Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama genç arkadaşların şu ekipmana bakmaz çalana bakar lafını biraz düşünmelerini isterim. Bu lafı eden zatlar genelde müthiş gitar çalan kişilerdir ve bu işe başlayan veya başlamayı düşünenleri motive etmek için söyledikleri tatlı bir yalandır. Steve vai'i elinde 100$ bir gitar ve 15 watt combo bir amfi ile çaldığını düşünsenize. Lütfen önce mantık, sonra laf. Hiç 100$ ve 1000$ bir gitarı elinize alıp şöyle 3-5 hafta çaldınızmı? Çaldıysanız bu sözün gerçekten güzel bir motivasyondan fazlası olmadığını anlarsınız.
 
ozibozi demiş ki:
Şİmdi o çalana bakar sözünden şunu anlıyorum..eline klean tonlu bir gitar alan adam jınjınlı tonları çalışına göre alır di mi?


Hayır güzel dostum keisnlikle alakası yok.

Bak benim demek istediğim şu:

Elinizde burada gördüğünüz ekipmanlar yok ve bu yüzden iyi çalamıyorsunuz diye hayıflanmayın(şevk kırılma meselesi) çünki eğer siz iyi çalıyorsanız tek bir distortion pedalıylada insanları etkileyebilir çok güzel işler çıkarabilirsiniz.

Ekipman dediğimiz işin kaymağı oluyor.Yani bende GT8 var sende yok ama sen benden daha iyi çalıyorsan bunu ekipman farkıyla aşamam ben.

Şimdi daha sakin daha açıklayıcı olmuştur sanırım.

Artık bu açıklamamdan sonra "ekipmana değil çalmaya bakar" derken ne demek istediğimi anlamayan varsa pes diyorum :)
 
Bulloween demiş ki:
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama genç arkadaşların şu ekipmana bakmaz çalana bakar lafını biraz düşünmelerini isterim. Bu lafı eden zatlar genelde müthiş gitar çalan kişilerdir ve bu işe başlayan veya başlamayı düşünenleri motive etmek için söyledikleri tatlı bir yalandır. Steve vai'i elinde 100$ bir gitar ve 15 watt combo bir amfi ile çaldığını düşünsenize. Lütfen önce mantık, sonra laf. Hiç 100$ ve 1000$ bir gitarı elinize alıp şöyle 3-5 hafta çaldınızmı? Çaldıysanız bu sözün gerçekten güzel bir motivasyondan fazlası olmadığını anlarsınız.

Kesinlikle yanlış bir düşüncedesin bende hatta bu yüzden sayfalardır açıklama yapıyorum.


Steve Vai'in 15 Watt'lık bri amfi ve normal bir gitarlada ağzımızı açık bırakıcağından şüphen olmasın.


Bu tür bi denemeyi Eskişehir'de Demir Demirkan konseri öncesinde kulise Demir'e arkadaşlar entonasyonu bozuk, akorları kaçmış dandik bir Ibanez GIO gitar getiriyorlar özellikle diyolar Demir bize bu gitarla birşeyler çalar mısın diye.Demir eline alıp bir iki ayar yapıyor gitara ondan sonra birde olayı çaktığı için herhalde bir yardırmaya başlamış soloları sonra gülümseyerek geri vermiş gitarı arkadaşlarında rengi değişmiş tabi :)
 
Bak sen hala tam olarak anlamamışsın o cümlenin anlamını. Bu nedenle sayfalarca açıklamada yapsan bir yere varamazsın. Olay ağzımızı açık bırakma olayı değil. İyi malzeme ile daha iyi müzik yapılabileceği gerçeğidir. Ayrıca böyle şehir efsaneleriyle olaya yaklaşman çok komik oldu. Peki niye Demir yaklaşık 2000$ tutan süper ibanezi yerine o gio ile konsere çıkmamış? Bu tartışma çok çocukça olcak galiba. Bazı şeyleri öğren veya aş öyle tartışmaya devam edelim.
 
gereksiz tartısmalar.arkadasların yası küçük herhalde.gençlik heyecanına verelim konu kapansın.ekipman yazan yazsın.elma baslığına armut yazmayalım.sakin olalım
 
