Alder Strat Icin Hs-2 / Fast Track 1 / Air Norton

Merhabalar arkadaslar kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaslarin yardimina ihtiyacim var. Alder stratimin kopru manyetigi icin Hs-2 / Fast Track 1 / Air norton (s) single humbucker manyetikleri arasinda kaldim. Cok tiz old style tonlardansa biraz daha sert nispeten daha az treble iceren guclu humbucker performansi verebilecek bi manyetige ihtiyacim var. Yardimlarinizi yorumlarinizi bekliyorum
 
Bahsi geçen manyetiklerin hepsi de sap pozisyonu içindir. Ancak tarife uygun olarak yaklaşmak gerekirse 3 manyetiği de alder gövdeli stratta kullandığım için rahatlıkla yorum yapabilirim. Ancak hiçbirini köprüde kullanmadığımı sadece sap pozisyonunda kullandığımı da belirteyim.

Fast Track 1 bas ağırlıklı bir çıkışa sahip. Hatta aşırı koyu geldiği için fazla kullanmadan satmıştım. Köprüde belki daha parlak olacaktır ama orta güçte olduğu için köprüde cılız kalabilir.

Air Norton S de yakın zamanda kullandığım bir manyetik (şu anda benden alan üye satışa koymuş durumda). Sapta tam anlamıyla köprüde bir humbucker isteyen ve kütür kütür ton veren bir manyetik. Ama dediğim gibi oldukça yüksek bir çıkışa sahip. Ancak bir humbucker varsa köprüde çok dengeli olur. Koyu tonludur, Les Paul sap tonu gibi pasteldir. Köprüde kullanmadım ama kullanılacak olursa diğer manyetikler single ya da düşük çıkışlı ise ara pozisyonlarda seste uçurum olacaktır ve ses bir anda düşecektir tahminimce.

HS-2 şu anda kullanmakta olduğum bir manyetik (sapta). Köprüde TB-4 var ve kesinlikle çok uyumlu. Çok dengeli bir çıkışa sahip. Ne çok sert, ne çok baslı, ne de çok tizli. Alder gövdenin akustik tınısını aynen veriyor diyebilirim. Zaten alder gövdeli strat için üretilmiş. Köprüde olursa diğer manyetiklerin de single olması lazım. Hatta diğer HS serileriyle kullanılırsa tadından yenmez diyebilirim ki HS-4 ile kullandım. Bir de HS-2 için şunu söylemeden geçmemek lazım. Split edilip (hum cancel özelliği olmadan) kullanıldığında, yani gerçek single olarak kullanıldığında inanılmaz güzel bir vintage tonuna sahip.

Benim kendi gözlemlerim ve tahminlerim buyöndedir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Elinize emeginize saglik hocam. Acikcasi ogrencim oldugum icin sap kopru uygunlugu dinlemeden sx alder stratima karinca kararinca ikinci el bi modifiye dusundum ki aslinda pastel tonlara daha yakin oldugum icin bridge kullanmak isimide gelmiyor degil. Hs-2 dusundugum oncelikli model single kullanimada uygunlugundan oturu. Ama hala kararsizlik var yorumlariniz gibi yardimlar kafamda dahada netlestirecektir kararimi :)
 
Fast track 1 köprüde olabilir ama çıkışı çok yüksek değil, aradığınız tadı bulamayabilirsiniz.
Diğer manyetikler devastator'un dediği gibi mid-neck manyetikleri, köprüde çok hoş durmayabilir.
Dimarzio Tone Zone S öneririm strat için köprüye.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tone zone da dusundugum modeller arasinda ama alternatif olarak hs-2 dusundugum icin elemistim. Tekrar incelemeye alayim cok tesekkur ederim :)
 
hs2 tonları single coile oldukça yakındır ama üstüne oldukça fazla miktarda drive aldığında güzel coşan bir manyetik. Sarımı yüksek, çıkışı düşüktür. Bana hep ilginç gelen bir manyetik olmuştur ama köprüde sizin istediğinizi vermez. Köprü için Tone Zone veya Air Norton size daha uygun olacaktır. 2sinin çıkışları oldukça yüksek. Özellikle Tone-zone bence sizi tatmin eder.
 
Virtual vintage heavy blues 2 benim önerim . treble biraz yüksektir. ama bass larda yüksek olduğu için özellikle yüksek drive da cok tatlı bi ton veriyor. Her bir telin tinisini hissettiriyor. Ama aynı zamanda çok güçlü geliyor ses.
 
Geri
Üst