Akbaba

Arkadaşlar akbabanın elimde bir tek moonlight adlı albümü var. Bundan başka albüm çıkarabilmişler mi bilemiyorum. Kaset taş plak zamanlarından kalmış gibi :) Beyaz bir plastiğin üzerine turuncu bir kap etiket yapıştırmışlar. Şarkı sözleri de ayrı bir kağıtta verilmiş. Lakin kasetin dışı da içi gibi eski melodileri taşıyor. İnsan her dinlediğinde daha bir nostaljileşiyor sanki. Şarkıların tümü ingilizce ve özellikle Devil ve Moonlight adlı parçalar güzel. Türk Heavy Metal'inin bu eski ama devleşmiş grubunu bilmeyen genç arkadaşlar varsa bir şekilde edinmelerini tavsiye ederim. Piyasada orjinalini bulmanız bir mucize. Eğer bulabilirseniz, üzerine bir de sayısal oynayın derim ben. Ama ne şekilde olursa olsun, arşivde yeralacak bir albüm.
Bu arada Akbaba'nın başka bir albüm çıkarıp çıkarmadığını bilen veya moonlight dışında bir albüme sahip olan varsa benimle irtibata geçsini br zahmet.[/img]
 
Moonlight

Moonlight, in the sky
Only the Moon can see
How I cry
Shadows will fly
The moon won’t show
How I die..

I’m trying to get away from this nightmare
I’m trying to get away from this fear
I’m trying to get away from this nightmare
I’m trying to get away from you..
Should I cry my baby should I die?

Sunlight will not shine..
Until the day , you will be mine
Come on, stop crying
Come back to me then I’ll be fine..
 
albümü bulmuştum yıllaar önce..

ama müzik setine taktığımda içinden Radyo'dan kaydedilmiş full Klasik Müzik eserleri çıkmıştı..

deli olmuştum..:)
 
bu grubun vakalisti emre hocam olur övünmek gibi olmasın. İlk derste bizimde grubumuz vardı gençken akbaba filan demişti. Ben düşüp bayılacaktım o anda yani şanslı bir insanım sanırım. Bu grup çok iyi işler yapmış zamanında ama ben yakalayamadım o nesli ahh ahh.
 
biz bazı şeylerin değerini kesinlikle sonradan anlıyoruz!!!discografi kültürümüz yok-türk rockının gelişimine hakikaten fazlaca hizmet eden gruplarımız çıkmış 70lerde 80lerde...hiçbirinden çoğunluğun haberi yok-aslında hepsi döneminin koşullarında övgüyü hak ediyor:)))olayı örneklerle açıklayayım dilimin döndüğünce...80li yıllardan sonraki rock topluluklarımızın ilk albümü olarak aqua adlı soft rock grubunun güneşte dolaşmak adlı albümü biliniyor-aynı sene whısky-babaane-devil da birer albüm kaydetmişler...özellikle whısky-babaanne türkçe sözlü heavy bir albüm...aynı yıl,muğlalı örümcek adlı grubun yaşamak sevince güzel adlı albümü çıkmış...hard rock niteliğinde olan bu albüm korsan olarak elden ele dolaşıyor şu sıra...80li yıllardaki whısky-devil rekabeti bana hep iki ingiliz saxon ve ıron maıden çekişmesini anımsatır!!!dr.skull ve pentagram ilk albümlerini 90da kaydederler!!!akbaba ve hazy hill de aynı dönemin temsilcileri...hatta akbaba daha da eski...
yeni jenerasyon bu grupları pek bilmiyor araştırma gereği de duymuyor...ben devilın ve whıskynin o albümlerini değişmem bişeye...benim için çok değerlidir!!!
70lerde aydın çakusun grubu bunalımlar ve 80lerde iki müthiş lpyle batı normlarında rock soundunu çıkartan hardal çok çok önemlidir benim için...hardalın bu iki albümü longplayden cdye aktarılmış formatta mevcut bende...zaten longplayler 500er dolar ikisi 1000 dolar...alınacak gibi değil:)))bulunması şuan neredeyse imkansız...
hardalın üstüne tanımam bu alemde...bu adamlar aşmıştır üstüne türk grubu tanımam!!!
türkiyedeki rockı bir kaç yeni trend gruptan ibaret sanmayalım ve araştıralım araştırdıkça bişeyler çıkıyor çünkü:)
pedher,akbabanın o albümü için yardımlarını alacağım iletişm kuralım hemen...
eyvallah bu konuyu açan forum dostuna:)))
 