DreamOfStyks iyi gitarist çalınabilir her gitarda iyidir diyor. Bulloween de iyi ekipman çalan adamın müziğine kalite katar diyor.
bunlar karşıt değil. bilakis birbirini destekleyen düşünceler. boşa tartışmayın.
 
eet başlığa bakıpta ekipman arayanlar ya da almak isteyenlere yardım yol göstermek yerine kavga okutmuş olcaz lütfen ö.m ile tartışın olmaz mı?

bu arada carvinim geldi yaklaşık bi saattir nefes almadan çalıyorum...

gerçekten güzel gitar daha detaylı bilgilendirmeyi parmaklarım su topladığında yaparım:)
 
Doomed, ben 15 yıldır gitar çalıyorum, kimseyi ezmedim veya saygısızlık yapmadım yapmamda, ama bana bir arkadaşımın arkadaşı görmüş malmsteen kulağıyla gitar çalabiliyomuş gördüm gibi saçma sapan şehir efsaneleri anlatılırsa bende bunu bana anlatana bazı şeyleri öğrenmesi veya aşması konusunda tavsiyede bulunurum. Çünkü işim bilgisayar başında ama bütün işim forumlarda dolaşmak değil, vaktim kısıtlı, önemli olduğunu düşündüğüm konulara yazıyorum. Bu nedenle biriyle tartışacaksam ikimiz içinde faydalı olmasını isterim.

Cavo; dreamofstyks'in yaşını bilmem ama benim yaşım hakkında nasıl fikir edindin çok merak ettim. Yapılan tartışmada bence gayet sakindir. Olay ciddiyet korunsaydı çokta faydalı bir konuya dönüşebilirdi bence.
Ayrıca diğer forum üyelerini bilmem ama benimle ilgili bişeyler yazarken senden biraz daha dikkatli olmanı istemek zorundayım.
 
ekipmanım:

ibanez rg 350dx + duncan custom custom + di marzio paf pro :
gayet iyi bir gitar. işçiliği güzel, temiz. gitarın boyasının plastik boya gibi ruhsuz bir havada olması ve çok kalın olması dışında sorun yok. sert, yumuşak, clean; her tür tonu rahatlıkla alabiliyorum kendisinden. ayrıca artık doğru dürüst akort kaçırmıyor. ancak kola 10 15 kez sağlam asılacaksın ki duyulabilecek kadar kaysın akort.
üstündeki manyetikler çok yakıştı kendisine. duncan daha tiz karakterli cayır cayır ritm tonları veriyor. di marzio paf pro ise bas ve midleri kendini daha çok gösteren ama gene de parlak solo tonları.
rg 350 dx in kendi hardware i doğru konuşmak gerekirse çok iyi değil. bilhassa elektronik aksam ve vidalar sorun çıkarabiliyor, benim gitarın kendi potanslarıyla bayaa bi derdim oldu sonra cts marka potans taktım kendine geldi.
rg350 stock manyetikleri çok iyi değil. özellikle bridge manyetiği çok zayıf kalabiliyor bazen. neck i fena değildi ama kendi zevkim için değiştirdim.
fiyatı için iyi bir gitar olduğunu düşünüyorum.

g&l tribute asat special:
http://www.turkrock.com/ftopic44425.html+asat başlığında değerlendirmem yer almakta.

line6 pod 2.0 + fb4 footswitch:
amfi bulunamayan yerlerde cankurtaran. ton üstadı.basit ama kaliteli. bence efektle fazla işi olmayanlar için süper bir alet. üstündeki birkaç efektler çok profesyonelce olmasa da iş görüyor. tonlar çok iyi. sadece düzgün bir clean ton için biraz uğraşmanız, deneme yapmanız gerekiyor. onun dışında her şeyiyle tavsiye edebileceğim bir alet.

