla oluşur.hızlı çalmak önemli degil önemli olan tertemiz çalmak tuşeniz oturana kadar cok yavas calisin sakın hızlanmayın yoksa gümlersiniz,hız zamanla kendiliginden gelisir.
 
Bende eskisi kadar gitara vakit ayıramayanlardanım. Aile iş güç derken 3,4 gün hiç gitar çalamadığım oluyor. Oradaki açığı ben şarkı çalışarak değil de parmak ve pena egzersizleri çalışarak gidermeye çalışıyorum.
 
Birden fazla egzersizi bir arada yap. Selim Işık dersleri iyi. Örnek veriyorum ilk gün 1. derstesin 40 dkkanı ona ver. 2. gün 20 dkı yine 1. derse 20 dakikanı 2. derse. Bu mantıkla 5 dersi bir arada 40 dkya sıkıştır. Sonra ilk derste ilerlediğini görünce onu çıkar 6. dersi ekle. Böyle böyle ilerlersin.
 
Geri
Üst