Yeni Gitar Projem..dünyada Ilk..rakuncaster

Merhaba.Gitarla 14 yıldır haşır neşirim
Herşey 2 yıl kadar önce gitarda gövdeyi gereksiz bulmamla başladı.Bunca zaman boşa hamallık yaptığımı farkettim.Gövdesiz de bu işin yapılabileceğine inancım tamdı.Zaman içinde bu yönde denemelerim oldu ve daha sonra farkettim ki olayın özü sap.Birkaç denemeden sonra manyetikler de anlamsız gelmeye başladı.2 yıl süren çalışmalarım sonunda sadece saptan oluşan bir gitar yapmayı başardım.Mümkün olduğunca az parça kullanarak mükemmel sound'a ulaşmaya çalıştım.Parça sayısını azaltmamın bana getrileri olduğu gibi götürüleri de oldu elbette.Misal Jak'ı direk truss rod girişine bağlamaya çalışmam deneyimsiz ve bilgisiz ellerde faciayla sonuçlanabilirdi.
Diğer bir sorun da 17-21.perdeler arasının gitar askısına denk geldiği için işlevsel olarak kullanılamaması oldu.O kısma çok da ihtiyacım olcağını sanmıyorumz aten.Bunca yıl kullandım da ne oldu ? Bence mümkün olduğunca hayatımızı basitleştirmeliyiz.Umarım bu projem yeni projelere de ilham olur

 
Son düzenleme:
En çok kafama takılan konular,
  1. gövdenin nasıl oturacağı ve oturmuş gövde tonuna nasıl ulaşacağı?
  2. Cilanın tona olan etkisi?
  3. Bu seviyede Weight relieving'in tona etkisi?
  4. Entonasyon ayarı nereden, nasıl yapılır?
  5. Whammy bar ve hareketli köprü için de ileriye yönelik geliştirmeler var mı?
:p
 
Bence maple sap denemelisin, rosewood biraz yutar tonları, tele de gerek yok, kopup duruyor zaten. Güzel ve değişik bit düşünce olmuş, bende tuşsuz piyano ve üflemesiz saksafon projelerimi hayata geçirmeye çalışıyorum, ses çıkarabilirsem haber vericem.
 
Emrah'ım custom sipariş alıyor musun? Bana da Gibson tonu lazım ama yaşlandık, fıtık olmaktan korkmaktayız :LOL:

Buyrunuz bayım:

gibson-sg-guitar-kit-gsg-06.jpg


Bundan Duman tonu çıkmaz yalnız, burgular yok. Mıklatıs yeri var ama, tarz katar.
 
Geri
Üst