mxr doubleshot distortion :
çeşit çeşit distortion tonları yakalanabilecek bir pedal. 2 kanalında 2 ayrı karakterde distortion pedal var sanki. ilk kanal daha bi 80ler tınlamalı ve dolgun bir distortion verirken 2. kanal yüksek gain'de metal ve hardcorecuların işine gelecek bir ton, düşük gainde ise overdrive tadında hoş tonlar verebiliyor. 1. kanalın düşük gainli hali benim hoşuma gitmeyen hafif fuzz tadında bir ton veriyor ama bence tatlı bir ton değil. üstünde tonları değiştiren focus tuşları var. 1. kanalın focus tuşu midleri kısarken 2. kanalın focus tuşu bas ve tizlere hafif vurgu yapıyor.
aletin equalizerı çok etkili. ayarları çok açarsanız feedback bile yapabiliyor. ayrıca çıkışı çok güçlü doubleshot distortion un.

boss ps3 pitch shifter - delay
11 modlu bu canavarın (3 delay modu, 1 detune, ve 7 pitch shift modu) pitch shift i biraz yapay bir tat verse de iş görüyor müthiş harmoniler yapabiliyorsunuz tek gitarla. detune özelliği ile chorus tadı yakalayabilirsiniz, 2 saniyeye kadar olan delayinden memnun kalmamanız ise çok zor.

crybaby gcb 95 wah:
bildiğin wah. kaliteli. morleylere göre daha parlak wahlıyor, funk veya pop gibi türlere ve ritm sırasındaki wahlara bence daha uygun.

torque TL50r:
yeni aldığım bu amfinin hastasıyım. tok ton neymiş bana gösterdi kendisi. transistörlü olmasına rağmen preamp gainini zorlamanız çok tatlı bir overdrive a sebep oluyor.üstünde celestion olmasına rağmen cayır cayır değil, mesela eski amfim marshall vs30r ye göre çok daha bas ve mid karakterli. 12 inç celestion hoparlör var üstünde, dediğim gibi. zamanında önder focan ın amfisiymiş. reverbünde sorun vardı, temassızlık varmış, aldım elime lehimi tamir ettim :)

benim ekipman bu kadar. genelde ibanez ve pod u birarada kullanıyorum, amfi olan veya amfiyi götürebileceğim yerlerde g&l ile analogları götürüyorum.

değerlendirmelerimin işinize yaraması dileğiyle.
 
Epiphone LP Standard kullanıyorum. 2005 Kasım ayında aldım ve hala aldığım stock haliyle kullanıyorum ve gayet memnunum. İlerleyen zamanlarda SD jb+jazz set ile daha da renklendirmeyi düşünüyorum :)

Amfi olarak şu anda yolda olan ve sabırsızlıkla beklediğim Line 6 Spider II HD yi kullanacağım inşallah :)
 
Bullowen rahatsız mısın arkadaşım sen ?

Ne şehir efsanesi biz sana olmuş bir olayı anlatıyoruz sen bana niye GIO ile çıkmamış diyosun.


Biz sana ne diyoruz adam aynı şeyleri ortalama bir gitar ile de yapabiliyor diyoruz soundu bilmemneyi tartışmıyorum ben senle.

Ayrıca bazı şeyleri aş derken sen neyi aştın ki bana ders veriyorsun çözebilmiş değilim o kadar aşmışsan bi aktiviteni görelim bi konserine gidelim bi demonu dinleyelim hiç olmazsa şu forumda benim çeyreğim kadar aktif olsan!




BUNDAN SONRA VERİLECEK HİÇBİR CEVAP KARIŞILIK ALAMAYACAKTIR ARKADAŞLAR BENİM İÇİN TARTIŞMA KAPANMMIŞTIR BURADA.

Ayrıca bana "sen ne biliyosun da konuşuyosun" anlamında cümle kurmaya çalışan arkadaşlar için ise zaten birşey dememe gerek kalmıyor kendi kendilerini batırıyorlar.
 
DreamofStyks demiş ki:
Ayrıca bazı şeyleri aş derken sen neyi aştın ki bana ders veriyorsun çözebilmiş değilim o kadar aşmışsan bi aktiviteni görelim bi konserine gidelim bi demonu dinleyelim hiç olmazsa şu forumda benim çeyreğim kadar aktif olsan!

