Karar Veremeyenler Için Gitar Önerisi ..

Ben dahil müziğe gönül veren arkadaşlarımızın çoğunun hayran olduğu efsane gitaristler , ve onların efsane gitarları var . Çoğumuz , tonu içimizi gıcıklayan o efsane gitara sahip olmak için uğraşıp dururuz. İnternette araştırmalar sağa sola sormalar. Ama sonuç hep aynı değil mi :)
O gitar binlerce dolar değerinde. çoğumuzun göz ardı ettiği önemli bir şey daha var , içimizi gıcıklayan o müthiş tonlar o müthiş ses ,sadece O gitarın bir ürünü değil . Elbette o gitarın büyük payı yok demiyorum . Ama tutarı yine binlerce dolar olan amfiler , efekt sağlayan proserler pedallar hatta teller ve kablolar. Kaç gitaristin bunları elde edebilecek maddi gücü var ??? Eminim bir çoğumuzda yok .
Peki ne yapmalı ?? maddi gücümüz yettiği kadar o gitarın benzeri bir şeyler almalı değil mi ... ama çoğu kez sonuç hayal kırıklığı ve satılık ilanları :)

Hepimizin müzik tercihi farklı . Benim gönlümde ise hep GIBSON - LesPaul yatmıştır. o güçlü HUMBACKER , burstbucker manyetiklerin parlak tonlarına , gülle gibi ağır lığı nedeniyle muteşem sustaini . efsane tasarımı ve doğuş hikayesi beni cezbetmiştir hep .Bu hiç değişmedi çocukluğumdan beri , müzüğe başladığımdan beri.
Müzik kişiye göre bağıldır. bu gitarı beğenmeyen , demode bulan , tarzı ve saundu hoşuna gitmeyen arkadaşlara da saygım var .

İstediğim modeller bütçemi aştığı için ulaşamadım ama yurt dışına çıktığım zamanlar GIBSON sipariş veren arkadaşlarım sayesinde 2- 3 kez o giratlara bir kaç ay ev sahipliği yaptım . Güzel bir MARSHAL Vintage amfim var. Bol bol deneme şansım oldu ama sahip olamadım hiç.

Geçen hafta evde Kullanmak için bütçe 1500 TL olmak üzere bir gitar almak için araştırma yaptım yine internette ama cep telefonu bilgisayar gibi birşey değil ki bu .
İnsan Sesini duymak istiyor,klavyede parmaklarını gezdirmek istiyor. İstanbulda oturduğum için Tünele gitmeye karar verdim . Büyük müzik marketleri gezdim ama gözüm hep duvarlarda sallanan GIBSON larda . onlar orada dururken diğerleri soluk kalıyor sanki :) Sonra GIBSON ların yanında aslılı duran , yıllarca burun kıvırdığım EPHIPHONE gitaralara takıldı bir ara. Yıllarca hikayesi biliriz gibson la eskiden ortaklığı olduğunu savunanlar var . Alakası olmayan adi bir Endonezya modeli olduğunu savunanlar vae. Birde ben denemel istedim. Bir tane EPHIPHONE gold top LesPaul standart aldım elime . Baktım oldukça ağır içi boşaltılmış gitarlardan değil. Anfiye bağladık . Köprü ve neck pickuplar humbacker Alcino . Tonlar çok iyi . Endonezyada üretilmiş. 22 lik klavye kullanışlı ve kaygan. butonlar ve switch kaygan , hışırtısız görsel olarak oldukça iyi. sustain tatmin edici. Açıkçası beklediğimin çok üstünde bir gitar.Kulaklar ve köprü kolay akord bozmayacak kadar kaliteli . Evde kullandığım Washburn gitardan kat kat üstün keşke yıllar önce deneseymişim. Bir Gibsona bire bir eş diyemem ama inrernette fiyatı 1200 tl ile 1800 arası değişen gitarı kampanya dolayısıyla 900 liraya satın aldım.
yaklaşık 8-9 kat fiyat farkı göze alınırsa GIBSON a oldukça yakın.
Geçenlerde nette . GIBSON fabrikasında üretimi gösteren 20 dakikalık bir video seyrettim. Son kontrol hariç neredeyse tamamen el değmeden bilgisayar kontrollü CNC makinelerle üretildiğini görmek açıkçası pek hoşuma gitmemişti.
Gitar arayıp karar veremeyen arkadaşların sayısının çok fazla . Gİbson tarzı gitar arayanlar EPHIPHONE u da alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Soruları olanlara da elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Bu arada önemli bir not olarak söylemem gerek . Gibsonlarda olduğu gibi Ephiphone unda STUDIO modellerini hiç beğenmedim.
Herkesin gönlünde yatan ekipmana bir an önce ulaşması dileğiyle ..... SAYGILAR
 
Az paraya çok iş mottosuyla çok sevdiğim '54 RI Fender Strat'ımı sattım. Öyle böyle değil, gerçekten çok seviyordum ve satmak gibi bir düşünce aklımın ucundan geçmiyordu ta ki...
Stratocaster ve Telecaster'ların yeri benim için ayrı olmuştur, bir de ES-335'lerin. Strat ve tele dediğin gitar basit yapıya sahip sapı sökülür, köprüsü, manyetiği sökülür... Önemli olan noktalar işçilik, donanım ve ağaç kalitesi. Tele ve strat ihtiyacımı Japon üretimi yorumlamalarıyla gayet güzel bir şekilde kapattım. ES-335 yerine de Schecter'ın Corsair modelini aldım. Günümüzde ortalama gitarların kalitesi her türlü sahneyi kaldırabilecek, konforlu bir çalım sunar düzeyde. Minimal tonal farklar için aradaki fiyat farkını vermek ise kullanıcının seçimine kalan bir şey. Ne sapında Gibson yazıyor diye o kadar para vereni yadırgarım, ne de sapında Greco yazıyor ve uygun diye diğer gitarı tercih edeni. Hesap kitap, bütçe ve tercih meselesi. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Son söylediğinize Aynen katılıyorum. Ben sadece benim gibi orta ve düşük bütçeli arkadaşlar için bir fikir di benimkisi. Çok varlıklı arkadaşlar için 4-5 bin dolar hiç birşey değil. En iyi markalı ekipmanları almaları benim için yadırganacak birşey değil. Ama çoğunluğu öğrenci olan dar bütçeli arkadaşların genel de hayal kırıklığına uğraması üzücü
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
telecasret Çok enteresan bir gitar single coin manyetiginin tonları müthiş gerçekten. Sade tasarımı da çok güzel . Funk tan blues a geniş yelpazesiyle Bende çok beğenirim. En kısa zaman da kavuşmanızi dilerim. :) tek kötü yanı da üst modelleri uçuk fiyat . Eminim benzerleri için de yakın sound lar vardır
 
Geri
Üst