Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması

Ben de Hürriyet'in yarışmasına grubuyla 2 defa katılıp ödül almış olan biri olarak bir kaç ufak öneri sunayım.
Öncelikle şarkınızı mutlaka ve mutlaka vokalinize göre seçin. Vokalin sahnede zorlanması puanınızın epey bir düşmesi demek. Eğer seçtiğiniz şarkı vokalinizin sesine göre transpoze edilecek ise nokta atışı yaptığınızdan emin olun. Yoksa başka şarkı seçin, sizin için daha hayırlı olur.
İkincisi vokal ile beraber sizin de çok iyi performans göstermeniz gerekli. İlla ki çok komplike bir parça çalmanız gerekmiyor. Grup olarak birlikte iyi bir performans sunarsanız ne çaldığınızın çok da bir önemi kalmıyor. Şöyle örnek vereyim, ilk sene ödül aldığımızda sadece pop söyleyen bir vokalimiz vardı ve çaldığımız parça "İzel'in Haydi Gel Benimle Ol" parçasıydı. Neredeyse bütün gruplar sadece rock/metal çalarken bu şarkıyla ödül almıştık. Yani çaldığınız parçadan çok çok daha önemli noktalar var dikkat etmeniz gereken söylemeye çalıştığım şey bu.
Bir kaç mesaj üstte @Aseilus yazmış ne çaldığınızdan çok vokalin ve orkestranın temiz bir performans göstermesi çok önemli, noktasına kadar katılıyorum. Sahne şovunuz çok önemli, kıyafetiniz, makyajınız, bunların grup içinde uyumu, sahnede duruşunuz, hareketleriniz teker teker puanınıza büyük artılar ekleyen küçük noktalar.
Son olarak söyleyeceğim şey ise parçanızı seçtikten sonra her gün bıkana kadar grup olarak birlikte çalın. 3-4 saat boyunca, yeter diye bağırtana kadar, kusana kadar çalın. Yarışma günü geldiğinde sahnede parçayı gözü kapalı çaldığınızda buna kesinlikle değdiğini göreceksiniz. Şimdiden iyi şanslar.
 
Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ederim şuanlık aklımızda Make Me Wanna Die var daha öncedende deneyimimiz vardı bu şarkıyla.
@Aseilus hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hepsini bir kenara yazdım.
@NecroBass Can abim senin fikirlerin de çok değerli yazdıklarınızın hepsini bir kenara not aldım yarın grubu toplayıp hepsinden bahsedeceğim.
Ha bu arada 2 vokal çıkmayı düşünüyoruz sizce nasıl olur ya da 1 back vokal alabiliriz o konuda da fikirlerinizi alayım :)
İnşallah güzel bir şeyler çıkartacağız.
 
Geri
Üst