Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

Bu ara takıldığım aletler:

Open A akorlu gitarım: Warmoth ceviz gövdeli bir hardtail strat, flame akçağaç üzerine gülağacı sap, işte kilitli burgular falan filan, hardtail yani herhangi bir tremolo yok. Manyetikleri Duncan Custom shop BroBucker köprü (trembucker) ortada fender tx special single ve sapta Duncan Pearly Gates. HBların hepsi metal kaplarının içinde. 22 pozisyonu var bu aletin, köprü (split veya full iken) ve sap/orta ayrı ayrı volume ve ton kullanıyorlar.

Amfi: Peavey classic 20. Acaip seviyorum bu aleti çok hoş. Büyük abisi classic 30 bu geldi geleli hiç çalınmıyor. Zira evin camlarını sarsmadan lambalı bir amfide sesleri kırabiliyorum.

Bir de kablo. Pena da yok dikkatinizi çekerim.

B
 
gitarlar:
fender deluxe plus. highway1
amfi:
marshall vs100. sonakord sh50(lambalı çok eski türk yapımı bi amfidir)
pedallar:
boss gt-8. boss mt2. dod eq


fender deluxe plus 93 yapımı hiç çiziksiz sıfır ayarında bi gitardır kollesiyon niteliği taşımaktadır amacım ilerki nesillere bırakabilmektir gitarmı :)

sonakord sh50 50watt bi amfidir ama marshall ın 100 wattına kafa tutabilmektedir çok eskidir 80lerde üretilmiştir lambanın werdiği sıcak tonu alınabiliyor bu amfiden çok seviyorum amfimi :eek:
 
Epiphone Les Paul LTD (ebedi gitarım :D): manyetikler Seymour Duncan Antiquity humlarla değişti..

Ibanez RG470 FMR:güzel gitar '80lerin hard rockını çalmak için ideal (hem görüntü,hem de DiMarzio Virtual Paf humbunckerların etkisiyle ses olarak..)

Ibanez AW40CE-NT: bu da ilk gitarım...daha iyi bi akustik gitar görmedim şu ana kadar..

Fender USA Deluxe Stratocaster: Amerikadan 600 dolara almıştım :D iyi gitar ama klavyesini sevmiyorum pek

BOSS DS-2 Turbo Distortion:öle bi pedal işte bu da..

Behringer Firebird GX108 15 watt amfi: evde kullanmak için yeterli,fiyatı da ucuz.. :D


Geçen haftaya kadar Carvin vintage 16 amfim bi de BOSS GT-8im vardı,Epiphone B.B.King Lucille almak için sattım,bekliyoruz bakalım :D
 
Gitarım : ibanez Rg 570 + köprüde EMG81

Pedallar : Sansamp gt2 , boss mt-2 , boss ds-1 ,
boss ge7 , boss dd-6 , crybaby gcb95 , boss ns-2

Processor : yadigar zoom505!!

Jack : ibanez & cort

Tel : D'addario

Pena : çeşitli :D
 
gitar: 1988 yamaha rgx612-a

kendisi haluk leventin gülendam klibinde çaldığı gitar olup son derece sert sesi vardır tek humbucker çift single manyetiklerin hepsi aktif pasif
+20 db boost özelliği var
türkiyede yanlızca bende var sanırım bir eşine daha henüz rastlamadım askerden gelince sanayide biraz modifiye yapıcam airbrush falan filan

amp:crate blue voodo 50 head+bv112 cabin: power katında 2 preamp katında 3 lamba bulunan sert karakterli bir amfi

behringer gdi21:bu paraya bundan iyisi olmaz herhalde aldığımdan beri tek bir ayarda çalıyorum gerisi kesmiyor amfiden ötürü :)

tel olarak 0.09 dadi kullanıyorum baya memnunum fiyat-performans açısından

askerden gelince analog set yapmayı düşünüyorum ama belli olmaz processorda alabilirim ben gelinceye kadar teknoloji ilerler
 
Gitar : Ibanez RG550 özel üretim fujigen den çıkma türkiyede aynı renk ta başka gitar yok...


Pedallar : Boss DS-1
Boss OD-3
Boss BF-2
Boss GE-7
Digitech digidelay
Crybaby gcb-95

Amfi ; Laney mxd65 65w amfi..
 
Gitar: Jackson DK-2 Hot Rod Flames (DX10d mi satıp bunu aldm forumdaki DaveMustaine64 ardakaşımdan. Aldıktan sonra bridge manyetiğimi Seymour Duncan Sh6 ile değiştirdim. Gayet seviyorum gitarımı.)

Pedallar: Boss Gt8 imi sattıktan sonra analog pedallar kullanmaya başladım.
1)Jim Dunlop Dimebag Cry Baby From Hell: Tek kelimeyle olağanüstü bir wah-wah pedalı. Waha istediğin gibi range ayarı verme özelliği, booster'ı ve süper görünümüyle vazgeçilmezlerimden.
2) SansAmp Tri-ac: En son aldığım pedalım ve wahımla beraber en çok sevdiğim pedalım. Drivelar gerçekten çok güsel ve %100 analog bir pedal herkesin bildiği gibi ve 3 lü kayıt yapabilme özelliği pedala acayip bir kullanım kolaylığı sağlıoyor. Ayağınızın altında 3 tane drive pedalı varmış gibi.
3) Boss Os-2: Çok fazla kullanmadığım bazı sololarda boost ve gain'i arttırsın diye kullanıyordum ama tri-ac dan sonra pek kullanmamaya başladım.
4) Carl Martin Red Repeat Delay: Digital Delay'lerin arasındaki en iyilerden bence, sesi hiç bozmaması analog hissi veriyor.
5) Boss Psm-5: Power Supply ve Bypass özellikleri baya işime yarıyor.
6) Onerr Gv-1: Pek güzel bir volume pedalı değil ama şimdilik işimi görüyor. Onu satıp bir Earnie Ball volume pedalı almayı düşünüyorum

Kullandığım pedallar bunlar. Ve şu an bir comp be eq pedalı almayı düşünüyorum
Şu anda bir amplimde yok ne yazıkki. Ama para biriktiyorum en yakın zamanda alacağım. Şimdilik evdeki mixerimle idare ediorm; tri-ac saolsun :D
 
İbanez GRG 170Dx: 1,5 senelik gitarım,2humbucker1 single.Klavyesi çok rahattır.Sert sevenler için birebir :p

Marshall 30 DFX: Canlı müzik için kullanıorum ama konserlere yetejek wattda değil!Yükseltmek gerets :D

Digitech GNX2:Sahne için mükemmel bi alet.Bir çok konsere çıktım,hakikaten analog kadar olmasada büyük tat verdi.Amfi simülatörü ve de bol efektler mevcut.Eksi tarafı whammy ve wah pedalları istediğiniz kalitede değil. Özelikler whammy efekti sevenler için digiteche yakışmayacak bi hayal kırıklığı :cry: . Bu yüzden şimdiki hedefim whammy. Ama kesinlikle parasına değecek bi pros. bunuda belirtiyim...
 
Fender Standart Stratocaster(bridge de tonundan gayet memnun olduğum diMarzio Fast Track II manyetiği var)
Cheri Telecaster : bu gitar bana hediye geldi biraz eski bi gitar bikaç sene sonra vintage klansmanına girer herhalde :LOL: ama biraz bakıma muhtaç ve şuanda ona harcayabileceğim param yok :)
Sx Bass : precission taklidi dandik ama iş gören bi bass işte :)
2 tane (1 i prince marka) klasik gitar var fakat öylece yatıyolar
Korg Toneworks Ax1500G proccessor : valla kim ne derse desin güzel bi marshall ampliyle süper tonlar veren bi alet. Özellikle de evde çalarken ve ev kayıtlarında mükemmel performans alıyorum. Ama param olsaydı yeterince sanırım bende güzel bi boss pedal board kurardım :LOL: ama şuan gerek yok yeterli bi alet...
bide ev provaları için kullandığım 15 watt lık pro drive marka dandik fakat amacına hizmet edebilen bi amplim var...
okadar...
 
