Gitara Çalışma Süresi?

Başlangıç aşamasındayım.Okulum olduğu için pek zamanın yok ancak mumkun olduğunca hergun çalışmaya gayret ediyorum.Hafta içi en az ne kadar çalşımam lazım haftasonu sure sınırım olmadığı için rahatım :)
 
Gitar çalışma saati= Ders çalışma saati/2 şeklinde yap :) birini yaptığında diğerini de yapmak zorunda olduğunu hisset yeter :)
 
Petrucci'nin bir videosunda 63 saat çalıştığını söylüyordu galiba. O kadar insanüstü hızlarda çalıyormuş ki zamanı büküp geri dönüp bi o kadar daha çalışıyormuş. Kaynak:

heheh


Şaka maka konsantrasyonunu bozacak herşeyi engelleyip 1-2 saat kendini vererek çalışsan olur :) Önemli olan verimli çalışmak.
 
Ben arkadaşı özel mesajla bilgilendirmiştim ama ben de altını çizeyim tekrardan tabi.

Kesinlikle en önemlisi ne çalıştığın ve nasıl çalıştığın. Süre tabi ki önemsiz değil ancak yarım saat bir saat bile bir şeydir, ilerlenir. Yeter ki güzel odaklanılsın, yeter ki temiz ve doğru bir şekilde o etüt hallolmadan, bir zoruna ya da bir tık hızlı metronomdakine geçilmesin.

Yine de benim de kişisel görüşüm ortalama günde 1,5 saat harcanmış bir verimli çalışma gayet güzel ilerlemeye sebep. İmkansızları oldurur, kısa zamanda hayal edilemeyecek noktaya taşır. İşte belki de bunun için sürekli 'hoca' önemini vurguluyoruz. İyi bir hoca, vakti en verimli şekilde geçirmeyi sağlar ve hataları düzeltir. Zaman kaybettirmez. Yine de bu demek değildir ki kişi kendi kendine de iyi şekilde ilerleyemez. Bence bu işler 'ne kadar önemsendiği' ile alakalı. İsteyen insan yapar, ben buna inanırım hep.
 
Saatlerce sıkıcı bir şekilde oturup kapanma, istediğine istediğin gibi çalış eğer sahneye, tura yetişmiyorsan. Yavaş çalışmak önemli, yavaş çalışacağın için doğal olarak süre uzar, yavaşlıkla doğru orantılı gerekli konsantrasyon da artar. Derslerinde de bu şekilde daha başarılı olursun mesela, günlük hayata faydası çoktur :)
 
Kendi programımı söyleyim,suan parmak dolayısıyla uygulayamıyorum sol el hamladı.

Ilk yarım saat yada bir saat yogunluguma göre degisir,ısınıyorum.picado,tremolo,rasgueado,alzapua,golpe egzersizleri yapıyorum kendimi hazır hissedene kadar ısınıyorum sonra sırada hangi parça varsa onu bölumlere ayırarak çalışıyorum genelde 2-3 saatte bu sürüyor.

Ancak boş zamanlarımda parmaklarım su toplayana kadar çalışıyorum.

Sana tavsiyem okuldan eve gelince 1 saat yada 2 saat konu tekrarı yap ondan sonra uykun gelene kadar disiplinli bir sekilde çalış ama suan 0 dan başladıgını farz ediyorum.hoca olmadan kendin çalıssanda verim alamayacaksın,müzik dipsiz bir kuyu sen el fenersiz o kuyuya bakmaya çalışıyorsun tavsiyem bir hocayla kendini gelistirmek,temeli at belirli bir zaman sonra kendi kendine çalışır hale geleceksin.

Birde son zamanlarda farkettigim birsey var.yeni başlayan ögrenciler örnegin selim ışıgın metodunu ediniyor sonra ilk sayfada boş telde çalma egzersizleri yada 1 2 3 4 egzersizleri var ögrenci bunları pas geciyor ,kolay nasolsa yaparım diye,olmaz arkadasım o bir örnegi sindire sindire 1 2 haftaya yayarak çalısmanız lazım metronom esliginde sonra bir sayfada egzersiz görüyor, yapıyor bir kere onu hemen diger egzersize geciyor.cok büyük bir yanlış o metodu 1 2 seneye yaymak lazım gerekirse bir egzersizi bir milyon kere yapın ama hedefinize ulaşın.

Iyi aksamlar
 
Ne kadar zamanda nasil bir seviyeye gelmek istediginle ve gitara olan sevginle alakali bir durum aslinda.

Ben gitara basladigimda her firsat buldugumda gitar basinda olurdum. Sosyal olmak isterken aslinda bir sure sonra asosyallestigimi farkettim mesela. Ama bu durumu pek sallamadim. Baslarda dusuk bir ivme ile gelisirsin ama bu durum seni yildirmamali bence. Aksine daha cok pratik yapmalisin. Ilerledikce gelisme ivmen de artar bir yere kadar.

Neyse demek istedigim bunun bir suresi yok bence tamamen senle alakali bir durum :)
 
Geri
Üst