Brutal Vokal Death Growl?

amon amarthın solıstı turunde bıseyler yapmak ıstıyorum, profesyonel degıl. 15 yasındayım ses tellerıme zarar verırmıyım erken mı yapmak ıcın ? degılse neler yapmalıyım baslangıc egzersızlerı nelerdır?
 
her işte olduğu gibi bunun da bir eğitimi tekniği var diye biliyorum interneti kullanarak ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Bilinçsizce yapmanız durumda sanırım sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
 
Doğru teknikle ses tellerinize zarar vermezsiniz. Biraz acılı bir süreç olacağını söylemem gerekir, çat pat vokal yapabilir bir seviyeye ulaşmanız tahminen 3-6 ay arası bir zaman alacaktır (benim 3 ay sürmüştü). Brutal egzersizlerine başlamadan önce mutlaka diyafram kullanımını öğrenmeniz gerekmektedir, aksi taktirde gırtlağınıza fazla yükleneceğinizden uzun vadede sağlık sorunları yaşayacağınız aksi tesadüf sayılabilecek bir gerçektir. Çat pat vokal yapabilir bir düzeye geldikten sonra, çalışmanızı sistemli bir şekilde (her gün 15 dk gibi, şarkı çalışmaları buna dahil değil, bu sadece egzersiz için gereken süre ve evet her gün egzersiz yapmanız gerekmektedir) yürüterek tahminen 1 yıl içinde ortalama bir brutal vokal kadar söyleyebilecek seviyeye gelebilirsiniz.

Önemli bir iki nokta daha var, egzersizlere başlamanızdan 6 - 7 ay kadar sonra vokal yaptığınızda (ki az çok yapabiliyor olmanız gerekir) sesiniz kısılıyor yada boğazınız aşırı derecede ağrıyorsa gırtlağınıza fazla yükleniyorsunuz demektir, bu da yukarıda bahsettiğim gibi sağlık sorunlarına yol açar. Bunun dışında eğer ki ilk başlarda vokal yaparken başınız dönüyorsa sevinin, bu diyaframınızı kullandığınız anlamına gelir, ama fazla da zorlamayın zamanla düzelecektir.

Vereceğim linkte anlatılanlar nasıl egzersizler yapacağınız konusunda size iyi bir rehber olacaktır. Kolay gelsin..

http://www.frmtr.com/rock-metal/2127130-brutal-vokal-teknikleri.html
 
nefesi akciğerde değilde karın bölgesinde toplayarak mı kullanıyoruz diyaframımızı ?

Kabaca evet, ama bu kadar basit değil malesef. Çevrenizde şan eğitimi almış birileri varsa onlara sormanızda fayda var, uygulamalı anlatılması daha kolay öğrenmenizi sağlayacaktır. Eğer yoksa, internetten araştırıp öğrenebilirsiniz. Teorik olarak öğrendikten sonra da nefes egzersizlerinin gösterildiği videolarla egzersizler yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst