gibson les paul standart ve custom

Isimler biraz sasirticidir, herkezin bildigi klasiklesmis les paul, les paul standart tir, les paul classic ismi ne kadar classic olsada, kendisi özellikle seramik manyetiklerden dolayi klasik degildir ;), yani klasik les paul tonu ariyorsan les paul standarta bakacaksin.
 
aslında ilk koyanlar yanlış koymamışlar. eskiye dönme çabaları içinde prehistoric (şimdiki historicler reissuelardan önce yani, tarih öncesinden değil :LOL:) denen gitarlar üretiliyor. eski usül akçaağacı gösterecek cinsten bindingler, vs vs. classicler de bu dönemde doğmuş bir şey. 90'ların başlarında üretilenleri neredeyse şimdinin reissuelarıyla eşit kalitede kabul ediliyor. tabi genellemeler genelde yanlıştır :)

92 classic plus

lpclassic6.jpg


ha şimdi maymuna çevrilmiş, o başka tabi. istisnalar hariç arkasındaki maunu bile hem iki parça hem de ağırından koyuyorlar namuzsuzlar.
 
bak bunu bilmiyordum, secks. Iyide biraz önce karalama dedin, son cümlende yerden yere vurmussun ;)
Ustad bunu dedikten sonra, bu forumda classic ölmüstür usta :)
 
iki senedir standardlara da koymaya başladılar iki parça maunları bu arada :)

üç beş sene sonra da pancake gövde sustaini arttırıyor derler.

SideLower.jpg
 
bu gidişle eclipse ler gibson ı geride bırakıcak.her ne kadar fiyat olarak hak ettiklerinden fazlasını isteselerde işcilik ve genel yapı olarak artık gibson geride kalmaya başladı.
 
adamlar gayet açık şekilde adam gibi yapılmış gitar istiyorsan custom shopa geleceksin, parayı bayılacaksın diyor. onda bile aleti boyasının kurumasını bekleyemeden hardcase'e koydukları için iç döşemenin pembesi karışıyor boyaya çoğu zaman, seri üretim o derece yani :)

millet aldıkça sıkıntı yok tabi :)

esp de son zamanlarda aynı yola baş koymuş vaziyette görünüyor malesef. tanınmış gitaristlere endorsement vere vere öyle bir marka primi koyar oldular ki artık manası kalmadı yani :)
 
Arkadaşlar yapmayın etmeyin...Seneler sonra bi gibson les paul alma arefesine geldim valla bu yazdıklarınızı okuduktan sonra nerdeyse vazgeçicem...Zaten şu anda İstanbul da almaya kalksan alıcak birşeyde yok işin komik tarafı...Acaba ESP eclipse imi hiç satmasam mı...
 
satma bence.bir ara drb cok güzel bir les paul satıyordu.onun gibi bişey bulursan ayrı konu ama 1.el bir les paul için elindeki eclipse satma.yada ben amerikaya gider dükkan dükkan dolaşır bulurum çok güzel bir les paul diyorsan o zaman olabilir.ama ne çıkarsa bahtıma zihniyeti ile aman diyeyim ;)
 
Ya zaten soğudum abicim bu gibson olayından..Herkes amerikaya git filan diyor ama nasıl gideyim bi gibson almak için amerikaya işi gücü bırakıp.Tek çare İstanbul dan almak kalıyor ama dediğim gibi CMC müzik ve senkop ta 50's neck ve 60's neck diye 2 tane standart model var,denedim ve gibson demeye bin şahit ister...Tanıdığımda yok amerika da..Ne iştir anlamadım ya gerçekten Türkiye bu konuda çok kısır..Bu yaşıma geldim senelerdir hayalini kurduğum marka kaliteli bir gitar almak istiyorum ama bulamıyorum...Böyle saçmalık mı olur illa yurt dışına mı çıkmamız gerekiyor..Uçak biletiydi vizeydi otel masrafı filan derken astarı yüzünden pahalıya gelicek.Ne o gitar almaya amerika ya gitti:)
 
yeni partiler geldikçe haber verirler, gidip denersin, elbet çıkar gönlüne göre bir şey.

ayrıca elindeki eclipse bayağı les paul işte ve hatta bence biraz daha ergonomik. gibson istemenin tek sebebi headstockta yazan yazı ise bence masrafa gerek yok zaten. daha vintage olsun dersen üzerindeki emg'leri satıp eline geçen parayla ne manyetik istersen takabilirsin.
 
Türkiyeden gibson alma. Adamların elinde 2 tane gitar var onlardan birini seçmek zorunda kalacaksın, halbuki yutdışına çıkarsan onlarca les paul deneyip aralarından en iyisini alırsın. Bence yurt dışına gitme durumu olana kadar eclipse'i satma. Secks'in de dediği gibi manyetikleri değiştir, tak seth lover'ları al sana taş gibi les paul.
 
Evet arkadaşlar aynen bende son 1-2 gündür emg leri çıkartıp seymour duncan takmayı düşünüyordum...Peki bu konuda önerileriniz olabilir mi o gitara şunlar iyi gider diye...
 
Ozzfish demiş ki:
seymour duncan alnico 2 , sh 4 - sh2
seymour duncan sh1 59
yada orjinal burstbucker ,gibson vs

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim...Bu seymour duncan alnico 2 pro sanırım slash in kullandığı manyetikler..Peki ozzfish bu yukarda saydıklarını istanbul da bulabilir miyim
 
Geri
Üst