Ses Yalıtım Malzemesi

Bir sürü bilgi var nette bir sürü ürün. Hangisi en iyi ses yalıtımını yapar. Bariyerli akustik sünger var bondex sünger var var da var. Hangisi en çok iş görür?
 
Bu akustik işi bildiğin mühendislik işi. Özel süngerleri satılıyor ama bildiğin can yakıyor. Ben ev kullanımı için alternatif önerdim sana. Ama bu yöntem çok etkili. Daha önce sahnenin arkasını kaplamıştım komple, kaplı olan duvara dönünce kulak bildiğin sağır oluyor, duymuyorsun hiç bir şey. Sana 2 tane yetmiyorsa 5 tane yap sende 10 tane yap :)

Bilgin olması açısından şu videoyu da inceleyebilirsin.

 
Verdiginiz bilgiler akustik ile alakalı. Dondugunuz yerde ses cıkmıyorsa, o bolgedeki yansımalar ölmüştür.

Ses yalıtımı icin iki farklı duvar ve bu duvarlar arasında hava boslugu gerekmektedir. Taban üstüne titresimleri iletmeyen yeni bir taban, yine aynı şekilde titresimleri iletmeyen asma tavan yapılır.

İki duvar arasında kurşun plakalar kullanılır. Taban ve asma tavan icin titresim iletmeyen tarzda kauçuk malzemeler kullanılır.
 
Aynen oyle, akustik baska sey, yalitim baska. Iyi bir yalitim icin yuzen odalar vs... yapiliyor, zira katilarda sesi gayet iyi bir sekilde iletiyor bu sebeple oyle ogrenci harcligi ile 3 sunger asarak yapilacak birseymis gibi gorunsede hic oyle degil.
 
Aynen... Yüzen oda olmazsa ses yalıtımı tam olarak olmuyor. Senin durumunda en ekonomiği gelen ses dalgalarını devamlı kıran cam yünleridir. İç içe , kımıllı kımıllı tüyleri olan hacmi yüksek bir üründür. Düzensiz yumakları gelen sesi devamlı sönümler ve ısı enerjisine dönüştürür.
 
Yani en azından senin için en uygun çözüm o. Yalnız odan küçükse feci ısı absroblar aklında olsun. Yani hem ses hem ısı yalıtımı olacaktır.
 
http://www.akustiksesizolasyonu.com/

Bir süredir bende odam için düşünüyordum bu maliyeti düşük panellerden. Bir de köşelere bass trap alma planım var . Gezinirken bu siteyi farkettim . Sanırım İstanbul menşeili. Bilindik sitelerdeki fiyatlara kıyasla oldukça uygun. Tabi malzemenin kalitesini bilemiyorum. Ama en azından odanızın belli bölgeleri için akustik amaçlı alınıp denenebilir. Fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.
 
Tüm odayı cam yünüyle kaplamak;
  • Odanın akustiğini öldürür.
  • Sağlık açısından olumsuz bir durum teşkil edebilir.
  • Tüm odayı kaplasanız da, komşulara yine canavar gibi ses gider.
Odaya davul kurmayacaksanız, gitarın sesini sonuna kadar açmayacaksanız, "Pavarottiden daha güçlü sesim var, şarkı söylediğimde apartmanın kolonları titiriyor" demiyorsanız; akustik yalıtıma ihtiyacınız yok demektir. Zaten cam yünü, taş yünü, yorgan yünü maalesef işinize yaramayacaktır. Kişisel tavsiyem, önce "akustik yalıtım" ile, "akustik düzenleme" arasında ki farkın ne olduğunu araştırmanız ve öğrenmeniz.
Metallicastic yukarda güzel tavsiyelerde bulunmuş; "Basstrap" demiş, "panel" demiş. "Bunlar ne?" diye merak edip bakmış olmanız gerekiyor mesela.

Başarılar...
 
Son düzenleme:
Düzenleme değil yalıtımı sordum zaten. Buraya başlığı açmamda bir nevi araştırma. Yada bana göre ucuz basit çözüm yolları. Cam yünü işe yarar mı dedim 3 maddeyle anlatmışsınız saolun varolun :)
 
Ama sonuç olarak evde yalıtım işi yalanmış. Bu şehirde malesef stüdyo yok. Kolonumuz mixerimiz mic falan ıvır zıvır var ama yer yok :) Elektronik davulla evde çalışacaz sanırım. Onunda ucuzunu bulmak lazım ucuz bişeyde değil.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst