Mehmet Pişkin

Merhaba arkadaşlar,



Adam tartışmasız dünyanın en cool intiharlarından birini gerçekleştirmiş, ama ülkemizde bu kadar çok mutsuz insan varken bu videonun yeni bir akım oluşturma ihtimali beni korkutuyor. Ben ve benden daha genç yaştaki arkadaşlarım üzerinde özendirici nitelik taşıyan bu video hakkındaki görüşleriniz nedir merak ediyorum doğrusu
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Fazlasıyla kolay ulaşılabilir olduğundan burada paylaşıp paylaşmamanın bir şey değiştirmeyeceğini düşündüm.
 
Eğer mevzu bahis ergen lise tayfası ise 13:46 saniyelik bir videonun sonunu getiricek sabır yok bizde ehehe :) Şaka bir yana,adam aslında özendirebilicek pek birşeyden bahsetmemiş."Hayatımdan kötü anları çıkarttığımızda çok güzel bir hayatım var" cümlesi, şarabı koklamış çekmeden önce heralde.İntihar ettimi etmedimi bilemiyorum ama.Böyle bir adam öldüğünde saygı duyuyorum ölümüne fakat yaptığı şeyi doğru bulmuyorum.Malum bir devirde de Kurt Cobain intihar mektubuyla rakının yanında smells like teen spirit açıp ağrı kesicilerle intihar etmeye çalışan bir nesilde gördüm.Umarım böyle bir nesil bir kez daha tav olmaz.
İnsanları yargılamıyorum,eleştirmiyorum.İntiharlık birşey yok.Ediyosanda bunu kanıta dökmemesinden yanayım.
 
Ellerim kollarım titredi. Hala titriyor. Yapmasaydın be güzel abim demek istiyorum, ciğeri 5 para etmezler dışarıda fink atıyorken neden sen? demek istiyorum ama dediği gibi umutlar tükendiyse, artık yaşamın bir önemi yoksa belki gelecekte her şey değişir*i düşünerek yaşamaya gücü kalmamışsa, tek kelime de etmem. Beni hayata bağlayan da bu zaten, geleceğimi merak etmem. Hep bir 'belki' umudu... Planlarım, hedeflerim..

Güzel bir insanmış, huzura ermiştir umarım. Yine de ölüm çok soğuk geliyor kulağa.
 
fake gibi gelmedi değil face ine bakınca direk fake olduğunu anlamıştım.


resimlerebaksanıza hep iş adamı pozu vermiş hiçmi özekl hayatı yok.sanki ölünce baksana adam negüzel başarılıymışda felan filen gibisinden densin diye kurulmuş bir kurgu gibi büyük bir reklam planı var gibi arkasında. face sayfasındada yazılım şirketinin ismi felan..
 
Ben şahsen bu kaydı ilk defa gördüm ve bir kaç saniye göz atınca sinirlenip, rahatsız da oldum. İzleyemedim açıkçası. Sanki bu kayıtla geride bıraktığı insanlardan intikam almak istemiş gibi. Nedense içimden kendisine iki sağlam tokat atmak geldi.

Neyse. Kızmam artık anlamsız tabii. Toprağı bol olsun. Allah rahmet eylesin.

Depresyon çok yaygın ve en beklemediğiniz insanları bu dünyadan ayırabilen çok ölümcül bir hastalık. Belirtilerini görenlerin acilen destek ve tedavi almalarını temenni ederim. http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/139292.asp
 
Son düzenleme:
Bilmiyorum link paylaşmak yasak mı ama,yasaksa affola

http://www.medyafaresi.com/haber/Mehmet-Piskinin-intihari-sosyal-medyayi-salladi_408210.html

Klavyeleri yine konuşturmuş ülkemin insanları.Bence çok saçma.Heleki birde viral reklam ise,ben o tweetlerin nasıl bir değişiğime uğrayacağını tahmin bile edemiyorum."Mehmt pşkini tnmyorm ama krt cbain gbi konuşmş .s .s" Kimisi gelmiş "Köprüden atlayacaktım akbilimi unutmuşum bitireyim sanada elveda edicem" triplerine girmiş.Ya duygusuz odun diyebilirsiniz belkide.İzledikçe üzülüyorsunuz yada (gerçek varsayarsak) ama bu doğru birşey değil.İstediği kadar sağlam ve yaşamayı hak edicek bir adam olsun.O videonun çekiliş amacı o 13 dakikalık konuşma kadar masum bir amaçta değildi kanımca.
 
Ölenle dalga geçmek gibi düşünmeyin ama...

