gitar temizliği

fretler için de 2-3 sene az değil mi ya :)

benim Epiphone 99 yapımı..hiç acımam çalarım da,gününe göre de 4-5 saat parmak alıştırması yaparım yani ama yine de perdelerin değişmesine gerek yok hala,hem gitar kore yapımı üstüne :) (Kore yapımı gitarların en belirgin özelliklerinden biridir perdelerin çabuk eskimesi :D)

gitarın bakımı için sadece mevsim değişimlerinde limon yağı kullansanız yeter,metal aksam için philips constant cleanerla baya sert bi fırça,gövde için herhangi bi "guitar polish" ismiyle satılan cilalardan ve %100 pamuk bi bez (cila gerçekten işe yarıyo,atlamamak gerek :D) klavye için en iyisi "planet waves fretboard polish" bence,teller için de dunlop tel temizleyici,üzerinde fırçası bile var..nasıl kullanıldığı zaten arkadalarında yazıyo,anlatmaya gerek yok yani,ben gitarlarımı her kullanımdan sonra temizlesem de bunu yapmamdaki neden gitarlarla uğraşmaktan zevk almam aslında,normalde üç beş günde bi temizlense/bakım yapılsa fazlasıyla iş görür..
 
Katatonik demiş ki:
metallizm demiş ki:
2-3 SENEMİ yok artık daha neler bence teller 2 ayda bir değiştirilmeli

Sanırım o Fretler için söyledi. Tellerini paslı kullanmadan devamlı yeni tel ile kullanırsan fretlerin 2-3 sene seni götürür... demek istedi.. :)

evet fretlerden bahsediyorum bir tek sen anlamışsın beni yoksa yuhh yani hiç teller 2-3yıl gidermi.. :LOL: :LOL: ben şahsen paslamadan önce kararınca hemen değiştiriyorum..telleri..
 
Merhabalar, gitar govdesi temizligi icin su iki urunun farki nedir acaba, hangisini onerirsiniz ?

1) Jim Dunlop Platinum 65 Cleaner ve Polish
2) Jim Dunlop 651J Formula No.65 Guitar Polish & Cleaner
 
slm arkadaşlar gitar temizliği konusunda birçok şey duydum kimisi klavyesini limon yağıyla temizliyomuş kimisi marketlerde satılan pronto classic alıp gitarın üstüne sıkıp kurumasını beklemeden siliyomuş vs. vs. vs.

benim cort g254'üm için nasıl bir temizlik uygulamam gerekir?çünkü bu konularda ağaçlar önemliymiş..limon yağıyla temizledikten bir süre sora koku bırakıyomuş işte kimiside bütün telleri sök kuru bezle sil filan diyor ama ben yinede sap ayarını bozmaktan korkuyorum düzenli olarak yapmam gereken temizlik nasıl olmalı?birde sanırım telleri her 1ayda bikere değiştirmem gerekiyormuş paslanan telleri fretleri daha çabuk eritiyormuşşayrıca bide fretler hep erirmi yoksa kirlilikten veya tellerin paslanmasından dolayımı öyle olur?yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden herkese çok teşekkürler..
Bu konuyla ılgılı sıtede başlıklar mevcut ve buna güzelde bir cevap verilmiş.Bizzat erdem birgül yazmış.Kendisini tanırsınız usta bir virtüyoz.Klavye temızlıgı ıcın bebek yagı kullanıp güzel bir temızleme bezıyle silip geçeceksin.Jim dunlopun urunlerını hem o kadar para verıp hemde gıtarına yzık etme.Hepsının bır kullanım amacı var oyle temızlık yapacam dıye elıne her gerleı alıp surersen sapı elıne alırsın.Cozum gayet basıt.Bebek yağı ve temizlik bezi.
 
Valla arkadaşlar ben fretleri gövdeyi herşeyi WD-40 ile temizliyorum gıcır gıcır yapıyor klavyeyi gövdeyi bu zamana kadar da bir sıkıntısını görmedim kokusu dışında ama şimdi bebe yağı falan diyince acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünüyorum :)
 
selamlar, konu açmim diye burada sormak istedim.

dün bir gitarıma limon yağı sürdüm hayatımda ilk defa, şu jim dunlop fretboard 65 ucunda süngerimsi şey olan ile. normal izlediğim videolardaki gibi az az sürüp elimle yayıp beklettim sildim güzel sonuç aldım. (pekte anlamamya, fretboard bir canlandı gibi rengi kendine geldi)

bugün bir başka gitara uygularken dünkü gibi klavyede fazla sıvı bırakmadığını fark ettim, hafif sıkim dedim blöp diye ağzındaki süngerimsi şey fırladı, 3 ile 6. fretler arası baya bir döküldü (kutuya nazaran 1,5 parmak gibi bir miktrar), acele edip hemen sildim fazla yağı, kuru kalana kadar silmeye çalıştım dökülen bölgeyi.

Sadece ve soruya gelim, bir sorun çıkarırmı bu olay, extra birşey yapmam gerekir mi? saygılar.
 
Geri
Üst