Epiphone Les Paul Goth Studio
Sansamp Tri A.C
Boss GT-8

Şimdilik bu kadar =) Boss GT-8 i de satıp 1-2 haftaiçinde efekt pedalları alıcam 4-5 tane. o zaman eklerim =)
 
aslında imzamda hepsi mevcut yinede yazayım...

gitarım : modifiyeli ibanez rg620qm kesinlikle mükemmel bir gitar ama bana yetmedi alayını modifiye ettim (pişmanmıyım değilim abi çokta güzel oldu :) )

modifiyesine gelince : neck manyetiği dimarzio paf pro ile değiştirdim köprü manyetiğide seymour duncan tb-4 jb ile değiştirdim memnunmuyum çok memnunum.. üzerinde köprü sistemi edge idi gerçekten çok sağlam bi köprüdür kendi ama bana daha rahat geldiği için (trs pro) taktım ve geçekten çok memnunum


anfime gelince : marshall vs100 ingiliz yapımı bir anfim var çok severim kendisini kafa+kabin alana dek benimle beraber olacak gerçekten güzel bir anfi ben drive nı bol bol kullanıyorum foot controlleri var zaten çok kullanışlı seside oldukça fazla çıkıyor


pedallar :

morley bad horsie 2 : canavar bi wah pedal distortion olayında üzerine tanımam countour özelliği sayesinde sonsuz çıkğlıklar :LOL:

sansamp gt-2 : çok sağlam bi preamp ben tamamen distortion tonları ile ilgileniyorum çok sağlam gerçekten....

boss dd-3 : çok sevdiğim delay pedalım herşeyden vazcayarım onadan vazcaymam...

boss cs-3 : compressor'üm benim gerçekten çok güzel bir alet özellikte cleanda mükemmel....

boss ce-5 : chorus pedalım cleanda gayet başarılı ama bi ch-1 in yerini tutarmı bilemem...

boss ge-7 : gerçekten başarılı bir pedal ama mxr 10 band denemedim o daha iyi olabilir :D

boss ac-2 : acustic similatorum gayet güzel onunla tek gitar programa gidiyorum akustik diye yediriyorum millete :LOL:

boss tr-2 : tremolo pedalı tam fantezi aleti ben slow parçalarda bayılıyorum valla 8)

boss un drivelarını tavsiye etmiyorum kendimce ama bazıları gayet başırılı ama ts-9 varken kim od-3 alır :D (sözüm meclisten dışarı)

arkadaşlar ses örneği imzamdaki cover parçada var yarı doğaç zaten ;) size fikir verecektir

saygılar sevgiler...
 
Gitar: ibanez rg2570 vsl(team J.craft),hiçbir modifiye yapmadım,söylenilenlere göre manyetik gerekir diye düşünüyordum ama elimdeki setupla bana istediğim tonları çok rahat verebiliyor(isteyene bi iki ses örneği koyabilirim)..Finish olarak çok da dayanıklı yapılmamış ama gitarın üzerine çıkan her iz karakteristik katıyor diye düşünüyorum ya da teselli oluyorum :) ..Edge-proyu kullanmayı çözdükten sonra süper geliyo ama bu fiyata original floydrose olsun isterdim.Genel olarak gitardan çok memnunum.

