Elekro Gitardan Başka Bir Enstrüman Sesi

wild_child demiş ki:
roope de var ya :D demonstration 1 de roopenin amfisinin üzerinde sarı bir efekt aleti de var zaten.
çok gereksiz bir polemik biliyorum :D fakat o dediğin efekt aletini zamanında yakından incelerim videoya bakarak. şekil olarak boss olduğu belli gibi ve sarı renkli tek boss efek pedalları overdrive pedalları. ayrıca dikkatini çekerim roope nin jcm900 unda drive kanalının kullanıldığına dair kırmızı ışık yanıyor. yani adam drive pedalıyla boost edilmiş tube distortion tonu kullanmış bilgiğimiz, dediğim gibi keman sesleri falan arkadan verilmiş. daha da ayrıca www.scythes-of-bodom.com a girersen anasayfa da alexi ve roope nin yeni yaptığı bir guitar clinic olayını yazmışlar, orda okuduğum kadarıyla "backing track" ler de zaten roope nin ipod undan veriliyormuş :D
 
gilmour'da echoes'un ortasında martı sesi çıkarmıştı..wah pedalını ters bağlayıp volume knob'la oynamış biraz..denemek isteyen olursa uyarayım ses çok fazla artıyor..
bu konuda bir de erkan oğur üstadı anmak lazım,e-bow ile gitarda muhteşem ney nameleri döktürür..
 
bahsettin roland gr mi gk mı ne sanırım. bir synth bir de dediğin parça. ama bence adam farklı bir şey kullanıyor. bi ara bi arkadaş iyi bir compressor kullandığını söylemişti ama bilmiyorum artık :(
bu arada fender strat var adamda ve fretless değil.
:)
 
silent_assasin demiş ki:
selamlar,
ya arkadaşlar muamet diye balkanlardan gelen bi adam var (dalga değil yani :p) elektrodan acayip güzel koma sesler çıkarıyor bağlama gibi kullanıyor gitarı. nasıl olduğu konusunda bir fikri olan cevap atsın lütfen :) döktürüyo adam.

hüsnü şenlendirici muamet:
http://www.youtube.com/watch?v=FDXy3xsM4BM

show tv deki bir programa da konuk olmuş:
http://www.youtube.com/watch?v=LFv25hIPYGE

Adam resmen parçalamış :)) helal olsun valla, gitarı bıraktırcaklar adama zorla :)))
 
valla ben de artık böyle çalıp hem rock aleminde hem de rock'ı aleminde toplantıların aranan ismi olmak istiyorum :) çünkü arabeske, sanat müziğine de çok meraklıyım rock kadar.
tek enstrümanla bunların hepsini yapabilmek istiyorum :)
 
Geri
Üst