Blackstar Ht5rye Boost Lazım

elime bir miktar para geçti bir tane çok pahalı olmayan boost pedalı arıyorum genellikle metal çalıyorum yardımedenlere peşinen teşekkürler :)
 
Aynı marka/model amfi ve müzik türü için Maxon OD808 kullanıyorum. Sonuç muhteşem. 300/350 TL gibi bir aralıkta geziyor piyasada. Daha uygunu dersen, Digitech Bad Monkey de bir alternatif. Kıyaslarsam, keskinlik duygusunu her iki pedalda da alacaksın. Fakat "tightness" hadisesinde maxon denediğin anda ağır basacak. Başlangıçta Amfideki çıldırtan "battaniyelere yorganlara sarılmışlık" hissiyatını kırmak namına Bad Monkey aradığın kriterler dahilinde sana daha uygun. 2. elde 60 TL gibi rakamlara burada da dönüyor.
 
Mooer Pure Boost da denemeni tavsiye ederim. Yalniz ben boost icin 808 ekolunden Voodoo Lab Sparkle Drive Mod kullaniyorum, hatta yaninda Voodoo Lab Giggity de var, bu ikisiyle yaptigim boost ve shaping'i baska bir aletle veya aletlerle yapamadim.

Ayni sebepten arkadasin onerdigi Maxon 808'den de Voodoo Lab kadar umitliyim cunku ikisi de 808'dir.
 
Bu tight ton konusu benim de ilgi alanımda. Tonlarımı pek sevsem de, bu durum biraz canımı sıkıyor. Joyo Vintage Overdrive kullanıyorum. Tight tonlar için (tabi preamp'ten gelen asıl drive karakteri de önemlidir ama) Maxon mu diyorsunuz?

Zamanında netten videolarını izlemiştim, çok beğenmiştim gerçekten.
 
Denediklerim arasında ds-1, od-3, bad monkey hatta mt-2, ml-2, fullbore ve ddm gibi direk etçil pedallar da mevcut. Ama evet tightness maxon'la geliyor tam anlamıyla. Bad monkey bunların içinde en yakınıydı ama kirli kalıyordu. Yine de severek kullandım maxon'a kadar. Fiyat/performans döngüsünde gayet tavsiye ederim.
 
MS Pozitronun bir tane Maxon klonu vardı yanlış hatırlamıyorsam, kullananlar gayet memnundu, forumda konusu olması lazım, gayet uygun fiyata ondan daha iyi olduğunu söyleyenler de vardı.
 
İbanez ts 808 ve maxon od808 aynı kişi tarafından tasarlanmıştır fakat birebir aynı pedal değil. Maxon farklı bir çip kullanıyor ve buffer devresi de farklı. Sound olarak maxon biraz daha fazla transparan.
 
MS Pozitron'un Maxon klonunu buldum, fotodan gördüğüm kadarıyla da Maxon'dan 2 özellik fazlalığı var, ben de çok merak ediyorum bu cihazı, şu ana kadar deneme şansım olmadı ama MS konusu içinde yorumları iyi gözüküyor.

http://turkrock.com/konu/10280/
MS OVD808.
33914
 
Boss SD-1, modlu. ADD olur, Cihanusta olur (yapar mı bu aralar bilmem ama). Üstüne Maxon dahil ne boosterlar denedim, dövebilen olmadı (çaldığım tarz için bu arada, başkası için Maxon daha iyi olabilir haliyle). HT-5 ile de kullandım, şimdi ENGL ile de kullanıyorum.
 
İbanez ts 808 ve maxon od808 aynı kişi tarafından tasarlanmıştır fakat birebir aynı pedal değil. Maxon farklı bir çip kullanıyor ve buffer devresi de farklı. Sound olarak maxon biraz daha fazla transparan.

Çok doğru ikiside var elimde kişisel gözlemim de bu yönde maxon daha transparan, sanırım maxonun true by pass olmasının da etkisi var tonun transparanlığında. Eğer high gain için amfi boostlamak için arıyorsanız maxon, pedal veya lamba kırmak için clean kanal boostlayacaksanız ibanezi tavsiye ederim.
 
Geri
Üst