Marshall Ds1c Emulated Line Out Hakkında Yardım

Arkadaşlar amfimi yeni aldım marshallın 1wattlık 50.yıl serisinden. Geceleri amfiyi ses kartına baglayarak son ses çalmak ve kayıt almak istiyorum az önce emulated line out tan çıkış alıp ses kartına girdim bir kayıt aldım buraya kadar sorun yok.
1. Amfiden de ses gelmemesi için (amfi combo) kabin baglantısını çıkardım. Bu power amfiyi devre dışımı bıraktı ? yani sadece preampımı kullanıyorum? ve amfime zarar verirmi ?
2. Amfide send ve returnd e var bunlar üzerindende baglantı yapılabiliyormuş ses kartına. Bu durumda bir kabin simulatoru gerekliymiş daha verimli olucaksa o baglantıyı yapayım.
3. SEs kartım aslında "pod x3" pod da direk ses kartı girişi yok input-1 var oraya baglıyorum hatamı ediyorum ? çok kurcaladım fakat sadece ses kartı olarak çalışmasını bulamadım.. Bir modelleme açıp tüm amfi kabin vs ne varsa kapyıorum doğrumu yapıyorum ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Marshall dsl1c zuhal 2600 tl ye aldım benim ihtiyacım olan evde gündüz vakti son ses açabilecegim lambalı bir amfiydi ve 0.1 watt lık modunda kimseyi rahatsız etmeden çalabiliyorsunuz.
 
1. Amfinin kabin bağlantısı çıkarılmaz, çıkış katı %99 yanar, kabin çıkarılırsa yerine Kabin simulatörü konulmak zorundadır, sırf Cab Sim olması da yetmez, Load Box özelliği olması lazım ki o çıkışa gelen gücü alabilsin.
2.Cab sim alırsanız zaten send katından ses kartına girmeye gerek kalmaz, doğrudan Cab sim üzerinden ses kartına ya da miksere girilebilir.
3 Pod cihazını bilmiyorum yani biliyorunm da hiç kullanmadım, input dediğiniz bölüm sadece gitar girişi için olan bölüm olabilir, amfinin kabin çıkış bölümünden gelecek yükü kaldıracak bir yer değil yani. Tekrar öyle bir bağlantıyı emin olmadan yapmanızı tavsiye etmem, orayı da yakabilirsiniz.
4.Bwnim bildiğim 2 markanın Load Box özellikli Kabin simulatörü var, yani gece geç vakitte bile bunları kabine bağlayıp son ses açıp, lambalı bir amfinin lambaları kırmak diye tabir edilen olayını çok rahat gerçekleştirip, ses kartı üzerinden kayıt alabilirsin.
Bu markalar Palmer PDI-03 modeli, ki bu alanda bir endüstri standartı olup 1.numaradır.
Diğeri Mesa/Boogie Cabclone, yanlış hatırlamıyorsam Palmer 150watt'a kjadar, Mesa 100 watt gücünde olan amfilere kadar kullanılabiliyor.
Bunlar sayesinde ev ortamında asla kullanamayacağınız değerde amfileri çok rahat son ses kullanırsınız.

Bu nedenle keşke o kadar parayı Marshall DSL 1 wattlık bir cihaza vermeseydiniz diyorum, cihaz hala sağlamsa ikinci el olarak satabilirseniz bence satın ve maddi sorun yoksa güçlü bir amfi kabin alın, fakat Palmer ve Mesa Türkiyede şu an bulunuyor mu emin değilim, genelde yurt dışından getiriyorlar, her hangi bir elektrik prize takma filan işi olmadan çalıştıkları için yurt dışından almanızda bir problem yok. Palmer 650 dolar civarı, Mesa 300 civarıydı, 250 dolara da USA'de farklı sitelerde bulunabiliyor.

Bu örnek kayıtta ben simulasyon sesini orjinal mikrofon kayıt sisteminden daha başarılı buluyorum.
Hatta SM57 ile olan kayıt baya baya kötü gelmekte, kullanıcının mikrofonlama pozisyonunu yanlış seçmiş olabileceğini de düşünüyorum, çünkü SM57'de bir endüstri standartıdır ve daha önce hiç bu kadar kötü kayıt aldığını duymamıştım, büyük ihtimalle kullanıcının yaptığı bir hata var, neyse öyle veya değil Simulasyon her halükarda çok başarılı.


Böyle bir cihaz alıp, amfi olarak da Kafa amfi almak bana yeterli gibi görünüyor, bir konser durumunda koca kombo amfiyi taşımaktansa daha hafif olan kafa amfiyi ve cab sim i taşımak da daha mantıklı geliyor.