Videoyu izlerken surat ifadem:
999175_detay.jpg
 
İnançsızlık, materyalizm, hayvansal yaşam ve depresyonun bir araya gelmesi sonucu intihar etmiş bir adam izledim maalesef.
(Herkes istediği gibi yaşar beni de hiç ilgilendirmez aman tartışma çıkmasın hiçbirşeyi eleştirmiyorum. Sebepleri bu gibi geldi sadece bana. Benim fikrim.)
Çok acı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum inşallah denildiği gibi viral olmaz.

(5 dk sonra gelen edit: 3-4 dk izlemişken mesajı yazmıştım. Adam demiş zaten inancının olmadığını ilerde gömülme mevzusunu açıklarken. Keşke ben haksız çıksaydım da adam ölmeseydi be abi. Öküze bile inansan hayata bağlıyor belki ölmezdin keşke bişeylere inansaydın be hocam.)
 
Son düzenleme:
Ben de güne bu haberle başladım. Mesleğim gereği çevremde Mehmet Pişkin'i tanıyan çok insan var, facebook sayfasına baktığımda da çok sevdiğim ortak arkadaşlarım olduğunu gördüm. Videoyu izledikten sonra bu insanla bu kadar ortak tanıdık ve ortak noktamız varken tanışamamış olmaktan dolayı üzüldüm. Umarım bürokratik engelleri çabuk aşarlar da vasiyet ettiği şekilde huzur bulur.

Ama beni daha çok üzen: bu insanı tanımayan, hayatı boyunca tanıma ihtimali olmayan, tanımayı geçtim hayatı bu insanın gözünden görme ihtimali bile olmayan, empati kurma becerisinden yoksun; herkesin kendisi gibi düşünmek zorunda olduğunu, kendi düşündüklerinin de en doğrusu olduğunu zannedenlerin o çok değerli dakikalarını ayırıp yazdıklarını okuyarak kendi çok değerli dakikalarımı kaybetmek zorunda kalmak. İnandıkları o tanrılar önce kendilerini ıslah etsin.

Saygılar&sevgiler yazmayacağım bu sefer.
 
Amaçsız insan olması ne kadar ayıp birşey ya. Ki bu yüzden intihar etmek nedir lan ? Cehennemde hayat mı var ? Hadi inanmıyorsun, "Var değildir" diyorsun, ulan ne var o zaman ?. Birileri doğuyor, bir yerlerden geliyor. 10 sene önceki bebekle 10 yaşındaki aynı bebekte aynı ruh. Ruha inan sonra da Ahiret inancın olmasın. Yok baba öyle şey. Daha saçın beyazlamamış adam kuruntu yapıyor yaa. Takati yokmuş bir de. Artsitlik için ölmüş. Beter olsun.

Fevkalede üzücü ve tatsız bir yorum olmuş...Daha hayatı anlamak için yaşın genç, belli ki...Anlayabileceğini hiç ummayarak Tolstoy dan bir parça paylaşıyorum;

''Şunu keşfettim ki benim muhitimdeki insanlar için içinde bulunduğum korkunç durumdan kurtulmanın dört yolu vardı.

Yollardan ilki cehaletti. Bu, yaşamın kötülük ve saçmalıktan ibaret olduğunu bilmemek ve anlamamaktan oluşuyor. Bu tür insanlar -çoğunlukla kadınlar ya da çok genç ve kalın kafalı insanlar Schopenhauer'in, Süleyman'ın ve Buda'nın karşı karşıya kaldıkları var oluş sorununun ne olduğunu henüz anlamamışlardır. Onlar kendilerini bekleyen ejderhayı ve asılı oldukları çalıyı kemiren fareleri görmemekte ve bal damlalarını yalamaktadırlar. Ancak o bal damlalarını yalnızca bir süre yalarlar; bir şey dikkatlerini ejderhaya ve farelere çekecek ve bal yalamaları son bulacaktır. Onlardan öğrenebileceğim hiçbir şey yoktu. İnsan iyi bildiği bir şeyi asla unutmaz.

İkinci çıkış yolu Epikürcülüktü. Bu, yaşamın çaresizliği bilindiği halde insanın sahip olduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanarak ejderhaya ve farelere gözünü kapaması ve balı en iyi şekilde yalaması demektir, özellikle de uzanabileceği yerde bal çoksa. Süleyman bu çıkış yolunu şöyle ifade eder: "Sonra mutluluğu övdüm, çünkü insanoğlunun yeryüzünde yapabileceği en iyi şey yemek, içmek ve mutlu olmaktır. Ve bunlar ona yaşadığı günler boyunca eşlik etmelidir, Tanrının yeryüzünde ona verdiği yaşamı boyunca."

