Lamba Ölçmek

Lambalı amplilerde problemin kaynağı %90 lambadır. Yeni lambalar almayı açıkçası boşuna olarak düşünme, farklı markalar alıp değişik kombinasyonlar ile aradığın tona daha da yaklaşırsın, ayrıca kenarda yedekte lamba tutmak her zaman iyidir. Fakat yinede boşuna olarak görüyorsan lamba sipariş etmeden evvel birkaç tavsiye de bulunayım. Lambaları söküp pinlerini, ince bir zımpara veya cif gibi oksit tabakasını alabilecek bir kimyasal ile temizlemek sorununu çözebilir. Temizleme işlemi bittikten sonra herhangi bir kimyasal kalıtı olmayacak şekilde silip kuru bir şekilde, lambaları tekrar, yerlerine yerleştir. Eğer sorun devam ederse lamba pozisyonlarını değiştirerek çözebilme ihtimalinde var, düşük emisyonlu lambayı düşük akım gerektiren pozisyona denk getirirsen bir süre idare edebilir.
 
power lambalarından söz ediyorsun sanırım. açıkçası çok fazla kullanmadığım ( ev ortamı) bir amfimin lambaları. adamlar öyle bir yere vida yapmışlar ki L tipi bir tornavida almam gerekiyor . ama dediğini deneyeceğim.
 
Genelde güç lambaları daha çabuk biter. Ama burda tüm lambalardan bahsediyorum. Bu tarz sorunlar herhangi bir lambadan kaynaklanabilir. Güç lambaları 4 tane ise, 4 lü şeklinde eşlenmemiş olabilir, çıkardığın lambayı aynı yere takmaya özen göster.
 
Geri
Üst