Bu arada söylemeyi unuttum, cab sim sesi kestiği gibi, ses alabilmen için de seçeneği var yani aynı anda hem sim kullanıp ses kartına girebilir hem de ikinci bir kablo ile gerçek kabine de yönlendirip kabinden ses de alabilirsin, aynı şey Mesa için de geçerli.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Çok teşekkürler . Dun sabaha kadar bunları araştırdım onumde iki seçenek var sanırım
1.loadbox yaptırmak
2.amfiye standby ekletmek . Standby konumunda iken speakerdan ses gelmeden ses kartından ses alarak çalabiliyormuşuz doğrumu ?
 
Standaby konumunda o şekilde çalışır mı bilgim yok ama standby'ın amacı, lambalara tam güç verip ısıtmak ve soğumasını engellemek, amfiyı kapat aç kapat aç yapmak lambaların kısa süreli kullanımlar arasında, soğuyup tekrar ısınması nedeniyle hem lamba ömründen harcamamak hem de çalışma oda ya da stüdyonuza döndüğünüzde kaldığınız yerden hiç beklemeden çalışmaya tekrar başlamak için diye biliyorum.

Loadbox konusu sanıyorum ki kolay değildir, amfi tonunu değiştirmeden ses kartı ya da miksere gönderecek devreyi yapabilmek kolay olsaydı, kimse kalkıp palmer a o kadar para vermezdi sanırım, Tabi öyle bir elektrik mühendisi varsa ve yaparım diyorsa sonucu görmek lazım.
 
Çok teşekkürler . Dun sabaha kadar bunları araştırdım onumde iki seçenek var sanırım
1.loadbox yaptırmak
2.amfiye standby ekletmek . Standby konumunda iken speakerdan ses gelmeden ses kartından ses alarak çalabiliyormuşuz doğrumu ?
Hayır, stand by konumu soğuk lambalara gerilim gelmesini engellemek için anot gerilimlerini keser. Bu konumda lamba ısıtıcıları hariç ampli devre dışıdır. Senin durumunla alakası yok.
 
1- Lambalı ampliler çıkışta empedansı dönüştüren bir trafo sahibi oldukları için kesinlikle uygun yük ile sürülmelidir. Burda üç farklı durum mevcut;
- Hoparlör çıkışında yazan değerden düşük dirençte yükleme;
Bu durumda çıkış trafosunun birincil sargısına yansıyan yük hesaplanandan düşük olacağından, bu sargı üzerinden beslenen güç lambaları yüksek akım çeker ve trafonun birincil sargıları büyük bir gürültü eşliğinde yanar.
- Hoparlör çıkışında yazan değerden büyük dirençte yükleme;
Bu durumda ise çıkış trafosunun birincil sargısına yansıyan yük hesaplanandan yüksek olduğundan bu sargı üzerine yüksek gerilim düşer ve trafo izolasyonunu deler veya lamba soketlerinden arklar(kıvılcım benzeri elektrik atlamaları) yapmaya başlar. Bu durum sadece ampli için değil, kullanıcı içinde çok tehlikelidir.
- Hoparlörsüz çalıştırma;
Bu bir önceki durumun çok daha tehlikeli halidir. Çünkü boşta çalışan trafo birincil sargısına teoride sonsuz büyüklükte empedans yansır. Amfinin trafo izolasyonu ve güç lambalarını yok ederken yangına da sebebiyet verebilir. Bu şekilde çalıştırıp kurtardıysan sebebi trafonun demir kaybının yüksek olması ve birincil sargılarının izolasyonunun kalın olmasındandır ama biryerden illaki patlak verir hatta hayati tehlikede oluşturur.

2- Amfindeki, birçok Marshall' da bulunan emulated output direk kayıt almak amaçlı yapıldığı için herhangi bir kabin simulatörüne ihtiyacın yok. Emulated output zaten aynı şey, simulate-emulate aynı şeyler bunlar, mikrofonu taklit ediyorlar, fakat daha yüksek kalite bir şey istiyorsan iyi bir ses kartı olayına falan gireceksen bu işin raconu mikrofonlamadır. Doğru kullanıldığında en hacimli soundu amfini mikrofonlayarak elde edersin.

Ne yapacağına gelirsek;
Karaköy' e gideceksin 5 watt 15 ohm taş direnç, elektronik devre proje kutusu, dişi gitar jackı ve 1,5 mm hoparlör kablosu alacaksın. Sonra birisine bunu lehimleteceksin ve kabinine bağlayacaksın. Sonra gönül rahatlığı ile emulated outputtan kayıt alabilirsin.
 
İzzy çok teşekkürler zaman ayırmışsın çokda işime yaradı, tunelde bir amfi tamir dükkanını arayıp benim için yapmalarını söyledim. Amfiyi götürücem hoş bişiler yapıcaz yani kendi loadboxımızı. Bir sorun daha var emulated output kendi kabin sim ine sahipse ben kayıt aldıktan sonra amplitube den bir kabin simi eklersem kötü sonuçmu alırım ?
 
Geri
Üst