Ankara'nın en eski ve köklü gruplarından biri olan Knightmare'ın kurucu elemanlarından birine şu sözü söyledin ya helal olsun.90'lı yılların başından beri düzenli olarak çıkılan konserleri sayarsak baya bir aktivite olmuş.Sadece piyasayı sürülmesi kalan albümü(kayıtlar çok çok önceden bitti) ise hiç saymayayım.İş forumlarda aktif olmak değil, gerçek hayatta aktif olmak, illa imzaya yazmak gerekmiyor hangi grupta çalınıyorsa.
 
Hellhound demiş ki:
DreamofStyks demiş ki:
Ayrıca bazı şeyleri aş derken sen neyi aştın ki bana ders veriyorsun çözebilmiş değilim o kadar aşmışsan bi aktiviteni görelim bi konserine gidelim bi demonu dinleyelim hiç olmazsa şu forumda benim çeyreğim kadar aktif olsan!

Ankara'nın en eski ve köklü gruplarından biri olan Knightmare'ın kurucu elemanlarından birine şu sözü söyledin ya helal olsun.90'lı yılların başından beri düzenli olarak çıkılan konserleri sayarsak baya bir aktivite olmuş.Sadece piyasayı sürülmesi kalan albümü(kayıtlar çok çok önceden bitti) ise hiç saymayayım.İş forumlarda aktif olmak değil, gerçek hayatta aktif olmak, illa imzaya yazmak gerekmiyor hangi grupta çalınıyorsa.

Bana haddimi bildirecek kadar aşmış olması gereken biri değil verdiğin bilgiler doğrultusunda.

90'lı yıllarda kurulmuş ama kurulduğu gibi kalmış İzmirde'de çok grup var.

Dediğim gibi bana haddimi bildirmesi için Türkiye'de herkesin bildiği birinin olması gerekiyor.

Ayrıca o kadar iş yapmış ama daha HİÇ tanımadığım biri için bişeyleri aş falan diyebilcek kadar da kişilik sahibi olamamış.

Ben bugüne kadar Chorus nedir bilmeyen biri için bile onu bunu aş kes sesini gibi cümleler kurmadım.Demek arkadaş ünlü olsaydı kimbilir neler derdi.
 
Metal müzikle ilgilenip de Knightmare'ı duymayan bi adam hele ki büyük bir şehirde yaşıyorsa zaten bazı şeylerin farkında değil demektir.Tabi bunlar öyle forumlarda sayfalarca geyiği dönen karı kız tavlamak için değil de gerçek müzik yapmak için kurulan gruplar olduğu için şu zamanda bilinmemesini de normal karşılamak lazım.

Bu tartışma çok çocukça olcak galiba. Bazı şeyleri öğren veya aş öyle tartışmaya devam edelim.

Olay şu ki Bulloween'in bu yazdıklarına bu kadar sert cevap vermen hele ki 'kişilik sahibi olamamış', 'rahatsız mısın arkadaşım sen?' gibi tabirler kullanman ,çok gerekmedikçe düşünce yazmadığım, çoğu olaya sessiz kaldığım halde bu müziği seven ve saygı duyan birisi olarak çok ağırıma gitti.Alıngan birisin belli ki ama bu çıkışını muhtemelen gergin bir anında cevap yazmana bağlıyorum.Sitedeki mesaj sayısı insanların buradaki rütbesini yansıtsaydı emin ol nicklerinin altına kazandıkları rütbe çerçevesinde edebilecekleri hakaretleri de belirtirdik kendilerine ama öyle bir şey yok.Kullandığın tabirlerde biraz daha dikkatli olmazsan siteden uzaklaştırılacağını belirtirim.
 
..Gitarlar..

Fender USA Stratocaster Ultra (1996)
Gibson USA Les Paul Studio (1984)
Fender Mexico Stratocaster 70' (2000)

..Amfiler..

Fender Twin Amp (100watt)
Fender Super Amp (60 watt)

..Pre Amp..
Marshall JMP1
Digitech GSP 2101 Artist

..Processor..
Digitech GSP 2101 Artist
TC Electronic G-Force

..Analog Pedal..
Cry Baby 535Q
Cry Baby GCB-95
Ibanez TS-9
Boss Metal Zone

..Kayıt..
Boss BR-8

..Drum Box..
Boss DR-770 (Dr. Rhythm)
 
Geri
Üst