Besteleri Internet Uzerinden Zaman Damgasi Ile Onaylatmak ?

www.sahiplen.com diye bir site mevcut. Besteleri mp3 olarak kendilerine yolluyoruz sonra bize zaman damgali olarak geri yolluyorlar ve boylece herhangi bir durumda bestenin bizim oldugunu kanitlayabiliyoryz. Peki bu hukuken ne kadar gecerli ? Bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar beni aydinlatirsa sevinirim.
 
5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu 3.maddesinde de belirtildiği gibi, uygulamamızda kullanılan zaman damgası ile onaylanan eserler, kanunen delil olarak kabul edilmektedir.

Damgalama işlemi sonrası, o dokümanın, hangi tarihte oluşturulduğu ve üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı sayısal ortamda doğrulanmış olur.


http://www.sahiplen.com/?modules=faq&key=faq

"5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu 3.maddesinde de belirtildiği gibi"
şu maddeyi öğrenmek lazım yinede. müzik konusunda ne olur ne biter bende merak ettim:)
 
İyi de beste vb. eserlerin, sanat eserlerinin onayı kanunlara göre hala telif üzerinden yürümüyor mu? Bir sanat eserinin telifini almak için de belli bir ücret ödemek gerekiyor. Ödemeyi alan ve onaylayan kurum Ankara'da Telif Hakları Genel Müdürlüğü yanlış bilmiyorsam.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bu telif degil zaten noter onayi gibi degil anladigim kadariyla, baskasi calip sarkini noterde onaylatirsa sen karsisina cikip "bak kardes ben bunu su tarihte yapmistim sen benden calmissin bu sarkiyi "diyebiliyoruz sanirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Noter varken niye bu yolu dusundum derseniz nota bilgim yok ve guitar pro kullanmayi da bilmiyorum ordan nota dokumu alinabiliyormus sanirim
 
Bir zamanlar çaldığın şeyleri notaya döken bir programın varlığından bahsetmişlerdi ama geyik mi idi gerçek mi bilemiyorum.

Bu arada Türkiye'de fikir ve snat eserlerinin onaylanması ve korunması hala telif yasaları üzerinden yapılıyor diye biliyorum ben de. Dediğin gibi bir hukukçu gerek foruma :)
 
Ben bu konularda yuksek lisans egitimimi tamamlamak uzereyim… Su aralar vize ve tez donemim oldugu icin bir yogunluk var, genel merak edilen sorulara dair bu baslik altinda bir paylasim yapmaya calisirim ilk firsat buldugumda, onun disinda acil bir durumu olanlar ozelden iletisime gecebilir, yine ilk firsatta donus yaparim..
 
Geri
Üst