Floyd Rose En Üst Tel Sarım Açılma Sorunu

Merhabalar;
ben yeni üyenizim bir yanlışlık yaparsam kusura bakmayın.Benim gitarım ltd mh50 üzerinde de floyd rose special var. gitarımdan çok memnundum.Fakat bir haftadır gitarımın en üst mi telinde floyd rose kolu ile asıldığımda mi telinin sarımlarının açıldığı ve akordunun ciddi derecede kaçtığını (bazen en üst tel kopuyor) fakat diğer tellerimde en ufak bir akort kaçırma dahi olmadığını gördüm. Gitar da bir buçuk iki senelik . üç defa en üst teli değiştirttim fakat durum aynı.Lütfen anlayanlar yardım edebilirse çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Ha, bir de telleri tutturduğumuz bu vidalar benim saddleler içine eğri giriyor acaba sizde de böyle bir sıkıntı var mı
 
Mustafa, öncelikle üç adet resim koyabilir misin? Birincisi; sorunlu telin Saddle parçasından, ikincisi sorunlu telin üst eşik tarafından ve üçüncüsü de gitarını yatay koyup, köprünün gövde üzerindeki hizalamasına ve açısını anlamamız için yan tarafından olacak şekilde.

Floyd Rose koluna asılmak derken, tizleştirecek yönde hareket yapıyorsun değil mi? Bunu yaparken telin sarımları bozuluyor ve dış sarım, mandal yayının iki ucundan tutup çekilmiş gibi uzuyor. Doğru mu anladım?

Bana sanki Saddle sorunu gibi geliyor ama tel takma şeklinden bile kaynaklanabilir. Fotoğraf görmek lazım. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
telin saddle parçasını teli söküp öyle mi koyayım. sorunlu telin üst eşik parçası derken akort kilitlerinin olduğu taraftan mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
floyd.jpg
 
abi telin saddle kısmını sökemedim. Teli söküp öyle çekeyim dedim içi karanlık çıktı ama baktım iç tarafına diğerleri gibi duruyordu temizdi. de benim vida çok garip durmuyor mu abi diğerleri de çok hafif bir şekilde sağa sola doğru yatmış durumda. Daha önceki telin kırılma olayını da ben o vidadan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu defa kendim tel değiştirmek yerine pera müzik'de değiştirttim.ama o vida yine öyle yamuk duruyor.Acaba bu saddle içinin yamulma gibi bir ihtimali var mı?
 
Geri
Üst