Alım Satım Olayının Geldiği Son Nokta

kalkıp da pahalı ekipmanlara müzikal materyaller harici teklifler yapmak abes bir durum. ama küçük şeyler için böyle teklifler normal. 800 1000 TL'lik malzemen varsa her türlü teklif gelebilir. mudo'daki odunu bile teklif eden olur arkadaşlar. :) bu konularda kasmayın kendinizi. gelen teklifleri yazıp insanları yermemek gerekir. ihtiyaç sahibi müzisyenlere yardımcı olmaktır turkrock'çının görevi. unutmamalı...
 
kalkıp da pahalı ekipmanlara müzikal materyaller harici teklifler yapmak abes bir durum. ama küçük şeyler için böyle teklifler normal. 800 1000 TL'lik malzemen varsa her türlü teklif gelebilir. mudo'daki odunu bile teklif eden olur arkadaşlar. :) bu konularda kasmayın kendinizi. gelen teklifleri yazıp insanları yermemek gerekir. ihtiyaç sahibi müzisyenlere yardımcı olmaktır turkrock'çının görevi. unutmamalı...
Ama gelen teklifler... Arabam yok; egzoz seti önerildi. Antimilitarist, silaha karşı biriyim; belgeli kuru sıkı tabanca teklif edildi. Apaçi değilim; apaçi tofaşlarında bulunan koca koca ses sistemi teklif edildi(arabana koyarsın "knka" diyerek). Hani nakit + sakız gibi tekliflerde var. İnsanlar "dalga - dümen" geçecek birilerini arıyorlar da ben artık tersliyorum. Yoksa adam gibi teklif sunana, teklifini geri çevirmezlik yapmıyorum. Ya uygun dille olmaz diyorum, ya da tamam yani. Ama egzoz seti, silah, "oparlör" gibi şeylere küfür ediyorum artık.
 
Ya aylardır tertemiz amfi ve pedallar duruyor kutularında bir sürü ilanım var. 96 üretimi japon Jackson sattım 600 TL'ye 4 ayda anca gitti. Açtığım ilanlara gelen tekliflerin hepsi istisnasız takas, kızamıyorsun da ilana "takas yok" yazmış olmama rağmen adamın nakit parası yok takasa elindeki pedalı sürüyor o da haklı.
 
Macbook Pro'ya karşılık voleybol topu önerilmişti sahibinden.com'da. Sanırım onu da bu forumdan birine önermişlerdi. Bana da mac mini'ye karşılık sıfırı 400lira olan tablet önermişlerdi :D
 
Motorsiklet karşlığı, çakma telefon önerip '' valla abi eline alsan gerçeğinden ayıramazsın '' diyen, dürüst alıcılarda oldu mesela...
Adam söylemese belki de anlamayacaktım.
 
Macbook Pro'ya karşılık voleybol topu önerilmişti sahibinden.com'da. Sanırım onu da bu forumdan birine önermişlerdi. Bana da mac mini'ye karşılık sıfırı 400lira olan tablet önermişlerdi :D

O kişi benim. :)

Ama bir yanlış anlama olmuş, o geçen gün sattığım MacBook Pro için de değil de 2008 model plastik kasa MacBook için gelmişti. El Yapımı filigrasdhfsas tablosu ve Sıfır mikasa voleybol topu şeklinde. Ne diyeyim, inanın ki bir şey almak ya da satmak gelmiyor içimden. Saçma sapan fiyat ve takas teklifleri beni Canımdan bezdirdi. Örneğin şu an babamın gerçekten de çok temiz durumdaki motorsikletini satıyoruz, yine Sahibinden.com "ölücüleri" sahnede.

En çok da neyden korkuyorum biliyor musunuz? Ecelimin sokakta yolda yürürken filan gelmesinden. Mazallah yolda Yürürken ölüveririm, bu tip elemanlardan birisine denk gelirsem iş YAŞ..

Bu arada bu tip kişi ve tekliflerin ifşa edilmesini yanlış bulmuyorum. Belki de böyle yaparsak azalarak bitebilirler.

Sevgiler,

Salih
 
Arkadaşlar kabul edelim Türkiye 10 - 15 sene önceki Türkiye değil. Çok ucuz ekipmanlar, değerinde (Coron overdrive - 50TL) satılırdı o zamanlar. İnsanlar da lazımsa pek markaya takılmaz alır geçerdi. Hem fiyatı uygun olduğu, hem de yokluktan. Boss pedallar, RG350ler kraldı, o derece yani.

Şimdiyse yok overdrive şu marka olsun, chorus bu marka olsun, çok uçuk fiyatlı ekipmanlar var. Bunu kötü birşey diye söylemiyorum. Çok fazla şey öğrendik ve elimizin altında çok fazla imkan oldu. (Tenzih ederek söylüyorum) Daha biraz önce "Hangi 12ax7?" diye bir mesaj gördüm ve içeriğini okudum, aklım uçtu. "Nereden nerelere gelmişiz yahu?" dedim.

Eskiden kıytırık gitarlara kıytırık paralar verme imkanı vardı. Çünkü bilgi yoktu sesi çıksa yeterdi. Şimdi kıytırık bişey yok ki. En kıytırığı bile, yok bilmem neresine, bilmem ne takılmış, bilmem ne marka, bilmem ne. Yok ecikbücük özellikli ecikbücük kablosu. Yok antin modlu kuntin pedal. Herkeste iş güç sahibi değil (ki forumun çoğu öğrencidir diye tahmin ediyorum.) Nasıl alacak bu adam? Foruma bakıyor (yine tenzih ederek söylüyorum) 6000$'a EBMM-JB6, 1500TL'ye American Reissue, etrafına bakıyor SB dreams superstrat, aria klasik, 100TL nakit, ondan sonra dayıyor çift katlı sobayı :) (şu son cümleyi 10 sene önce kursam, bırakın anlayanı bulmayı, odunla kovalarlardı.)

Velhasıl benim tespitim bu yönde. Belki de ben çok cahildim o zamanlar. Bu muhabbetler yine dönüyordu da, ben algıda seçici olamıyordum. Yinede istemeden kırdığım varsa affola.

Saygılar


Salih Mete Kalgay (Evet 10 sene önce de bu kadar uzun yazıyordum. Ve dahi mesajlarımı böyle sonlandırıyordum.)
 
Bi 15 sene evvel kucağımda;
- Behringerin 4 kanal mixer,
- Behringer hpm1000 kulaklık
- Behringer c-1
- Mandalı bozuk mikrofon sehpası (sözde mandalı bozuk diye ucuz verdi)
tutuşturulmuş vaziyette (amacım Rode nt1-a ve usb ses kartı almaktı) karaköy'den - bakırköy'e neredeyse koşarak gelecektim sevinçten.
Nası gaza getirdiyse adam beni, o ekipmanlar bi bende var, en büyüğü, en iyisi bende tamam oldu bu iş sandım.
Tabi bide işin maddi boyutu var, nası bi kazık yemişsem o heycanla artık kuruş bırakmamışlar,
Cebimde dolmuşa binmekten başka simit alacak para bile kalmamış...
Hiçbirşey değilde, amacım gidip ses kartı almakken, aklımı çelip sırf bilinçsizim diye adamın kakaladıklarından sonra 5 parasız kalıp,
birde üstüne yine mixeri onboard ses kartına bağlamak çok zoruma gitmişti.
Oda yetmemiş gibi vcd scart kablosunu kullanıp rca kablo ihtiyacımı giderdim, bide üstüne kayıtlarda dip gürültü neden oluyor diye rahat 2 sene kendimi yedim durdum. (internet imkanım yoktu malesef.)
 
Son düzenleme:
Bugune kadar boks eldiveni ,playstation, kurt kopegi yavrusu, kir pidesi takasli teklifler aldim. Benim en cok sinirimi bozan durum ölucu arkadaslar.. yazdigin fiyat fazla bak ben su kadar veririm, elinde kalir satilmaz bak tarzi cumleler kuran yaptigi teklifi nimetten sayan arkadaslar var.. sanki biz yeni geldik buraya.. bazi dostlarda var ki alim satimda elinden geleni yapan durust guvenilir.. onlarada burdan selam olsun..
 
qqqqqqqqqq.jpg
buda benden olsun :)
 
Geri
Üst