Gitardaki vurukların tamiri

kevin bond mdel jacksonun alt kanadının arka kısmının kosesinde ufak bi carpma oldu ve 1 cm e yarım cm kadar bi tahta gorunumu ortaya cıktı. :( :( bunu onarmak i,çin ne yapmalıyım.oje demeyin kurumadan sürekli cıkıyo daha onceden biliyorum.bu konuda bişiler yapabilicek bi yer falan biliyosanız eğer lütfen soyleyin. :cry:
 
boyarlar.hatta rengini tutturcak bir oje bulabilirsen sen bile yapanilirsin.aynı reng ojeyi sürersin,üstüne pasta cile geçersin olur biter.ama bence her zaman işin ustasına bırakmak lazım.

merak etme dert etme bu tür şeylerde panik olursun gitti jacksonum dersin ve onu çalmak bile istemessin pek kafana takma(en azından benim gibi)
 
Mavi Custom made bir King V var, arkada bir kemer metalinin çiziği beni de yiyip bitiriyordu. Kenan bey'i bulmak kolay olmuyor ama bir iki ay beklemekbile gerekebilir. Yaptırmak lazım yoksa uykular kaçıyor.
 
bak arkadaş, aşağıda anlatacaklarım en kral luthierin de yapacağı şeyle aynı ama gitar senin gitarın olduğu için emin ol sen daha özenli yapacaksın:

gitarın siyahsa işin kolay, değilse zor çünkü önce renk tutturacaksın. siyah olduğunu varsayarak anlatıyorum:

1) gidip siyah ve parlak cinsinden (hammered yazanlardan değil) bir metal boyası alacaksın ve vuruğun olduğu yeri bir güzel kuru ve temiz bir bezle sileceksin ki elinle mutlaka dokunmuşsundur vuruğa, elinden bulunan yağlar gitsin, boyayı bozmasın.

2)sonra bu boyayı tinerle incelterek her defasında en az dört saat kurumasını bekleyerek incecik katlar halinde süreceksin.

3) katlar üstüste birikip hafif bir bombe yaptığı zaman bırak bir hafta kadar kurusun. daha sonra eline bir 1200 'lük zımpara kağıdı alıp o bombeyi çevredeki boyanın hizasına yaklaştıracaksın.

4) bombe çok azaldığı zaman bu sefer çevresiyle beraber zımparalamaya devam edip her şeyi eşit seviyeye getireceksin.

5) şimdi hem boyadığın yer hem de çevresi çok mat gözükecek, sanki satin finish gibi duruyor olacak. eline derin çizik onarıcı pasta cilayı alıp güzelce cilalayacaksın. daha sonra ihtiyaca göre hafif çizik onarıcıyla devam edeceksin.

6) bunları layığıyla (sabırla) yaparsan sonunda yerini bilmeyen kimse vuruğun nerede olduğunu bilmeyecek.

7) daha çok vuruk olacak, dert etme

first dent is quite tragic, second and third are unfortunate, the rest is character :)
 
güzel açıklama olmuş kesinlikle yeterli fakat insan öyle değerli bir alete bu senin talimatları tam uygulayarak bile olsa bir hata yaptığında kafayı yer en iyisi bilen birine yaptırmak..
 
ben acıkcası maketciyim.ayıptır solemesi turkiye ikinciliğim var :D yani talimatlara bakıcak olursak bi maket boyamaktan farkı yok.ama dediğin boyayı nerden temin ederim onu oğrenebilirmiyim.ayrıca kırmızı ve siyah lazım.ok hammerhead değil.ama genede oncelikle zuhal müziğe bi gidip sorim yapabilirlermi diye.eğer olumlu cevap alırda fiyatda cok pahalı gelmezse sorun olmaz.ozellikle metallizm ve secks e tesekkur ederim.yardımları için herkese tesekkurler...
 
tünelde aşağı inerken yol ayrımına gelince sağ taraftan inince guitar&violin var ben oraya götürmüştüm bi kere gitarımın üzerinde büyük bi çizik vardı derindi baya ve genişti..baya güzel şimdi belli değil gibi...

abicim çok reklam oldu gitar nazar değdi çok üzüldüm:(
 
aslında bazı vuruk kırıklar vintage efekti veriyor gitarlara:) öyle dursun çok büyük değilse hem nazar bocuğu olur gitara...akort kaçoırma problemi var demiyceksin heralde????
 
Geri
Üst