Gitardaki vurukların tamiri

ya ben yatağa falan koyıyorum gitarı casete falan kacıyo
zaten simdi heme almicam daha var.
bu arada alet sonsuza kadar temiz kalması gereken gitarlardan :D vintage lık bişi yok malesef.sonucta fender değil..
 
The_Answer demiş ki:
aslında bazı vuruk kırıklar vintage efekti veriyor gitarlara:) öyle dursun çok büyük değilse hem nazar bocuğu olur gitara...akort kaçoırma problemi var demiyceksin heralde????
the_answer arkadaşım bu dediğin doğru ama daha çok strat ve telelerde oluyo daha doğrusu genellikle böyle.strat veya teleler vuruk kırık olduğu zaman "oo vintage gitarmış,süpermiş" diyolar jackson,esp gibi canavar görünümlü gitarlarda ise "tüh be vuruk kırık gitarmış" tepkisi alınabiliyo.gıcır gıcır olsun ilk günkü gibi parlasın istiyorlar genelde

musterofpuppets arkadaşım sanada geçmiş olsun ama kafana takma kolayca halledilebilecek bişey.secks arkadaşın dediğinin ojeli versiyonunu ben yapmıştım gerçekten sonuç süper oluyo,ki bide sen ya bi ustaya yaptıracaksın yada kaliteli bi metal boyasıyla yapacaksın.sonucun mükemmel olacağından eminim.rahat uyu gerçekten çok güzel olacak ;)

bu arada unutmadan söyliyim gitarın hayırlı olsun.Allah sana ve gitarına kaza bela vermeden çalmak nasip eylesin... :)
 
tabikide ben zaten kevin bond almıycam king v,randy rhoads yada epiphone 1967 flying v alıcam


bunlardan birini ekim ayında alıcam satmayı düşünen olursa yazsın:D
 
boyaları yapı malzemesi satan marketlerden alabilirsin.

denemekle kaybedeceğin bir şey yok bence, hele ki oje sürmeyi bile denediğine göre :)

madem maketçisin elin yatkındır bu işlere. siyah hiç sorun değil, kırmızıyı önce başka bir yere sürüp rengin tutup tutmadığını deneyebilirsin.
 
Doomed demiş ki:
güzel açıklama olmuş kesinlikle yeterli fakat insan öyle değerli bir alete bu senin talimatları tam uygulayarak bile olsa bir hata yaptığında kafayı yer en iyisi bilen birine yaptırmak..

o değerli alet benim bu metodu ilk uyguladığım yer olan sıfır arabamın kaputundan daha değerli değil sonuçta. merak etmeyin zor bir şey değil yeter ki sabırla yapılsın.
 
secks demiş ki:
bak arkadaş, aşağıda anlatacaklarım en kral luthierin de yapacağı şeyle aynı ama gitar senin gitarın olduğu için emin ol sen daha özenli yapacaksın:

gitarın siyahsa işin kolay, değilse zor çünkü önce renk tutturacaksın. siyah olduğunu varsayarak anlatıyorum:

1) gidip siyah ve parlak cinsinden (hammered yazanlardan değil) bir metal boyası alacaksın ve vuruğun olduğu yeri bir güzel kuru ve temiz bir bezle sileceksin ki elinle mutlaka dokunmuşsundur vuruğa, elinden bulunan yağlar gitsin, boyayı bozmasın.

2)sonra bu boyayı tinerle incelterek her defasında en az dört saat kurumasını bekleyerek incecik katlar halinde süreceksin.

3) katlar üstüste birikip hafif bir bombe yaptığı zaman bırak bir hafta kadar kurusun. daha sonra eline bir 1200 'lük zımpara kağıdı alıp o bombeyi çevredeki boyanın hizasına yaklaştıracaksın.

4) bombe çok azaldığı zaman bu sefer çevresiyle beraber zımparalamaya devam edip her şeyi eşit seviyeye getireceksin.

5) şimdi hem boyadığın yer hem de çevresi çok mat gözükecek, sanki satin finish gibi duruyor olacak. eline derin çizik onarıcı pasta cilayı alıp güzelce cilalayacaksın. daha sonra ihtiyaca göre hafif çizik onarıcıyla devam edeceksin.

6) bunları layığıyla (sabırla) yaparsan sonunda yerini bilmeyen kimse vuruğun nerede olduğunu bilmeyecek.

7) daha çok vuruk olacak, dert etme

first dent is quite tragic, second and third are unfortunate, the rest is character :)

Peki vuruksuz bir gitarın rengini değitirmek için de aynı şeyleri yapsak olur mu? alttaki boyayı kazımadan.Boya sonradan dökülür mü?
 
Eldrun demiş ki:
Peki vuruksuz bir gitarın rengini değitirmek için de aynı şeyleri yapsak olur mu? alttaki boyayı kazımadan.Boya sonradan dökülür mü?

Bu cins işler pek olmaz, iki şeyden dolayı

1) Alttaki boyanın üzerindeki cila yeni süreceğin boyanın tutunamayacağı kadar kaygan olacak

2) alttaki boyanın üzerini tamamen kapatabilmek için belli bir kalınlığın üzerine çıkman gerekecek ki bu da aksamı takarken sorun yaratacak

artan boya kalınlığının sese etkisini falan hiç katmıyorum, boyamayı göze aldığına göre zaten o taraklarda pek bezi yok beli ki gitarın :)
 
arkadaşlar benim gitarımı aldığımda acemiydim yeni başlamıştım tabi case felan bilmezdim dandik bi kılıf wardı tabi bide gitarı sağlam birşey sanıyorum bişi olmaz sanıodum hep vuruodum bi kaç yere sora bi gün temizliyim dedim aldıkdan yaklaşık 3 yıl sonra altında bi sürü boya dökülmüş gitar sunburst strat.dokunmadım fakat oje ile boyasam olurmu siyah tarafı hep dökülmüş?
 
sapın arkasındaki ufak çentik gibi vurukları zımpara gibi bişi ile hiç olmamış gibi yok etmek mümkün mü (biraz da olsa sapı incelterek) taş çatlasa 1cmi geçmez heralde

luthienin kolaylıkla yapabileceği bir şeydir heralde
elimden kaydı 1. perde binding in 1 cm açığından masa kenarından vuruk yedi :)
 
arkadaşlar

bu soruyu başka konulara da yazdım ama net bir cevap almak açısından soruyorum.

gitardaki ufak tefek boya sorunlarını Ankara'da yapabilecek ki var?

bilgi verirseniz sevinirim...
 
@ilahimorluk:

Başlığın 1. sayfasını okumadın sanırım dostum. Ankara'da Kenan usta'dan bahsetmiş birkaç kişi. Bence onun telefon numarasını falan bulup bir sor.
 
edaffy demiş ki:
arkadaşlar benim gitarımı aldığımda acemiydim yeni başlamıştım tabi case felan bilmezdim dandik bi kılıf wardı tabi bide gitarı sağlam birşey sanıyorum bişi olmaz sanıodum hep vuruodum bi kaç yere sora bi gün temizliyim dedim aldıkdan yaklaşık 3 yıl sonra altında bi sürü boya dökülmüş gitar sunburst strat.dokunmadım fakat oje ile boyasam olurmu siyah tarafı hep dökülmüş?
sabah sabah beni güldürdün ya helal olsun, 3 yil sonra temizledin, bide bir sürü vuruk cikti ha :LOL:
Sen kafayi takma kalsin öyle, zaten kafaya takacak adam temizlemk icin üc yil beklemezdi, birak bakalim üc yil sonra ne olacak :)
 
Geri
Üst