Selamlar,
Saxon bilgiler için saol. Aqua'nın Güneşte Dolaşmak albümünün fi tarihinde abimden edindiğim bi kaseti var bende ama bozuk ve hatta son parça yarım. O albüm tekrar edinilir mi sende var mıdır? Varsa nasıl sevinirim bilemezsin.
 
arkadaşlar akbabanın albümü bende var.kasetten cdye çektirdim(casette playerim çalışmıyor) ve de gayet güzel oldu.sonuçta 16-17 senelik albüm şimdiki çıkan albümler kadar kayıt kalitesinin mükemmel olması beklenemez ama sonuçta gayet iyi bir şekilde dinlenebilir durumda.
albüme gelecek olursam gerçekten ne söylesen az gelir derler ya gerçekten öyle.tam bir rock'n roll ve hard rock şöleni.ne varsa eskilerde vardır dedikleri bu olsa gerek.adamlar aşmış yani.keşke dağılmasalardı da bizi kendilerinden mahrum etmeselerdi şimdi kim bilir nerelerde olurlardı.
ben albümü unkapanı plakçılar çarşısında uzelli müzikten aldım çünkü o firmadan çıkarmışlar.istanbulda olup da albümü edinmek ve dinlemek isteyen arkadaşlar uzelli firmasına gidebilirler.ama istanbul dışında albümü edinmek herhalde imkansız gibi birşeydir.çünkü ben albümü akmar pasajında zihni müzikte bile bulamamıştım.bu yüzden albümü dinlemek isteyen arkadaşlara hiçbir karşılık beklemeden verebilirim.çünkü sonuçta iyi müzik dinlemek herkesin hakkı,elimizde olanları paylaşmak gerekir üstelik türk rock müziği son yılların trend gruplarından ibaret değil.araştırdıkça sürekli yeni bir şeyler çıkıyor ortaya.bu yüzden albümü isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.
son olarak şunu söyleyeyim;bu grup 90'lı yılların başında yapılan bir yarışmada pentagram ve kramp gibi grupları geride bırakarak birinci olmuştur.artık nasıl kaliteli bir grup olduğunu tahmin edin artık.sevgiyle ve rocker kalın... :)
 
Albümdeki grup fotoğrafınıda Kadir Çöpdemir çekmişti..

Hani şu Tv. dünyasında, Kirli diye hitap edilen Ekmek Teknesi muhabbeti.
 
whisky, akbaba, hazy hill, devil, kramp, objektif... bu gruplar ülkemizin gerçek rock ve heavy metal neferleridir. şimdiki rock diye yutturulan gruplardan çok farklı değerlendirilmelidir, gerçek rock bunlardı...
 
Yeni yetme grupların yaptığı Sound anlayışını çok kilişe buluyorum. Çok nadirde olsa sağlam işler çıkabiliyor.
 
enchant demiş ki:
whisky, akbaba, hazy hill, devil, kramp, objektif... bu gruplar ülkemizin gerçek rock ve heavy metal neferleridir. şimdiki rock diye yutturulan gruplardan çok farklı değerlendirilmelidir, gerçek rock bunlardı...
evet ben de katılıyorum gerçekten rock ve metal müzik yapan bu gruplardı.ama neredeyse herkes bu görüşte olmasına rağmen akbaba gibi,devil gibi türkiyenin bu alandaki ilk gruplarının forumlarda daha 1 sayfayı bile tamamlayamamış olması ve bu müziği dinlediğini söyleyenlerin bu grupların adını sorsak belki bunlar da kim diye soracak olmaları nasıl açıklanabilir acaba?
 
Önceden imkansızlık vardı gerçekten deli diye tabir edilen insanlar bu işe bulaşıyordu çünkü çok zordu böylesi bi ülkede rock yapmak şimdi ise sokakta 11,12 yaşında çocuklar saçlarını kabartmışlar makyaj o biçim babası gitarda almış sırtında rock'çıyım ben diye dolaşıyor tamam bişeyler değişsin bu müziğe ilgi artsın ama şu an ki durum biraz suyunu çıkarma hergün neredeyse bir albüm çıkıyor kaliteli-kalitesiz tüm bu olanlar yüzünden artık başkası sorduğunda rock dinliyorum diyemez hale geldik önceden saçı uzun olana saygı gösterirdi halk bi entellektüeldir bilgilidir diye şimdi ise i.ne yerine koyuyor herşeyi mafettiğimiz gibi müzik kültürümüzünde içine ettik
 
elime mp3 ü geçti albümün. gönül isterdi ki orjinalide bulunsun.. muhteşem bi albüm. o dönem zor şartlar altında böyle güzel bir albüm yapmak... keşke şimdiki sabun köpüğü gruplarına verilen destek o zaman ki gruplara verilseymiş.
 
Geri
Üst