"Bu yüzden ekmeğinizi mutlulukla yeyin ve şarabınızı neşeli bir yürekle için... Sevgili karınızla fani hayatınızın bütün günlerini mutlu yaşayın çünkü bu, hayattan ve yeryüzündeki yapıp ettiklerinizden payınıza düşendir. Eliniz yapmak için hangi işi bulursa, onu var gücünüzle yapın, çünkü gidecek olduğunuz mezarda ne bir iş, ne bir araç, ne bilgi, ne de bilgelik vardır."

Bizim çevremizdeki insanların çoğunluğu işte bu şekilde hayatı kendileri için yaşanılır kılmaktadır. Onların içinde bulundukları şartlar onlara sıkıntıdan çok refah getirmekte ve ahlaki yönden kalın kafalı oluşları da kendilerine üstün konumlarının rastlantısal olduğunu, herkesin Süleyman gibi bin tane karısının ve saraylarının olamayacağını, bin karısı olan her bir kişi için bir tane karısı olmayan bin kişi olduğunu, her bir saray için onu alınlarından terler damlayarak inşa etmek zorunda olan bin kişi olduğunu ve beni bugün Süleyman yapan talihin yarın Süleyman'ın kölesi yapabileceğini unutturabilmektedir. Bu insanların hayal güçlerinin kıtlığı onların Buda'yı sürekli huzursuz eden o şeyleri bugün ya da yarın, bütün zevkleri yok edecek olan hastalığın, yaşlılığın ve ölümün kaçınılmazlığını- unutabilmelerini sağlamaktadır.

Günümüz insanının çoğunluğunu ve yaşam biçimlerimizi bir düşünelim. Bu insanların bazılarının düşüncelerinin ve hayal güçlerinin darlığının pozitif düşünce dedikleri bir felsefe olduğunu söyleseler de bu, onları benim gözümde, o soruyu görmezden gelmek için balı yalayanların mertebesinden başka bir yere koymaz. Ben bu insanlar gibi davranamazdım, onların hayal güçlerinin kıtlığı bende olmadığı için böyle bir darlığı kendimde yapay olarak oluşturamazdım. Gözlerimi ejderhadan ve farelerden başka bir yana çeviremezdim, kaldı ki yaşama bağlı hiçbir kimse de bir kez onları gördükten sonra gözlerini başka bir yana çeviremezdi.

Üçüncü kaçış güç ve enerji yoluyladır. Bu, insanın hayatın kötü ve saçma olduğunu anlamasıyla birlikte onu yok etmesi demektir. Olağan dışı bir şekilde güçlü ve tutarlı olan insanlar böyle hareket ederler. Kendilerine aptalca bir şaka oynandığını, ölmenin yaşamaktan daha iyi olduğunu ve hiç var olmamanın en iyisi olduğunu anlayan bu insanlar gereği neyse onu yapar ve derhal bu aptal şakaya bir son verir. Bunun için yollar da vardır: Boynun etrafına geçirilen bir ip, su, kalbe saplanan bir bıçak ya da raylardan geçmekte olan bir tren. Bizim çevremizden bu şekilde hareket edenlerin sayısı gitgide artmakta ve bu insanlar bunu çoğunlukla zekalarının en kıvrak olduğu ve aklı zayıflatan bazı alışkanlıkların henüz edinilmediği, hayatlarının o en güzel döneminde yapmaktadırlar. En saygın kaçış yolunun bu olduğunu anladım ve bu yolu seçmek istedim.

Dördüncü yol ise zayıfların yoluydu. Hakikati görmek ama yaşamdan bir şey çıkamayacağını önceden bile bile, gene de hayata sarılmaktı bu yol. Bu tür insanlar ölümün yaşamaktan daha iyi olduğunu bilirler, ama akılcı hareket edebilecek gücü - aldatmacaya bir an önce son verip kendilerini öldürme gücünü - kendilerinde bulamadıkları için bir şeyleri bekler gibi bir halleri vardır. Bu, zayıflara özgü bir kaçıştır, çünkü eğer neyin en iyi olduğunu biliyorsam ve de bu şeyin benim gücüm dahilinde olduğunu biliyorsam, o halde o en iyi olana neden teslim olmayayım?. Kendimin bu kategori içinde olduğunu anladım. ''

'' Tolstoy İtiraflarım VII ... ''

Sevgiler ve saygılar...
 
Geri
Üst