Analog Setup Içerisine Processor Ekleme

Arkadaşlar wah-comp-dist-overdrive-chorus ve delay dizilimiyle bir analog setupım var, bazı synth sesler, modulasyon efektler ve belki de amfi simulasyonlarını kullanmak amacıyla bir zoom g2.nu aldım bunu setupın neresine yerleştirmek gerekir
 
Dostum dijital - analog karışacaksa genelde Zoom veya Digitech çok da iştah açmıyor hatta sahnede bazen çok üzebiliyor bilgin olsun umarım dilediğin gibi bir sound alabilirsin.
 
Boss Me serisini öneririm ben mümkünse yani eğer uzun soluklu kullanmak istiyorum, sahne de kayıt da düşünüyorum diyorsanız. Bütçem var daha da iyi olsun derseniz Line6 ürünlerini öneririm şahsen. Başarılar dilerim.
 
Eğer sadece kabin simülasyonu için olacaksa en sonda pekala olur.
Modülasyon efektleri için Zoom G2 ile zor olabilir iş. Çünkü şu anki zincirinizin farklı bir yerine efekt koymak mümkün olmaz. Delayden önceye almak isterseniz efekti mesela, o zaman zincirin sonunda duramaz cihaz.
Bu gibi şeyler için ideal olan, üzerinde effects loop bulunan ve zincirin herhangi bir yerine dışarıdan efekt yerleştirmeye izin veren cihazlar. Sanırım bu konuda en çok seçenek sunan G system (4 ayrı loop noktası var galiba...), ama pahalı bir seçenek.
Bazı Digitech cihazları (mesela GSP 1101 ve RP1000), üst model BOSS prosesörler vb... de effects loop içeriyor, loopun programlanabilme özellikleri de değişiyor cihaz göre.

Sizin durumunuzda en bariz çözüm, modülasyon efektlerinin tümünü prosesör üzerinden almak olur. Oradan istediğiniz gibi ayarlarsınız efekt zincirini, analog setup içinden de wah-comp-drive pedallarını kullanabilirsiniz. Onların sırasıyla bir derdiniz olmayacak nasıl olsa, sabit duracaklar.
Analog sinyal konusundan titiz davranan kimi müzisyenler bu tip kombinasyonları pek sevmeyebiliyor. Sanırım bunun nedeni, sinyalin prosesöre girerken dijitale çevrilip daha sonra da cihazdan çıkarken tekrar analoga döndüğü süreçten uzak durmak istemeleri.
Ama daha yeni cihazlar ile bu iş pekala verimli olabiliyor.
 
Ben cry baby- joyo vintage overdrive- triAc- zoom g3x şeklinde kullanıyorum setupımı.. O yüzden sadece zoom g3x hakkında konuşayım. Alette kabin simülasyonları ampli modellemeleriyle beraber olduğundan sadece kabin simülasyonu kullanılamıyor. Ben sadece fx için kullanıyorum. Reverb ve echo hiç fena değil. diğerleri de idare eder. XLR çıkışı ve bu çıkışta ground loop olduğunda stabil ses iletebiliyor direkt m,xere girildiğinde. Bypass modu da transparan gayet.
Bunun dışında fxler için biraz analog, biraz prosesör mantığı pek kafama yatmadı benim. Analog fxlerin arasına prosesör sokmaya gerek yok bence. fx lerin tamamını prosesörden kullanmak daha antıklı geliyor bana, ya da tamamı analog olmalı. Diğer türlü efektler arasında bariz karakter farkı olacağını düşünüyorum.
Son tahlilde :) analog iyidir...

Edit: zoom g3x de altı tane analog pedalı yanyana koyabiliyorsunuz. Bu da altı tane fx demek.. epey bi artıyor yani.
 
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, henüz setupımı kurmadım, bu yorumların doğrultusunda deneyerek en uygun yeri bulmaya çalışacağım, benimki sadece bir arayış, eğer istediğim soundu alamazsam zaten zoomu setupta tutmam, ben de her zaman analogtan yanayımdır
 
bir ara boss gt-8 ve sonrasında gt-10 u cihazlardaki preamp+kabin kanallarını kapatarak 4 kablo mantığıyla send-return-loop-input şeklinde modülasyon filiter vb amacıyla kullanıyordum.
cihazlardaki bypas ile gitarı direk kablo ile amfiye girdiğim sinyal arasında çok ciddi fark vardı. dijital analog çevirici ile ilgili bir durum. o yüzden analog bir setup içine prossesör girmesi fikrine katılmıyorum.
 
bir ara boss gt-8 ve sonrasında gt-10 u cihazlardaki preamp+kabin kanallarını kapatarak 4 kablo mantığıyla send-return-loop-input şeklinde modülasyon filiter vb amacıyla kullanıyordum.
cihazlardaki bypas ile gitarı direk kablo ile amfiye girdiğim sinyal arasında çok ciddi fark vardı. dijital analog çevirici ile ilgili bir durum. o yüzden analog bir setup içine prossesör girmesi fikrine katılmıyorum.
CİDDİ ANLAMDA BOZUYOR MU DİYORUNUZ SİNYALİ.
 
CİDDİ ANLAMDA BOZUYOR MU DİYORUNUZ SİNYALİ.
Ben efektler için g3 kullanıyorum setupın sonunda.
Efekt çok kullanan biriyseniz önermiyorum.
Ama benim gibi az kullanan ve arada ekstrem şeyler deneyen biriyseniz çok daha versatiller.
Ben true bypass box ile ayırıyorum pedalı sadece efekt lazımken açıyorum.
Ha düz sinyalde cleande veya kullandığım analog drive pedallarında fark yaratıyor mu derseniz, hiç efekt yok düz sinyalden geçerken çok zor anlaşılır ama fark oluyor.
Efektler içinse analog efekt pedalları kullanmadığım için farkını bilmiyorum ama bana rahatsız edici bir tonumu drive tadımı bozma vermedi.
 
sorun şurda, gitardan sonra girersenin gitar sinyalini etkiler, inputtan önce girerseniz amfi karakterini etkiliyor. send return da da aynı şey ancak bazı amfiler send sinyalini kesmeden sizin return dan girdiğiniz efektleri istediğiniz oranda dry sinyale wet olarak karıştırabiliyor bu durumda tonunuz bozulmaz. basit send-return mantığında ise preamptan gelen sinyal prosesöre girer ve bambaşka bir hale dönüp tekrar return e döner.
Tc electronic AD/DA çeviricileri kaliteli. transparan bir sinyal almak mümkün olabilir. boss-line6-zoom-digitech seviyesi ise bence rezalet. kendi amfi karakterinizi kullanmak istiyorsanız bundan ödün vermeniz anlamına gelir.
 
Referans olması açısından;
Snowy White, The Wall Tour
snowy.JPG
 
CİDDİ ANLAMDA BOZUYOR MU DİYORUNUZ SİNYALİ.

Fazla ayrıntı vermeden yazdığım için biraz yanlış anlaşılma olmuş. Dijital kötüdür demiyorum, herhalde hepimiz müziği dijital olarak dinliyoruz ve orta seviye cihazlara dahi sahip hemen herkes memnun. Benim demek istediğim gitardan çıkan sinyali prosesöre soktun mu o sinyal artık dijitaldir, setupın en anzından bir kısmı analog olsun kurtarırız gibi bir anlayışın hatalı olduğu.
Sinyali dijital işlemek, bir resmi noktalar ile yapmaya benzer. Dijital görüntü işeme ise tam olarak budur. Bu sinyal işleme ne kadar yüksek çözünürlükte işlenirse o kadar analog sinyala yaklaşır biryerden sonra kulak farkı algılayamaz olur. Mesela 8 bit çözünürlükteki ses sinyali bu şekilde iken;


16 bit çözünürlükteki bu şekilde;



Sonuç olarak eğer dijital efekt kullanayım diyorsan, yüksek çözünürlüklü güzel bir şey al ama aynı paralara analog olarak da bir setup kurabilirsin. Kişisel kanaatim enstrumanistlerin analog takıntısı yüzünden enstruman efekt pazarında dijital cihazlar hala yüksek fiyatlı bu sebeple analog devam etmek en mantıklı görünen, yoksa abuk sabuk dijital cihazları zincirine sokmanın anlamı yok.
 
Geri
Üst