Zoom G5 Prosesor Sorunsalı

Zoom G5 prosesorumun power adaptorunun baglandigi noktada zaman zaman temassizlik yasiyorum

Ayrica alet kullanmaya basladiktan yaklasik 10 dk falan bir sure sonra şiddetli back ground noise uretiyor.

Bu sorun topraklamadan kaynaklaniyor olabilirmi? Bu cihazın bakim ve servisini yaptirabilecegimiz anlayan deneyimli ve tavsiye ettiginiz bir usta veya servis varmidir?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
 
Dore Music getiriyor bunları, onlarla görüştünüz mü? Adaptör sıkıntısı olabilir ama 10dk sonra oluşan noise kısmını anlamadım. Çalınmayacak gibi bir ses mi oluyor, vızıltı mı, uğultu mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Adaptör sıkıntısı bağlantı noktasında temas probleminden kaynaklanıyor. Kolaylıkla halledilebilecek birşey..
Esas sorun kullanmaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dk sonra back grounda ciddi bir cazırtının kopmasıydı öyle ki.. dayanılmaz..
Önce aletimi uçurduk diye düşündüm.. Sonra aklıma topraklama olabilirmi acaba sorusu geldi.. Zira gitarı prosesörsüz olarak kullandığımda özellikle cruch ve distorsion kanallarında bir background noise duyuluyor ve tellere elle dokununca ses gidiyordu..

Neyse bu hafta sonu eve elektrikçi çağırdım.. Anladık ki evde topraklama diye birşey yok.. Tüm nötrler toprakla birleştirilmiş.. ana kofrada toprak hattı yok.. :)))

2 gün uğraşıp tüm toprak hatlarını nötrden ayırdık, eve bir kaçak akım rölesi, bir yangin rölesi koyup bahçeye toprak hattı çektik ve 1 metrelik bakır topraklama tijini toprağa çakıp toprak hattına bağladık.. Bu arada TR de elektrikçiliğin ne kadar yetersiz ellere emanet edildiğini, allaha emanet yaşadığımızı da gördük.. Zira bazı prizlere herif 2 faz bağlamıştı.. Allahtan şansımıza birşey bağlamamışız bu hatlara anında kavrulurdu olasılıkla.. Bilemiyorum..

Su anda toprak hattında genelde 0.5 v lık bir ölçüm alıyoruz ki ilk baktığımızda 70-90 arası değişiyordu..

Prosesördeki gürültü de gitti.. Allahtan zoom G5 almışım diyeceğim.. Onun sayesinde topraklama olayına uyandık..
 
Direkten dönmüşsünüz hakkaten. Normalde G5 in adamptörü topraklı değildi diye hatırlıyorum ama faz nötr arası 70-90 VAC ise gürültü gayet doğal :D
 
Geri
Üst