Processor/Efekt: Podxtlive'ım var.İlk çıktığı zaman amerikadan getirtmiştim,hatta türkiyede ilk sahip olanlardan biriyim.Çok memnunum benim isteklerime sınırsız şekilde cevap verdi herzaman.Amfi kullanmamak için almıştım ve konserlere şimdiye kadar hiç amfi götürmedim,ve hiç sorun yaşamadım.Mıxer'deki adam konuşulanı anlıyabiliyorsa, alet zaten ayarladığınız tonları birebir verebiliyor..Podun yanında bir de Morley Bad horsie 2 kullanıyorum,gayet memnunum ama morley wah range'ine sahip potu bitmeyen crybaby tonlarında bir wahım olsun isterdim :)..İlerde belki custom yaptırırız :)..

LM products askı/dimarzio-dean markley teller-fender jack-dunlop tortex pena kullanıyorum.
 
Gitarlar:
İbanez RG450dx
kore olmasına rağmen çok güzel ve özel bi gitar tonları ve klavyesi çok rahat
İbanez S470
ana gitarım üstünde tonezone ve pafpro var, floyd rose ve groover tunerlarla mükemmel kol manevraları yapılıyor
İbanez rgt3120
hımm demek süper gitar bööyle oluyor dedirten canavarım, sadece ön pafproyu tonezone ile değiştirdim ve bitti. İnanılmaz bir gitar, yekpare, egdepro ile müthiş bir gitar
Washburn Wg30
zamanında s470e benziyor diye almıştım, çok kullanmadım
İbanez jem7vsbl
çok yakında hizmetimde

Efektler (rack mount)
Mesa 90/90 simulclass power amfi
poweramfide son nokta 8 adet 6L6, 3 adet 12ax7 ile müthiş tonlar,
Marshall jmp1
bukadar iyi olacağını tahmin edemiyordum, en az triaxis kadar iyi bir cihaz
Lexicon mpx200
tüm efekt problemlerine son, lexichip sayesinde müthiş bi reverb,
bbe sonic mazimizer 482i
niye şimdiye kadar almamışım dediğim bir alet, faydaları saymakla bitmez,
nady uhf4 wireles system,
ucuz ama iş görüyor,
Dbz 101 power conditioner,
rack caselerin olmazsa olmazı

Efektler (floor)
behringer fcb 1010,
şüpheyle aldım ama aldığıma çok memnunum,
İbanez Ts9dx,
anlatmaya gerek yok
Morley bad horsie,
en gerekli wah pedalı
ve bütün bu sistem yakında modifiye edilecek bir marshall 412 4x12 kabine giriyor.
 
Gitar: Gibson les paul custom 1978
Anfi : Soldano Slo-100
Kabin Marshall 1960A (celection)

Başka bir şey kullanmıyorum bir vah bir delay o kadar....VAh da bad horsie 2...delay dd3....

Sahnede bunları kullanıyorum fakat bunun dışında İbanez Acustic gitarım...American Usa Fenderim, Vampım , boss ve başka marka pedallarım....Alet mikrofonlarım (Shure SM57) vokal mikrofonlarım ....(Shure Beta 58) falan filanım var ....
 
arkadaşlar ben de aranızda yeniyim......
1-gitar: cort x6
almayı düşünen arkadaşlar için iyi bi secenek..ama bazı forumlarda övüldüğü kadar da ii olduğunu düşünmüyorum
2-ibanez tb15 r: bu da ii bi amfi.. sınıfında en ii distortiona sahip amfilerden birisi....aslında cube 15 alacaktım ama bunu aldm...pişman deilim....
3-zoom 505 yada 606 ((daha almadm ama en kısa sürede alacağım ikisinden birini.:)
 
Gitar : Mike Stern Signature Yamaha
Amfi : 1974 model Fender Bassman Ten 4x10 full lambalı amfi
Setup:

1- Mxr Dynacomp Comp
2- El yapımı TS-808
3- Rat Deucetone
4- Mxr zakk wylde
5- BOSS NS-2
6- EHX Small Clone
7- EHX Deluxe Memory Man
8- Behringer FBQ 62 band eq
9- BOSS RV-5
10- Fender PT-100
11- Crybaby 95q
12- Behringer TUbe Ultragain vintager series
13- Shure SM-57 mic.
 
Geri
Üst