Cubase Vocal Plugins Nasıl Edinebilirim?

Arkadaşlar vocal efektlerini iyi kullanamıyorum.Ve sorduğum bir kaç kişi Chris Lord Alge vst. tavsiye etti fakat download edemedim.Link yok eğer bulursanız yada başka programlar varsa önerirseniz sevinirim..
 
Pluginlerden önce aldığınız kaydın kalitesinden emin olmak gerekir. Daha doğru çalışabilmek için stereo yerine mono olayını iyice kavramaya ve miksinizde panorama oluşturmayı öğrenmeye vakit ayırın. Bu işleri hallettiğinizde zaten pluginleri ufak ufak kullanarak bile çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.
 
Bu konuda çok yanılgılar oluyor, arkadaşlar bir tane mikrofon bağlayıp stereo kanal açıyor. tek mikrofonla stereo kayıt almanız teknik olarak mümkün değil. Genelde vokaller mono olarak alınır, bazı kısımlarda örneğin nakarat ya da eserde vurgu yapılmak istenen bölgelerde duble kayıt alınabilir. önce bir kanal mono kaydedilir, sonra bu kanal sola yatırılır, daha sonra yeni bir kanal açılır ve aynı performans bir de sağ kanala kaydedilir, bu şekilde denemeler yapabilirsiniz. duble kayıt vokalde zordur, iyi ses ister, detone kabul etmez, anında sırıtır :) vokal mixi için de yotutube'da oldukça fazla videolar var. eq ile sesteki frekans düzeltmelerini, compressör ile sesteki iniş çıkışları dengelemeyi, reverb ile sesi akıcı-derin hale getirmeyi zamanla öğrenebilirsiniz. EW ve compressor'ü insert'ten, reverb'ü send bölümünden kullanmayı da alışkanlık haline getirin..
 
Kullandıgınız efektlerin ne ise yaradagını, üstündeki parametlerin ne anlama geldiğini öğrenin öncelikle. Bol bol deneyin, kurcalayın. Herhangi bir efektle ilgili sorununuz varsa araştırmalar yapın, videolar izleyin. Parça içinde hangi şekillerde kullanılır, nasıl kullanılır öğrenin.
 
Geri
Üst