Axe In Live Versiyonu

Selamlar acaba bu axe fx in sizce line6 lerde olduğu gibi bir live modeli neden uretilmiyor acaba bu modelin rack modeli kadar kaliteli olmamasından mı korkuyorlar sonucta rack modelinde fan ve kendi trafosu mevcut yorumlarınızı bekliyorum
 
Bunun bir sürü olası nedeni var:
1)Axe Fx'i üreten Fractal firmasının kendini piyasadaki konumlandırma şekli farklı. Line 6 çoluk-çocuğa da oynuyor. Fractal dijitalin butiğini üretiyor bir nevi, Line 6'in kitlesi adamları ilgilendirmiyor.Guthrie Govan'a kadar uzandı adamların kullanıcı kitlesi ki, Guthrie Govan POD ile filan dalga geçen bir adamdır:) Aradaki kalite farkı Govan'ı ikna edecek denli büyük demek ki...
2)Axe Fx'i canlı performansta kullanmak için üretilen orjinal foot controller var. Oldukça pahalı bir cihaz ve bunun üstünden ayrıca para kazanılıyor. Daha portatif bir model üretmek adamların işine gelmez, kendi ayağına kurşun sıkmış olur.
3)Hem Axe Fx Ultra, hem de Axe II sahibi olmuş ve kullanmış biri olarak cihazların son derece ağır ve hacimli şeyler olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle de küçültülmesi filan pek mümkün olmayabilir bu cihazların. Ama dediğim gibi, zaten bununla pek ilgilendiklerini sanmıyorum. Adamlar başından beri rack cihaz üretiyorlar. Başka formatlara girmek, riske girmek demek olabililr.

Eğer daha portatif ve hesaplı bir Fractal ürünü olup olmayacağını soruyorsanız, bunu Fractal'dan beklemeyin derim. İleride rekabet kızışıp da birileri Fractal kalitesinde bir cihazı daha hesaplıya üretmediği sürece, Fractal hesaplı ya da küçük cihaz üretmeyecektir bence. Adamlar kendi alanlarında tekel olmuş durumdalar bir nevi; rakipleri yok. Kemper filan gibi cihazlar daha portatif ve kayıtta iyi sonuç veriyorlar, ama diğer detaylara girince Axe II açık ara önde ve rakipsiz bir cihaz.
 
Çok ayrı kuşaktan iki cihaz. Birinde çift çekirdekli bir işlemci var.
Axe II'de ise çift çekirdekli iki işlemci var; biri preamfi diğer dijital efekt katını idare ediyor. Ayrıca Axe II'de çok daha yeni ve müthiş algoritmalar var. Tone match filan gibi ton kopyalamayı sağlayan özellikler de cabası.
Ama Axe Ultra'da diğer cihazları çiğ çiğ yer, POD ile filan kıyas kabul etmez yani. Eğer ikinci elde uygun fiyata bulursanız aklınızda bulunsun.
 
Şöyle bir ürün görünüyor fractal audio sitesinde ama ne zaman gelir ve ne kadar axe fx lere yakın olur bilinmez.

http://shop.fractalaudio.com/FX8_Multi_Effects_Pedalboard_p/fas-007.htm
Bir açıdan Axe ile hiç bir ilgisi olmayacaktır, çünkü preamfi-power amfi-kabin-mikrofon simülasyonu yok. Bunlar da Axe'i Axe yapan şeyler.
Cihaz sadece efekt prosesörü, amfi simülasyonu yok.
AMA, drive efekti var gözüküyor. Doğru anlıyorsam şayet, iki tane drive birden kullanılabiliyor. Simülasyonlar Axe ile aynı düzeyde ise iyi bir amfinin önünde çok iyi sonuçlar alınabilir. Diğer prosesörleri ezip geçecek bir cihaz yapmış olabilir Fractal.
 
Yakin zamanda axe fx edindim yazliz bazi amfi similasyonlari çok dip gürültülü bu gate i çok iyi ama yinede saf amfi tonu almak istiyorum ne yapmam lazım
 
Yakin zamanda axe fx edindim yazliz bazi amfi similasyonlari çok dip gürültülü bu gate i çok iyi ama yinede saf amfi tonu almak istiyorum ne yapmam lazım
Fractal forumuna üye olup oraya sormanı tavsiye ederim. Ama ben genel bazı önerilerde bulunabilirim:
Gate ile yeterince gürültüyü alamıyorsan gainler çok açık demektir; kısmayı dene.
Tonun üzerinde hem drive pedalı var hem de amfinin kendi gaini açık ise bunları düşürmeyi dene.
Aslında iyi ton almak için gaine abanmak gerekli değildir. Ama bu işi öğrenmek biraz zaman alıyor.
 
@barrios öyle anlatmışsın ki kayıt kuyut işlerinden hiç çakmayan benim gibi vintage bir adamın bile iştahını kabarttın :D
Eğer sevdiğin bir pedal veya preamfi var ve bununla kayıt almak istiyorsan aslında ben Two Notes firmasının Torpedo cihazlarını öneririm. Benim için de Axe II biraz lüks kalmıştı açıkçası; kayıt işlerine de biraz ara verdim. Muhtemelen ben Torpedo modellerinden birini alacağım.
Bu yeni Fractal floor prosesörü de stüdyo ve performans için cazip olabilir. Tek eksiği wah...
 
Geri
Üst